Най-добрата халогенна крушка

Започната от Bobi, 06 Октомври 2011 07:12:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

supertorr

и аз съм доволен от GE
За всеки случай съм си оставил 2 нови крушки- купих ги от ЛИДЛ за 11лв двете

Bobi

Ще пробвам с друга крушка и ако се окаже, че няма проблем по инсталацията ще отчета мнение и в темата за крушките

Vasilev

Сега остава да видим и моите колко ще изкарат. Само че не помня кога ми ги донесе :(

Bobi

Беше споменал, че почваш обучение или нещо подобно и ще пропускаш срещите...Някъде Октомври май беше..

Vasilev

Значи им остават около 4 месеца живот  :D

Bobi

Днес купих нови крушки за колата.Не са от споменатите по-горе, но в сравнение с тях Найтбрейкъра изглеждаше като обикновена крушка....Чакам Анатолий да се включи с мнение, защото с него ги сменяхме.. (happy)

Pyrhel

Ето го и моето включване - установих, че съм си оклепал дънките с фаровете (rofl)

Иначе, такава халогенна крушка не съм виждал, ненормално красив бял цвят, не заслепява (включително и на огледало), а свети супер. Боби, кажи модела да знаят хората, че аз запомних само марката - Osram :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

coolblue ли .. Осран не са ми фаворити на мене ..

Bobi

Да, Osram Cool Blue Hyper 5000K. Моделът се води нелегален в Европа и Сащ, поради незнайни за мен и за хора от чужди форуми хора.Но щом четох, че са минавали TUV с него, значи няма проблем. Самата крушка свети като ксенон, наистина много красиво. Добре, че Анатолий ме накара да купя този модел  >:D. На пълен мрак светят много добре, но на улично осветление светят кофти... Предполагам , че и мокрият асфалт не им е силата. Ще видим колко ще живеят...

supertorr

Цитат на: Bobi в 05 Декември 2011 21:27:48
Да, Osram Cool Blue Hyper 5000K. Ще видим колко ще живеят...

малко след края на зимния сезон / т.е с постоянно вкл. светлини/ но дано не съм прав (bang)

Bobi

Ако изкарат 6 месеца, колкото Найтбрейкъра, ще съм доволен. Найтбрейкъра струва 40 лв за комплект H7, докато тези струват 32 лв и светят чисто бяло.

Alexi

тоя модел го заглеждам и аз  ,че сега с диодни халогени и габарити много ми жълтеят късите ..

Bobi

Не се сетихме да направим снимка, когато на  единия фар бях с Хипер 5000К и НБ+ на другия. Разликата беше фрапираща..Утре аз ще сменям габаритите с диодни , че много жълтеят на фона на късите сега.

Чебурашка

Нещо съм решил че оригиналните са прекалено жълти и чакам да изгорят за да ги сменя,но те не искат.  :o
Карам и лятото на фарове,много издръжливи са мисля че са HELLA,но не съм 100 процента сигурен

Pyrhel

Оригиналните би трябвало да са Филипс. Не чакай да изгорят, сменяй :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

може и филипс да са,много са хубави  но жълтеят и ако ги сменям само това е причината  8)

Bobi

Вече мога да кажа, че карах във всякакви условия с крушките Osram Cool Blue Hyper 5000K и мога да изразя своите впечатления и да ги сравня с Osram Nightbreaker+.

Ще започна от визуален аспект, а именно от това, че Hyper 5000K е най-бялата халогенна крушка, напълно идентична с ксенон, която съм виждал. Същевременно с това , въпреки че се води "Offroad only" и "Not recommended for use in USA and Europe", не заслепява и е 55 вата. Преди да ги сложа си мислех, че НБ+ свети бяло, но истината е, че просто не могат да се сравняват. 1:0 за Hyper 5000K

На идеално суха настилка в нощно време мога да кажа, че и двете светят еднакво добре. Като минимално предимство бих могъл да изтъкна белия цвят на Хипер 5000 К,  който изморява очите по-малко, но пък НБ+ осветява банкета по-добре. Тук резултатът е равен и нулева оценка от мен.

На мокра настилка НБ+ е категорично по-добрата крушка. Да си призная с hyper 5000K в дъжд и най-вече в сняг имам чувството, че нямам фарове. А като добавим и гадното улично осветление, чувството е точно като без фарове . 1:1

Определено съм силно разочарован от продължителността на живота на НБ+. Изгоря точно за 6 месеца, отчитайки факта, че лятото карам без фарове. Предполагам сценарият ще е подобен и при Hyper 5000 K , заради силната светлина, но ще видим. Моментен резултат 1:1.

Цената : Комплект H7 - Hyper 5000K:  32 лв ; NB+ : 40 лв . Става 2:1 за Hyper 5000 K

П.С. Алекси, мерси за забележката :)

Alexi

пропускаш цената като фактор ,едната е по скъпа  ^-^

G_o_c_e_v

Интересно ми е, и трите крушки са различни. Лявата е по тясна, средната е широка и дясната така, но дясната има пък някакво синкаво нещо, едната е филипс, другата е немска пък третата е (забравих)
И трите са H4, каква е разликата им?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Troshko8

Лявата и средната светят жълто. Може да имат разлика във ватовете. Дясната трябва да свети по бяло към синкаво, зависи от качеството и. На външен вид аз карам с такива като дясната на Трифа "Ксенон блу". Уж имали и ксенонов газ при халогенния. Определено ми допадат.

Next

Вие май не сте чували за японската марка Mtec аз карах 3 години с Н7 Mtec и ми изгоря едната и ги свалих. Поръчват се от ebay. Светят като ксенон всички ме мислеха, че съм със ксенон.

supertorr

Хайде до тук беше NB+
На 9-я месец изгоря
Но както бях писал по-горе имам си резервни / някакви купени от LIDL  за 12лв комплекта/ + 50% осветеност и уж бял цвят, но си светят малко по-жълто от NB+ и малко по слабо от него (wtf)

Bobi

supertorr

Цитат на: Bobi в 01 Февруари 2012 23:04:37
Все пак ме водиш с 3 месеца :D
Аз сложих евтините и ще те чакам да видя колко ще ти изкарат новите (thup)

Vasilev

Една от моите NB+ сдаде багажа... На 6-ия месец  (hammer) Сега ще посветя няколко дни в бяло от едната страна и жълто от другата.
Цитат на: Vasilev в 05 Декември 2011 12:33:14
Значи им остават около 4 месеца живот  :D
Горе-долу точна прогноза  :D

Bobi

Има ли нещо ново и интересно на пазара, че от доста време не съм се интересувал?

momo76

Ами няма. Май всичко което е +някакви % свети добре и гори бързо. Може би само на Филипс техните не горят толкова бързо, но са си и доста скъпички.

jfs

А какво ще кажете за PHILIPS Bluevision? Някой ако ги е ползвал нека каже как са като светене при различни атмосферни условия и продължителност на живота.
Какво ще кажете и за цветната температура? Каква предпочитате и защо? Четох, че 4000К било най-близко до естествената дневна светлина.

dimkaraganchev

Колкото повече са келвините на крушките, толкова по-слабо светят.

Alexi

това е така поради особеност на човешкото око .. колкото по нагоре в спектъра е светлината толкова по слабо я възприема ,като над виолетово става и невидима за човешкото око