Ford Fiesta Mk6 (for sale)

Започната от B.Stoilov, 25 Януари 2013 19:44:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

B.Stoilov

Здравейте колеги  :P
Имам регистрация в другия сайт. Може би някои от вас ме знаят.
Та ето как започна всичко ноември месец 2009та година:

Взех колата на 90 000км от втората употреба на Форд Люлин. Беше карана от жена. Нивото на оборудване беше адски ниско! Представете си - нямаше дори колони в задните врати  ???

Колата вече изглежда ето така:

Ще изброя само малка част от нещата, които съм добавил към нея:
- Цялостно пребоядисване с всички пластмаси по нея в цвета на колата
- Затъмнени задни прозорци
- Фабрични задни колони
- Хромирана предна решетка
- K&N спортен въздушен филтър
- Лети джанти Sparco
- Нови летни гуми BF Goodrich (които се продават в момента, на 2 лета са)
- Нови зимни BF Goodrich
- Вградени ксенон лупи + дневни светлини във фаровете
- Заден спойлер над 3та стоп светлина
- Централно заключване
- Ел. регулируеми огледала с подгрев
- Bluetooth Parrot MKI9200
- Кожен волан от Фиеста 2008ма
- Диодни светлини в плафоните над задния номер
- Бели странични мигачи от Фиеста СТ150
и още и още :)  ^-^

Ще кача още снимки скоро, нядавам се да Ви харесва  (fri)

Pyrhel

Добре дошъл и тук :)
Надявам се да я видим и на Дракон, както писа във фейсбукито (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Добре дошъл и от мен пусни и малко снимки от интериора. Иначе браво друго си е човек сам да си добавя екстрите а и така колата придобива индивидуалност а и е по приятно. Давай същият дух

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

whaaazp

Много добре се получава, има същественна разлика от 2009г.

Vas

Амаа че красива Фиеста  (thup) (thup) (thup) Хваща окото

tha22don

Добре дошъл и от мен! И аз да повторя на колегата поста :)
Цитат на: Vas в 25 Януари 2013 21:35:48
Амаа че красива Фиеста  (thup) (thup) (thup) Хваща окото

Само приятни емоции с колата!

B.Stoilov

Благодаря на всички за прекрасните коментари   ^-^ Старая се да я направя добре и без излишни "побългарени тунинг изпълнения"  :D

Eто с какво се сдоби тази сряда :)

И най-вероятно това ще е крайният вид :) :

Какво мислите?

Силно се интересувам, но може би няма как да знаете, дали ще мога да сложа 205/55/R15 на тази джанта?
И ако някой знае или има познат, който има пясъкоструй, за да свали всичко от джантите и да ги пратя за боядисване, нека ми пише :)

Bobi

Много хубава кола, която е имала късмет да попадне на собственик.

За джантите - личното ми мнение е, че сегашните джанти й отиват повече. Иначе за ремонт и бо1дисване ти препоръчвам Иван от Казичане.

B.Stoilov

Благодаря,
но сегашните джанти са 14 цола и ще останат за зимните гуми. Новите джанти ще са за лятото и сега трябва да им купя (задължително) нови летни гуми, затова и питах за размера. Ако някой има някакъв калкулатор за гуми, по който мога да разбера дали ще станат 205/55 на тези джанти, би могъл да ми даде линк :)

Dmitarcho

Добре Дошъл колега ;) Лачена Фиестата ;) И аз си мисля, че  другите джанти и отиват повече ;) Но е важно на теб да ти харесва ;)
Ръца Пръца

Alexi

не измъчвай малкото моторче с 205ци .. според мен 185 е напълно достатъчно

Иван Вълков

Тези джанти не са ли от Мондео Мк2 Ghia. Мисля че този размер даже го дават като фабричен но нека кажат по запознати колеги.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

B.Stoilov

Цитат на: Alexi в 26 Януари 2013 20:08:20
не измъчвай малкото моторче с 205ци .. според мен 185 е напълно достатъчно

185 ми малеят  :)) Иначе в краен случай 195/55 :)

Да, от Мондео са :) , но нямаше как да ги изпусна, при положение, че си търсих оригинални 15ки

Светльо

Много симпатична количка колега евала, а и с мондеовите джанти много добре е станала, дай някоя снимка от по далеч да се види хубаво стойката с новите джанти  ^-^

hotblooded

Цитат на: B.Stoilov в 26 Януари 2013 20:00:04
Благодаря,
но сегашните джанти са 14 цола и ще останат за зимните гуми. Новите джанти ще са за лятото и сега трябва да им купя (задължително) нови летни гуми, затова и питах за размера. Ако някой има някакъв калкулатор за гуми, по който мога да разбера дали ще станат 205/55 на тези джанти, би могъл да ми даде линк :)
Цитат на: Bobi в 01 Януари 2012 17:38:07
Car Bibles : The Wheel and Tyre Bible
- тук има калкулатор колко широки гуми в зависимост от профила  можеш да сложиш. Има и като минеш на по-голям цолаж - какъв размер трябва да сложиш.
Накратко - ако джантите ти са между 5,5 и 7 J - ще можеш да сложиш 205/55 или 205/50. Но дали ще ги събереш под калниците - вече няма как да ти кажа :)

B.Stoilov

Благодаря колега :)
Ще видим като дойде времето за пазар на гуми какво ще ми каже моят приятел гумаджия :)
Преди това трябва да продам старите летни :P Ако някой се интересува от 14ки летни да пише :)

Ето една снимка, която много си обичам :)

А да, вече сме с тези ел. огледала с подгрев :)

B.Stoilov

За колегите, които искаха снимки на интериора :)

Коженият волан :) и всичко останало  :D

На тази снимка си виждат блутута Parrot MKI9200 и моят нефабричен датчик за налягането в гумите, който в момента не работи, по простата причина, че сензорите са в летните гуми :D

Блутутът, който освен за разговори ползвам и за слушане на музика през него :) А звукът е кристален!

P.S: Силно препоръчвам тази песничка, която звучи на него  ^-^ Много свежа!

И снимка на монтираните ел. огледала с подгрев :) Чакам си капачето да дойде :)

Vas

Супер! А това над огледалото за задно виждане? Парктроник ли е или за налягането на гумите?

amplified

Правилен избор да оставиш малките джантоци за зимни! Новите са чук, дори и да останат тоя цвят.
Евала!  (notworthy)

vladi tanev

И на мен ми харесват новите джанти добре и стоят а относно гумите не винаги по широката гума е по добра от по тясната и си мисля че ако сложиш 195-55 ще си по доволен а ако си решил за по широка то 205-50 си сложи понеже на 55 мисля че няма да стои добре понеже е по висока и ще се изгуби джантата това е моето виждане а относно фиестата много ми харесва как ми се иска и на мен една такава ама ST
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

B.Stoilov

Цитат на: Vas в 28 Януари 2013 21:11:30
Супер! А това над огледалото за задно виждане? Парктроник ли е или за налягането на гумите?

За налягането в гумите, но както казах сега не работи, защото сензорите са в летните гуми :/
Практроникът е от лявата страна на волана, почти до прозореца сложен :)

B.Stoilov

От днес сме вeчe така :p  8) 8)
Sparco-то на зимните гуми  ;D

Vas

Защо бързаш за слагаш летните гуми? Не е ли рано :)

supertorr

Цитат на: B.Stoilov в 01 Февруари 2013 19:16:41
От днес сме вeчe така :p  8) 8)
Sparco-то на зимните гуми  ;D
...на зимните... ;)
Супер е така
П.п само мивка му трябва ;)

B.Stoilov

Здравейте колеги,
малко се позагубих, но бях "тежки" седмици  ???
Около св. Валентин/ Трифон Зарезан бях до Банско. Имам снимка точно когато се прибрах в София:

Да се радвам ли или е напълно нормално??! Разходът е при 4ма души в колата, с багажник натоварен догоре, отиване и връщане, и около 30 км в Банско. Да не споменавам, че на 113тия км ми падна първата чертичка на резервоара (40 литра), но тъй като не го снимах, защото бях в движение, няма как да го докажа.

P.S утре трябва да занеса джантите за боядисване, а аз все още се чудя за цвета  :'(

amplified

За цвета помисли няколко тона по-тъмно от оригиналното.  Ако искаш на лично ще ти пусна няколко снимки с тоя цвят. Много приятно...

Alexi

то така по индикатора не може да се разбере колко е изгорила .. отиди сипи до горе сега и сметни с точност ..

B.Stoilov

Все още като че ли този вариант най ме влече

Иначе можеш и твоите да ми пратиш на ЛС  (clap)

G_o_c_e_v

Цитат на: B.Stoilov в 25 Февруари 2013 22:46:19
... Да не споменавам, че на 113тия км ми падна първата чертичка на резервоара (40 литра)

Моя резервоар е 52 литра, при пълнене до горе на 76км почва да ми мърда стрелката...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

B.Stoilov

Утре джантие отиват за пясъкоструй и боя. Най-накрая се реших, и мисля да ги направя перлено бяло, колкото и голфаджийско да е.   :-[ Нещо такова с перлен отенък:

Всеки ми казва, че джантата е малка за тъмен цвят и ще се изгуби :/ Почвам и аз да се самонавивам