Мондео 3 размер на чистачките???

Започната от gambit, 02 Януари 2013 20:09:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gambit

Здравейте,

някой знае ли какви са размерите на предните чистачки на мондео 2000-2007?

Bobi

gambit

supertorr

Bobi

От каталог на Бош. И в ebay ги дават тези размери.

moni74

Аз в английския ибей ги намерих и видях, че са 20" и 22". Дори не ги смятах в см, че мисля оттам да ги взема.

----------------------------

tropper

Малката съм я сложил 51см, а в "Карфур" си намерих 56см за голямата и е екстра. Чисти по-добре от "Метро"-вските
Задната е като малката - 50-51 - колкото дойде...

П.С. Задната, която съм посочил е за Хечбек. За комби мисля трябва да е по-малка.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

moni74

Понеже не знам колко е по стандарт за задна на комби мк3, колко максимално голяма мога да сложа? Че моята ми се вижда много малка.

Dmitarcho

Ако е по-голяма ще стърчи до стопя отгоре ;) Но иначе може да се сложи малко по-голяма от колкото е оригиналдъ.
Ръца Пръца

tropper

Цитат на: moni74 в 02 Януари 2013 21:10:52
Понеже не знам колко е по стандарт за задна на комби мк3, колко максимално голяма мога да сложа? Че моята ми се вижда много малка.
На мръсно стъкло разгледай следата, която оставя сегашната чистачка. Премери най-малкото разстояние от следата до ръба на стъклото, умножи го по 2 и го добави към дължината на сегашната чистачка  8)
Лесно е да се каже, ама по-трудното е да се сетиш следващия път към колата да си вземеш рулетка, че да ги вършиш тия всичките галимации  :))

moni74

Камината бачка яко, а вън е студ тук в балкана :) Не ми се излиза вън с рулетката и е по-лесно да питам тук :)

GOSPODIN

moni74, оригинала е смешно малък около 30см. На мойто му сложих от "Кауфланд" едно менте 38см. за 3лв. и нещо. Точно покрива стъклото и го чисти почти цялото.

Dmitarcho

Разтоянието до ръба на джама е 2 пръста .. колко по-голяма чистачка да сложиш... Вярно, че отсрани има доста място ... но отгоре е кът.

п.п. колко време ми отне да я наглася така чистачката :D
Ръца Пръца

GOSPODIN

два пръста отгоре и два отдолу са равни на 8 см. и стават 38 :)

Dmitarcho

То отдоло място бол :D фатката е настрани да чисти повече ... но няма как ;) освен някаква ъглова чистачка :D :D :D
Ръца Пръца

mirohristov

Може ако сложиш такава от мерцедес .  :D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

gambit

Аз да ви кажа няма да се изхвърлям много за чистачки мисля да взема по 10на лв бройката, с перо някаква , още не съм ходил да гледам. ^-^

Pyrhel

Установи се, че на преди фейслифта влизат маалко по-големи чистачки. Днеска си взех едни Бошове (нормални, не от безраменните) - 60см шофьорска и 47.5см пасажерска - перфектно покриват прозореца :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Цитат на: Pyrhel в 10 Януари 2013 20:12:33
Установи се, че на преди фейслифта влизат маалко по-големи чистачки. Днеска си взех едни Бошове (нормални, не от безраменните) - 60см шофьорска и 47.5см пасажерска - перфектно покриват прозореца :)

Това на твоето Мондео ли? Значи и на мен ще станат. Тъкмо тези дни мислех да ходя да търся.

Pyrhel

Да, в Метро Бош-а е на някаква смешна цена в момента. На малката и 48 ще стане при 60 голяма на фейслифтовото.
Благодаря на Миро за инфото, че са различни :)

moni74

ОК, утре ще се ходи до Метро значи. А този размер какъв е 47,5см - не бях виждал досега такива. Това в комплект ли са такива, или ги взе поотделно? Знам, че имат и комплекти с различни чистачки.

Pyrhel

Висяха поотделно. Валеото бяха по около 8 лева с ДДС, но нямаха подходящи размери, Бош-а бяха по 6 лева с ДДС.

whaaazp

От Валео бях по-доволен спрямо Бош.

tropper

Цитат на: Pyrhel в 10 Януари 2013 20:12:33
Явно са преместили дясната по- надясно :) Аз ако сложа 60см ще се бият двете.

Значи след фейса: 60 / 47.5
Преди фейса: 56 / 51

Pyrhel

преди фейса можеш да сложиш 60/50 :)

доницети

Монди го имам от скоро, но от Астричката стигнах до извода, че по промоциите на големите вериги марките са боклуци- ама БОШ, ама Шампион...
Последно си взех бананчета от Бриколаж:

Имаха два вида от този вносител, но точно за зеления говоря, че за сините няма добри отзиви! Този размер го купих сега специално за Монди- за шофьора, а пасажерската е 51 см- нея я бях купувал за Астричката миналата есен и от тогава няма ядове. Дори и да се скапе за следващата зима- 3 лв. е в промоцията! А да- за задната нямаха 38 и купих нещо 40 или 41, ама много лесно се сваля страничното капаче и я резнах с шлайфа точно по мярка (отгоре, а отдолу си я оставих колкото беше). !Наложи се да взема щипката от старата, че е по малка и тази в комплекта не влиза в рамото!
Последно за размерите преди фейса- 61, 51, 38/40.
А в Метро имаше едни бананчета- застърга и замаза още от началото  :'(