Най-добрата халогенна крушка

Започната от Bobi, 06 Октомври 2011 07:12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

Цитат на: jfs в 31 Август 2012 16:38:14
Четох, че 4000К било най-близко до естествената дневна светлина.
4300-е жълто зеленикъв
5000- е около дневна светлина
6000-синеят...


Bobi

Ясно. Тогава пак ще си заложа на Osram Cool Blue Hyper 5000... Поне докато намеря лупи :)

Цитат на: jfs в 31 Август 2012 16:38:14
А какво ще кажете за PHILIPS Bluevision? Някой ако ги е ползвал нека каже как са като светене при различни атмосферни условия и продължителност на живота.
Какво ще кажете и за цветната температура? Каква предпочитате и защо? Четох, че 4000К било най-близко до естествената дневна светлина.

С две ръце ти препоръчвам тези, за които съм писал горе. Невероятно красива бяла светлина и два пъти по-евтини от Филипса. По спомени ги бях взел за около 30-тина лв от Алфа Лайт в Дианабад.

jfs

Хм... Освен цената интересно е и колко е живота на Osram-a и Philips-a. Ако наистина е така както споменаха някои колеги за бързогорящите Осрамаки накрая Филипса да не излезне по-евтината ::)

supertorr

А колко издържа филипса?
Доста хора тествахме осрам и знаем добре живота и цената й, но за филипс само слухове...

zar

Още един глас за "Nightbreaker+" на "Osram".Сложих на колата на жена ми и вече може би повече от година не са мръднали.А светят много добре в интерес на истината.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Радко

Цитат на: zar в 12 Февруари 2013 10:24:07
Още един глас за "Nightbreaker+" на "Osram".Сложих на колата на жена ми и вече може би повече от година не са мръднали.А светят много добре в интерес на истината.
Какво ще рече това +че накрая на "Nightbreaker+" ? Не са ли стандартни само Nightbreaker?
Иначе и аз съм слагал много доволен бях от тях! :)

amplified

Nightbreaker и Nightbreaker+ са различни
Второто е фейслифт версията  :D Дават го с двоен живот спрямо нормалния. По спомен единия е 6, а другия 12 месеца. Пак горят яко. Аз смених 2 комплекта от обикновенните и спрях да се занимавам, за проба приятел купи 2 комплекта nightbreaker+ в началото на миналата зима и вече му свършиха крушките и пак си взе обикновенни.
Инак светят доста приятно - по-беличко и всичко.
Сашо се оплаква, че му цапат бяло фаровете. И аз го забелязах тоя феномен.

escobar

В Метро Плати и Влачи, текат промоции на Осрам. Обикновените Н7 стъпваха около 6 лева по спомен.
На мен теорията ми е - или ксенон, или на най-тънката оферта... Другото са компромисни варианти.

vvas

#68
-

amplified

Бяла мъгла, като напрашено изглежда. Аз си го обяснявам, че е от повечкото жега, която правят, което пък едва ли би му харесало на рефлектора...  Може и да е частен случай. Но пък са одобрени от много списания...


whaaazp

На Сиерата бях сложил Nightbreaker, после Nightbreaker +, пробвах и от по-слабите серии, мисля че бяха Silverstar, е всичко гореше за отрицателно време :'(  Разликата в силата на светлината определено беше голяма, спрямо оригиналните.

Накрая си върнах оригиналните крушки и забравих за проблема, може би са си оригиналните "Motorcraft", с които е изляза от завода...  :))

michael_cool

Здравейте ... да споделя и моето мнение , карал съм с Осрам 5000K HYPER , Night Breaker Plus пробвал съм и MOTORCYCLE NIGHT RACER , от последните съм най доволен ... както всички са отчели , факт е че са хубави крушки но живота им е максиму 8-9 месеца . Лично аз предпочитам Филипса изкарвали са ми повече от осрама , но не са така масови като осрама ... най съм доволен от този филипс - X-Treme VISION 100% крушката в 60/55W и свети много добре проблемът им е че ги няма във всеки магазин . Преди да споделя последното ми впечатление съм запомнил една максима от доста майстори ... " двете крушки се сменят едновремено и когато изгори едната другата има още 15% живот " . Последното ми впечатление е от едни Корейски крушки ( на бабичката съм с такива от една година ) H4 Xenon Eagleye 100/90W P43t за цената си бих казал , че са много задоволителни чак ме изомиха  ;D 
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

escobar

Наистина изгарят почти една след друга копеленцата.
Ако горят прекалено често може и да е от ел. системата. Вибрациите също им съкращават животеца.

Спирам ги преди да загася колата и ги пскам след запалване за по-дълъг живот.

zar

Цитат на: escobar в 01 Март 2013 07:47:34
Наистина изгарят почти една след друга копеленцата.
Ако горят прекалено често може и да е от ел. системата. Вибрациите също им съкращават животеца.

Спирам ги преди да загася колата и ги пскам след запалване за по-дълъг живот.

Така си е изгарят почти по едно и също време и почти винаги се сменят всички вкупом :D Наскоро забелязах същата тенденция и с тези на задните светлини и се наложи да си взема една дузина нови за да ми е мирна главата в близко бъдеще :D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

escobar

Fifth Gear change a light bulb

Щом ситуацията не е такава, всичко е наред. На Пежо 308 съм сменял успешно крушката САМО веднъж, вече ходя в сервиз, щото ситуацията НЕ Е ИСТИНА!

hotblooded

 Пффф, то на 307 как съм си изподирал ръцете на десния фар ако не се лъжа - едния фар можеше да бръкнеш спокойно, ама от другата страна - трябваше да си Татко Барба или да сваляш фара :(  308 сигурно е още по-зле

x1l0n

Надявам се не се намесвам в напълно зарязана тема, но като чета времена на живот като 6-9месеца и ми се струва доста кратичко.
Оригинални Denso H4 60/55W на предишната кола ги бях карал 4 години преди да счупя едната - не изгоря без помощ...
Подобен опит имам и с нормални Motorcraft-ки H4 60/55W, които "получих" с колата си като я взех от предишния собственик преди 2 години някъде и още са си живи/здрави.
Като уточнение - карам на включени фарове винаги и постоянно откакто съм зад волана без изключения.
FF /fast.fords/

Nebhotep

Някой ползвал ли е тези: PIAA PLATINUM WHITE?
Цената е доста солена, над 100 лв. ама сигурно си заслужават!


Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Радко

То е ясно: по-скъпо = по-качествено и да ако тази която е над 100лв изкара едно 4-5 години може и да си заслужава. Ако се иска качество макар и по-кратък живот, по-рано споменаваната Osram NightBraker мисля, че ще свърши работа. Като цяло за дълготрайност си мисля, че оригиналните са си най-добре - на Моторкрафт. Аз лично карам с оригиналните крушки от колата които са  вече над 20години, така че - издържат(макар и да са "малко" слабички)

Bobi

Гледайки, че не е продал нито една, малко съм негативно настроен. Ето малко мнения за тия крушки - http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?330864-PIAA-extreme-white-plus-vs-sliverstar-white-halogen-bulb .


escobar

Пфффф, ега пък набутам толкова пари за крушки. За мен не си струва - за 100 лева ще си купя 10 крушки и ако карат по около година пак ще избутам 5 години.

x1l0n

@Escobar - за 100 лева може да си купиш 30тина "обикновени" крушки и да изкараш минимум 7 години с тях :D ако не ги чупиш с удар, разбира се ;)
FF /fast.fords/

tropper

Ако си вързан в ръцете американец и за всяка смяна на крушка даваш в сервиз минимум $20 само за труда, ще купуваш малко по-скъпите :D
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

escobar

В Карфур има промоция за Филипс плюс 30 процента на 12.50 H7, другите също са намалени.

Alexi

отнесох едни такива

да видим как ще са ,още не съм ги сложил .. поне не са ментета щото не са от БГ :)

piksi88

Колеги след дългогодишният ми опит с китайските ксенони постоянните разправии и излишните пари дадени за тях дойде момента да се върна към обикновените халогенни крушки , след изгарянето на крушката на последния ксенон (3 часа след поставянето и) изхвърлих всичко свързано с тях и поставих 1 вите ми под ръка крушки, сега след като изчетох различни форуми се колебая между 2 крушки това са Осрам куул блу интенс и Осрам куул блу хипер  , някой който ги е ползвал може да сподели мнение четох доста добри отзиви за хипера и цвета повече ми харесва , но нека да чуя и вашето мнение :)

Bobi

#86
Аз ползвах Хипер... Какво да ти кажа - невероятно красива бяла светлина, която наподобява ксеноновата, но с разликата, че не заслепява. Жалко, че не можах да видя колко издържат, защото колата замина преждевременно. Но ако в момента си търсех халогенни крушки, бих се спрял на тях отново.

esko148

#87
Здравейте, колеги!

От няколко дни бях в дилема какви халогенни крушки да сложа на колата си.
След дълго четене из форуми и гледане на клипчета в YouTube, днес си взех PHILIPS VisionPlus 60+ на цена 25лв за 2 броя от AutoPro гр Пловдив. Крушките бяха намалени от 32лв.
За сравнение ще кажа, че в Praktiker ги има на бройка по 16лв 
Та на въпроса. Преди няколко месеца пак от Autopro си взех 2 броя Osram Silverstar h1 за 15лв.
Светеха добре, но преди дни едната изгоря. Имах под ръка BOSH Longlife или Quick ще ви излъжа точно за модела, но разликата им е само в името ( 3-5лв  ). Не останах доволен от възможностите на крушката.
Прилагам мои авторски снимки и няколко клипчета от YouTube за да добиете представа каква е разликата между 3-те модела крушки: OSRAM; BOSH и PHILIPS.

https://www.youtube.com/watch?v=wBO5zffUXrc&t=1740s

https://www.youtube.com/watch?v=XUyKWD3G4FM&t=150s

https://www.youtube.com/watch?v=MFka2Q0i8_k&t=176s

EDIT: По-скъпите халогенни крушки светят повече, НО живеят по-малко.
Крушките от серията Longlife живеят повече, но светят по-малко.
За да удължите живота на крушките си има една проста, но доказала се с времето формула: ,,Пускате лампите след като запалите мотора и ги спирате преди да угасите двигателя" 

Ozzie

Цитат на: esko148 в 17 Декември 2018 15:21:40,,Пускате лампите след като запалите мотора и ги спирате преди да угасите двигателя"
ово е правило старо, знам го още от дядо ми, лека му пръст, професионален шофьор, та той така казваше: "Преди да загасиш двигателя, първо изключваш всички ел. консуматори"
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Аз пък съм чувал това " който цели повече дупки,повече сменя крушки".Не знам правилно ли е или не,но логиката в това нещо е че,когато е загряла жичката на крушката е много по-чуплива.
По самите крушки - за мен цена,качество Осрам кърти Филипса.В момента Н7 осрам +150% процента светлина са 33лв.Аз ги взех за 25лв със сериозна отстъпка.За сравнение Филипса +150% процента светлина под 40лв трудно ще го намериш на промоция.Без намаление не може да се открие под 60лв.При сравнение в лумените и разпръскване на светлината между NightBreaker +130% и XtremeVision +150% ,Осрама е по-добър.Има клипове в тубата на различни влогъри който ги тестват,когато избирах прегледах всичко и Осрама ме спечели с цена и качество.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White