Изронени зъби на колелото за повдигане на седалките

Започната от Pyrhel, 01 Октомври 2011 00:47:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

На мен това ми изглежда вечно :D На първо четене ми "харесва", само остава да го пробвам дали ще работи ;) Ще не ми се лежеше да търся буксата под седалката :D
Началника е в чужбина /2-3 дни/ и трябва да го изчакам да се върне да го питам дали ще могат да барнат още такива ;)
Ръца Пръца

доницети

Някакво развитие по темата? Станаха ли зъбчатките и ако да- какъв е шансът и на мен да ми изработят 2 бр.?

Dmitarcho

Моторчето не съм го слагал още :) Само му бучнах буксата да го видя дали ще сработи - работи си. Ще свалям още едно моторче да търся някой друг да го прави, този който ми прави това, само като като го питах дали ще направи още 5-10 бр..... само дето не ме изгони с ритници от работилницата си - не му се занимава хич. Лошото е, че само колелчето май зор ще се направи, да ти го пратя да си го монтираш сам. Оказа се, че и в нашата фирма не могат да ги правят. Като сваля другото и като намеря кой да ми го направи - ще пиша ;)
Ръца Пръца

kokolighta

Цитат на: YaSkAwA в 10 Декември 2012 23:29:29
В багажника ми се търкалят 10 тина броя месингови зъбни колела,но не ми остава време за монтаж.
Поздрави!!!
Здравей колега, ако имаш още зъбни колела аз имам нужда от един брой. Поздрави и благодаря предварително.

kokolighta

Благодарение на колегата "YaSkAwA" и аз имам работеща седалка. Хиляди благодарности. Поздрави. :))

доницети

Цитат на: YaSkAwA в 10 Декември 2012 23:29:29
В багажника ми се търкалят 10 тина броя месингови зъбни колела,но не ми остава време за монтаж.
Поздрави!!!
Благодаря! Жена ми вече няма оправдание да не ми повози д..то след като пия някоя ракия   :D
Питах при един познат за някаква защита и каза, че има това което ми трябва- сега остава да замеря консумацията. Ако свърши работа ще кажа!

sierrata

Ние пражихме месингови, в един завод остъргаха колелетата и ги нарязаха, страничния ефект е че са по-шумни
Only cosworth is my God

dj_nako

Търся зъбно колело, цял механизъм или  човек който може да ми го отремонтира на място или чрез куриер.

drVaul

Цитат на: lazarkk в 17 Август 2012 13:27:39
Питайте Светлио, той май беше намерил човек да ги изработи от метал, нямам спомен той за него да ли си прави.
И аз търся. :-) ако някой се появи да пише! 8)

Nebhotep

Чертеж с размерите на зъбното колело:

Доработване на винтовия механизъм:

Размери на колелото:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

dj_nako

radikn

Вчера разбрах че и при мен има счупено, така че ако някой има излишни колелца се  записвам за 1-2 :D

vilevi

Колеги, здравеите. От скоро съм с Мондео 3, което ми се наложи да купя набързо и се хвърлих веднага , след като видях цвета  ^-^ и надникнах под капака... Върви много приятно, но и доста грижи ми създаде. До тук по-важните системи са ОК и лека полека гледам да изчистя останалите забележки. Някой да има останали зъбни колелца, или да е правил такива скоро? Много благодаря предварително (тези по 80+лв. в интернет ги видях, но ми се струват доста скъпи)

Dmitarcho

Сваляш цялото моторче и отиваш при някой стругар да го питаш ;) Аз така направих, нокато го питах дали ще направи още зъбни колелца, ми отказа категорично :(
Ръца Пръца

доницети

Голяма мъка е изработването им  :'( Аз ходих къде ли не, рових и звънях по фирми из цяла Източна България. В Девня намерих специализирана фирма за изработка на зъбни колела и ми взеха поръчката, ама при положение, че постоянно имат поръчки от заводите и то за хиляди левове, си останах с обещанието. Накрая благодарение на YaSkAwA си ремонтирах седалката, ама явно му свършиха и не съм го чувал да продава повече.

Pyrhel

Мъка е с тия колелца, масово хората страдат. Ако YaSkAwA, рови в ebay за цяло моторче на търг без значение ляво или дясно, червяка се разглобява и можеш да направиш от 1 от 2те.

ПС: Възстанових снимките и в тая тема.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mirohristov

Тези не правили толкова малки. Така ми отговориха преди 2 години и ме пратиха към някаква Пловдивска фирма която така и не потърсих.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

YaSkAwA

Освен да взема пак да поръчам.
Пишете колко бройки да заръчам.
Поздрави

martin1977

При мен и двете седалки се регулират в 8 посоки /седалка напред-назад, облегалка напред-назад и регулиране във височина - в предната част на седалката нагоре-надолу и в задната нагоре-надолу/. Съответно е редно да са 4 моторчета, но отдолу виждам само 3. Не ми става ясно за височината едно моторче с едно зъбно колело ли регулира отпред и отзад, или са 2 моторчета. Странно е, че и на двете седалки моторчето бучи, но не вдига и сваля седалките нито в предната, нито в задната част. Съответно колко зъбни колела ми трябват?

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

martin1977

Значи общо 4. И всяко има зъбно колело? Съвпадение ли е, че и двете седалки не се движат във височина нито в предната, нито в задната си част? Значи ли, че имам счупени цели 4!?! зъбни колела? А и струва ли ми се, или е така, че седалка с ръчно управление отива по-назад от такава с ел.?

YaSkAwA

Слиза малко по надолу седалка с един мотор само

ekstremniat

vilevi

staniobg

ilko

TourneoRS

YaSkAwA направо поръчвай трийсетина парчета, до края на годината няма да останат  :)).
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

доницети

Цитат на: martin1977 в 27 Февруари 2015 14:07:41
При мен и двете седалки се регулират в 8 посоки /седалка напред-назад, облегалка напред-назад и регулиране във височина - в предната част на седалката нагоре-надолу и в задната нагоре-надолу/. Съответно е редно да са 4 моторчета, но отдолу виждам само 3. Не ми става ясно за височината едно моторче с едно зъбно колело ли регулира отпред и отзад, или са 2 моторчета. Странно е, че и на двете седалки моторчето бучи, но не вдига и сваля седалките нито в предната, нито в задната част. Съответно колко зъбни колела ми трябват?
Щом се регулира и отпред, и отзад, значи са 2 моторчета и ти трябват 2 зъбчатки на седалка. Ако и някое друго регулиране не работи, и там ти трябва. А относно съвпадението- може предният собственик да е разменил с пасажерската моторчетата и затова сега всички да са потрощени.

доницети

Намерих и решение за ограничаване на тока, за да не се претоварват моторчетата/зъбчатките. Купувате токов ограничител/възстановяем термо предпазител на 7А (дано правилно съм запомнил, че съм го захвърлил в чекмеджето от доста време) и го монтирате на мястото на предпазителчето за регулаторите на седалките. Представлява електронен елемент с два извода и прилича на неелектролитно кондензаторче. Само дето така и не го монтирах, защото не съм намерил прекъснал мини предпазител, за да го запоя на изводите му и да стане по-здраво. Ако някой от Варна има, моля да го донесе на срещата (когато има такава).

Корекция: предпазителя е FRU185. Номиналния и ток е 1,85А, а ограничителния 3,7А. Сигурен съм, че взех и с друга стойност, но е някъде заврян и не мога да го намеря, но мисля, че този вършеше идеална работа, имайки в предвид, че съм предполагал работата на две моторчета едновременно. Ако някой иска може да си замери консумацият и да сметне, че друга стойност е по-подходяща.