Съвет за покупка на Форд-Фиеста Мк7.

Започната от karcen, 22 Февруари 2013 04:26:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bushiDO

Вчера жена ми я е платила, но утре ще се прехвърля, че още се води на МотоПфое....
Като се изключи малоумния двигател, съм много приятно изненадан от колата - има екстри, които не съм очаквал за кола от този клас!
За показване, ще я покажа, само да успея и аз да я видя през деня, че само вечер след работа я засичам :)

dobringeorgiev

Гледам доста коментари за Форд Фиеста тук.
Понеже от известно време съм се насочил към нея искам да ви питам - как се държи на паваж, черен път и прочее?

bushiDO

Окачването и управлението на фиестичката е чук! За съжаление не мога да кажа същото за трагични 1.4 DCi! Грам не върви, а харчи почти колкото меган 110 к.с.

Alexi

1.4д си е градско моторче не е за състезания

escobar

На паваж и черен път не е връх на сладоледа, като всички малки коли между другото.

pAbLo

Отзад си друса доволно.
Все пак е с полу-независимо окачване,късо междуосие и лека каросерия...
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

escobar

Иначе вози стегнато и засега окачването се доказва като успешно, аз я търкалям 60000 километра из България и няма тропания и оплаквания.

bushiDO

Цитат на: Alexi в 05 Декември 2013 19:41:13
1.4д си е градско моторче не е за състезания
Ми аз не го и сравнявам с моторче за състезания  (rofl)
В далечна 2008 карах едно пунто 1.3 JTD - е нищо общо... в лошия (за фиестата) смисъл на думата 8)
Иначе за окачването и поведението ги сравнявам с коли от същия клас. Няма смисъл да сравняваме кон с кокошка...

Alexi

е 1.3 жтд е 90 коня ,разликата спрямо 70 е доста голяма+ по леко купе за фиата ..

escobar

От тоя клас, Фиеста е може би най-добра. Ярисите също много ги хвалят. Последното Клио изглежда брутално, а и французите ги бива по малките коли. Полото се води сполучливо, ама е малко надценено. Аз съм карал Ибиза, 1998 година и беше много идиотоустойчива и евтина за поддръжка.

bushiDO

Цитат на: Alexi в 09 Декември 2013 00:14:51
е 1.3 жтд е 90 коня ,разликата спрямо 70 е доста голяма+ по леко купе за фиата ..
За по-леко не съм сигурен - беше Grande Punto, което май си е като фиестата, а и не това е проблема - яд ме е, че се самопрецаках, приемайки по-презумпция, че не може 5 год. по- късно да попадна на толкова по-лош двигател.... абе за сега жената и се радва....

п.п. Фиестичка вече даде своя дан във войната по пътищата - някаква патица спряла в багажника й и сега ще ходи в "болница", после може да я чипна да видя дали няма малко да "отпуши"...

intruder

Колега, за дизел много добър избор е 1.5 дци на рено, дали в клио(добре оборудване е скъпо и е с малък лиренс -120 мм) или сандеро(ако се примириш с по-евтиния вид на салона).

pAbLo

Цитат на: bushiDO в 12 Декември 2013 10:59:04
..после може да я чипна да видя дали няма малко да "отпуши"...
68 hp -   88 hp след чипа максимума е +20коня 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Rasp

Аз си взех Фиеста 2013, 1.4 бензин 96 коня... Към момента разработвам, ама между 4 и 6хиляди оборота е направо огромно удоволствие. :) Колата тежи 1 тон (което е с 100кг по-малко от предишната) и това е много гот. На паваж нищо не тропа и трака в купето, тихо е. Вози твърдо, обаче в завоите е много стабилна. Вътре е просторна и изобщо не се усеща като малък автомобил. Много е тиха. След първите 2000км започна да харчи както е по информация от завода. Сглобена в Кьолн, предполагам има значение.

escobar

Сглобени в Мексико трудно ще докопаш в Европа. Щом си минал 2000 километра съвсем спокойно може да я натискаш до откат :)