Въпрос при смяна на съединител и маховик?

Започната от thunder_go, 25 Януари 2013 19:11:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

thunder_go

Мисля, че все още не ми се налага, нямам никакви притеснителни вибрации, но пък на свободна усетих че има леко притрепване на всеки 4-5 секунди, а на полу-съединител и 1-ва от време на време се чува едно лееко стържене/свирене, та викам да си задам въпросите предварително за да съм подготвен при най-лошото.
Гледам в eurocarparts това (Clutch Kit) и това (Dual-mass Flywheel).
Слагам и двете, защото четох че като се сменя едното е добре да се смени и другото. Нещо друго необходимо ли е? Също така, защо има различни цени на LuK съединители и маховици? Не е ли един supplier–а?

Та, смятайки сумите тук и обръщайки ги в лева излиза към 1000, + 200-300 за монтаж, а в по-стари теми гледах доста по-фрапантни цени (може би са поевтинели, знам ли).
newbie

Pyrhel

Може би си гледал моя комплект, разликата между 2.2 и 2.0 (115/130) коня е напловина, а за 2.0 90 коня е още по-евтин.
ПС: 300 лева за смяна на съединител са МНООООГО. Може би в МП ще е толкова.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

thunder_go

Ами да, твоята тема беше. 2.0 115к. ми е Мондео-то. За монтажа грубо го сметнах просто, да съм подготвен.

Колкото до странния звук, сега беше фрапиращ. Тук е доста студено и имам чувството че в студа става още по-силен, докато предните дни когато бе топло го нямаше. Докато бе в сервиз също го нямаше. Ето клипа (малко е кофти качеството, но дано помогне. На 3-4-5 секунда го има звука.). Какво може да е?
newbie

hotblooded

В роден онлайн магазин ти събрах съединител (феродов, притискателен, маховик, лагер-помпа) за 1320 лв.

Alexi

много странен шум ,може да е от лагер помпата

hotblooded

Ако е от лагер помпата - ще се чува винаги при натиснат съединител.  Трябва да се чуе и на живо, иначе ще е гадаене...

thunder_go

Интересното е, че ако го правя с повече газ и го няма, но както и да е. Днес в големия студ и виелица във Варна в началото го нямаше, после пак се пръкна и не мога да му схвана спатиите. Да се пооправи малко времето и ще я закарам да я видят.
newbie

moni74

Цитат на: hotblooded в 25 Януари 2013 23:32:56
В роден онлайн магазин ти събрах съединител (феродов, притискателен, маховик, лагер-помпа) за 1320 лв.

Ако моят и неговият са еднакви, каква марка е този, който си комплектовал? И алтернативата от ибей колко излиза?

----------------------------

Alexi

в ибей всичко е около 1000 лв за 2.0 .. има и по евтини варианти

hotblooded

Цитат на: moni74 в 26 Януари 2013 19:00:41
Ако моят и неговият са еднакви, каква марка е този, който си комплектовал? И алтернативата от ибей колко излиза?
Притискателен и феродов диск Valeo, лагерпомпата - мисля че SKF(но може и да бъркам), Маховик - Luk.... Виж в темата за "евтини он-лайн магазини" - там е адреса на тоя дето гледах (последния добавен) има си конфигуратор според марката и модела на колата и си направи вариант.

moni74

Какво ви е мнението за Валео? Последните години се появиха отрицателни мнения. За разлика от LUK, които ги хвалят за европейски коли.
Между другото, на С8-цата съм точно с Валео, но за френска кола това ми препоръчаха най-много.

----------------------------

Dmitarcho

Valeo ми беше кулера - щом ги слагат за първоначално "вграждане", значи може да им се има вяра ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: moni74 в 26 Януари 2013 20:05:55
Какво ви е мнението за Валео? Последните години се появиха отрицателни мнения. За разлика от LUK, които ги хвалят за европейски коли.
Между другото, на С8-цата съм точно с Валео, но за френска кола това ми препоръчаха най-много.
Валео ако си е Валео а не ментак - няма никакви проблеми - на много коли се вграждат първоначално техни неща!

Alexi

оригиналния съединител и маховик на мондеото са Luk

thunder_go

А конкретно за eurocarparts, защо има съединители на Luk (целия комплект), които са на различни цени? Това ме обърква малко.
newbie

Alexi

там са хубави частите не са ментета .. целия комплект на различни цени може ако са за различни двигатели...

thunder_go

Да, това е ясно, но се чудех каква е разликата (освен визуално) м/у това и това, като съм филтрирал по моя двигател, конски сили, година, врати, скорости и всичко остнало което може :)
newbie

Alexi

това не мога да ти кажа ,като има такива неясноти се пита - имат онлайн съпорт ..

hotblooded

Цитат на: thunder_go в 26 Януари 2013 22:43:27
А конкретно за eurocarparts, защо има съединители на Luk (целия комплект), които са на различни цени? Това ме обърква малко.
Разликите идват от различни "промо" пакети на производителите - примерно едно е да си вземеш поотделно притискател и феродов, друго е промо пакет от двете + лагер помпа..........

Pyrhel

Цитат на: thunder_go в 26 Януари 2013 22:52:23
Да, това е ясно, но се чудех каква е разликата (освен визуално) м/у това и това, като съм филтрирал по моя двигател, конски сили, година, врати, скорости и всичко остнало което може :)

Задълително им пиши им през чата преди да поръчваш, че може да е грешка или някой стар артикул да са забравили - гледам, че парт номерата им са същите... Тия са много точни, като беше станала обърквацията и моя комплект изчезна по трасето звъннаха по телефона да ми се извиняват и пратиха втори комплект.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

thunder_go

Ехе, екстра! Че за толкова пари си е малко притиснително. Сега остава да разбера само къде е проблема и дали имам нужда от смяна на съединител и маховик, че да поръчвам тези + предни дискове че са позаминали...

Edit: с 25% отстъпка, Clutch Kit + Маховик + 2 броя предни дискове на PAGID ми идва 352.00 GBP = 808.503 BGN (без доставката). Доста добра цена ми се струва.
newbie

Alexi

тя цената е добра ама как ги избирате тия коли излизат от автокъщата и вече -1000 за ремонт ..

thunder_go

Ми цената беше прекалено ниска, пък и все още не е сигурно че са за смяна, пък и колко разбирам от коли аз ... :)
newbie

Dundee

Цитат на: thunder_go в 27 Януари 2013 16:52:52
Ми цената беше прекалено ниска, пък и все още не е сигурно че са за смяна, пък и колко разбирам от коли аз ... :)
Струва ми се че към края на клипа ти звука прилича като този от моята кола, преди да сменя маховика. При мен бучеше маховикът.

http://youtu.be/kikgwnSP8Zk

thunder_go

На 99% съм сигурен, че не е маховика, защото и при обороти и на свободна (с и без съединител) няма промяна в звука/вибрации, или ако има то е ... супер минимална.
newbie