фиеста мк6-04г. дизел 1.4 68к.с. -двигателя цъска първите 5 мин

Започната от vnd, 26 Януари 2013 20:46:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vnd

Здравейте колеги от скоро като запаля най-вече сутрин ,но и по принцип на студен двигател  може и след работа в 5ч.,  даречем двигателя почва да цъска звучи като въздух /компресия някаква  която избива много  звучно/ но това само на място в 600оборота  при форсиране  или движение  няма такова нещо :-[ .Ако запаля и веднага тръгна  цетка  1-ва  ,2-ра и спра  макар на студен двигател няма  вече цъскане ???

Dmitarcho

Ние се смяхме, как ще го обясниш това "цъскане" :) Но ето, че пусна тема ;) Найстина е много странен звука. Не е като да е въздух от туро пътищата някъде, защото го прави на празен ход. Ако трябва .. и клип ще направим :D с въпросното "цъскане" ;)
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

Пробвай да развиеш капачката на разширителното казанче преди да запалиш и запали за да видиш дали не е от него. Моята сутрин на студен двигател като запаля почва не да цъска ами да свисти, но като развия капачката и спира...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

vnd

не помога  колега  гоцев  незнам какво имаш в предвид ,но не е прегрявана и да е заминала гарнитура нямам и пръстен от бъкелчета в казанчето  то ако имам работта е ясна шлайфане на глава и    " продавам спешно че заминавам в чужбина"

G_o_c_e_v

То не е задължително да е прегрявана за да свисти от казанчето на антифриза, понеже той почва да се разширява ... обаче имаш ли подгряване на интифриза да питам, защото моя като го включа цъска известно време...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

Сега се сетих и за друго място от където се чува "цъскане" при този мотор - колега, ако можеш проследи тръбичките от към вакуум помпата и виж дали от някое клапанче или маркуче не се чуват тези звуци...

vnd

относно  подгряването на  антифриза  незнам  дали го подгрява това автоматично ли става смисъл имашго  като  екстра която се задейства  в студено или  как е ,аз сега в студът съм я опаковал с фолио и горната и долната /астинмартинската решетка щото за 6км. до работа несе появява парно само леко лъхва по хладно откакто сложих фолиото за 3 км. вдига нормална температура и си имам животинско парно за това растояние със или без фолиото цъскането го няма

А тия мъркучета неги зная къдеса а и тая вакумна помпа не я познавам/ на какво мяза  и къде се намира от ляво или отдясно като застана срещуколата/