mondeo MK3 проблем

Започната от ico145, 02 Февруари 2013 18:21:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

докато върти на стартер не може да гледа живи данни на комп ,трябва мотора да стартира ..

ico145

не знам вече върти върти и не пали и накрая маи маи пак ще е дърпаме докато запали.

moni74

Ако ЕГР-а ти е като моя - вакумеен с датчик, провери го да не е заседнал нещо. При мен така стана - върти, но не пали. Най-лесно сложи една ламаринка и пробвай така.

----------------------------

Milcho

Цитат на: Alexi в 14 Март 2013 07:41:03
докато върти на стартер не може да гледа живи данни на комп ,трябва мотора да стартира ..
Може.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

ico145

ЕГР то няма букса за електроника и маи маи си работи. Има ли нячин да проверя дачиците на раз. и кол. валове без диагностика

Alexi

само с налагане на нов

tropper

Цитат на: ico145 в 14 Март 2013 17:14:56... Има ли нячин да проверя дачиците на раз. и кол. валове без диагностика
Чисто теоретично би трябвало да може на осцилоскоп да се види дали дават импулси докато върти стартера, но не съм пробвал и не мога да твърдя със сигурност.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Могат, трябва да им знаеш съответстващите съпротивления и на кои пинове се мерят. Обаче на кой точно пин какви стойности трябва да дава не мога да ти го кажа.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Ако в болшинството от случаите просто прекъсват, мерене на съпротивление може и да помогне.

Те са датчици на Хол по съществото си и меренето на съпротивлението им не винаги е гаранция за правилна работа. Трябва да се измери как реагират на магнитното поле - или по-просто да се развъртят онея ми ти валове със зъбите по тях, да са захранени от ЕКУ-то и да се гледа на осцилоскоп на сигналните жици дали отчитат импулсите като преминават зъбите. Сигналът трябва да е подобен на синусоида.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Става и ако намери "донор" - да пробва с размяна....

ico145

проблема маи е открит веригата прескача дали се е разтегнала или има проблем с обтегача не знам сега си търся не оборудван мотор втора ръка, но ще търся нещо по евтинко някой ако има идея как вървят цените моля да пише

hotblooded

Що не си вземеш верига + обтегач вместо цял мотор?

Alexi

целия комплект е 80 паунда в ибей - верига зъбчатки и оптегач