Изронени зъби на колелото за повдигане на седалките

Започната от Pyrhel, 01 Октомври 2011 00:47:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ekstremniat

Колеги на кой ще трябва да се платят колелата и кога ще ги направят?

CHEFOBG

FordMondeo2.0tdci

Аз също ще взема 2-3бр. Има ли някой, които може да направи или да поръча?

ekstremniat

Колеги кога ще има зъбни колелца? Трябва ли да се платят предварително?

G_o_c_e_v

Някой чувал ли е, че в Русе  правят зъбни колела?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ICATA

По скоро в завод "Модул" гр.Бяла ,за редуктори знам със сигурност.

Alexi

в Русе правят и то много по сложни от тия .. но не знам с такава дреболия дали ще се захванат инак спасиха един редуктор за няколко хиляди от изхвърляне

TourneoRS

Цитат на: G_o_c_e_v в 28 Март 2015 08:46:45
Някой чувал ли е, че в Русе  правят зъбни колела?

На две преки от нас има фирма с  такава дейност. Нещо с  А започваше но сега не се сещам .

пп След малко ще пия кафе , ще драсна по-подробно.

ето я  http://www.arco-ruse.bg/products.html

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Rosen_gb

И на мен ми трябва. Гледах ги в Ebay са много скъпи :(

YaSkAwA

Направих едни от уж по евтин материал,по висока якост от този оргиналния,обаче излизат по 40 лв. бройката, преди две години явно труда е бил по евтин :-(,  но като се вгледам в немския, английския ибей са по 35 Евро.
Поздрави

jorotg

Цитат на: YaSkAwA в 12 Май 2015 22:44:49
Направих едни от уж по евтин материал,по висока якост от този оргиналния,обаче излизат по 40 лв. бройката, преди две години явно труда е бил по евтин :-(,  но като се вгледам в немския, английския ибей са по 35 Евро.
Поздрави

Не разбрах едно или две зъбни колелца ми трябват за ремонта само на шофьорската седалка? Колега имаш ли още от тези по 40лв?

Rosen_gb

Цитат на: jorotg в 13 Май 2015 11:10:15
Не разбрах едно или две зъбни колелца ми трябват за ремонта само на шофьорската седалка? Колега имаш ли още от тези по 40лв?

Едно ти трябва.

jorotg

Мерси за инфото Роска! Ако някой му се намира 1 в повече да свирка.

YaSkAwA

Както писах преди,Имам зъбни колела.
Заявки на лично.
Поздрави

n100ev

Сега разбрах, защо и моите седалки не се мардат нагоре-надоло, и двете нагоре-надоло само бръмчат моторчетата. Гледам, че бая сте се заиграли да правите тези колелца. Дали някой има точни размери на това нещо, за да може и аз да направя, да не си играя да свалям седалката ?

Alexander4

Хора помогнете и на мен! Ако някой има останало зъбно колело за седалката да си даде телефона. Искам и аз да имам ел. седалка.

Пламен Пенков

Благодарение на YaSkAwA и моята седалка работи.
Благодаря ти Ясене.

bochev89

Колега YaSkAwA, останали ли са ти още зъбни колелца?

YaSkAwA

Цитат на: bochev89 в 16 Юни 2016 10:01:16
Колега YaSkAwA, останали ли са ти още зъбни колелца?
Да имам!

Sent from my D6503 using Tapatalk

if4u

Здравейте! В предвид това, че сте разглобявали механизма на седалките искам да попитам каква би била причината шофьорската седалка да се търка в в пластмасата на конзолата (около скоростния лост) при реглаж напред/назад? Шофьорската седалка опира в пластмасата при реглаж както и при движение по неравен път и е доста неприятно, а пасажерската седалка няма този проблем - между нея и конзолата има 2-3см. разстояние. Салона е кожен и звука е много неприятен. И двете седалки имат 8-посочно регулиране, но не зная как може да се завърти леко навън (към вратата), за да не се търка така неприятно. За сега мисля, че няма проблем с износени зъби, защото няма луфт и прескачане.

Dmitarcho

Предния собственик или ти сте по тежички, и дунапрена се е "увел" към конзолата. Моята пасажерска седалка е така, ако седне някой по-едър...и опира от време на време. Аз съм 60 кг...и нямам проблем с моята седалка. Не знам как може да се оправи това. Освен да сложиш нещо меко на конзолата...да не се търка кожата в пластмасата и да скърца

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Septerra

Как ли не се борих с тоя проблем - много ме изнервяше досадното скърцане на кожата в пластмасата. Най-добър ефект постигнах като намазвах обилно зоната с мляко за подхранване на кожен салон - кожата става мазна и спира да скърца, когато се трие в пластмасата.

Pyrhel

Бях сложил текстилна лента за увиване на кабели в горната част на пластмасата на средната конзола.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

Да не си помислите, че само моето мондео не страда от детските болести на модела, така де шофьорската седалка не се движи нагоре в задната част, а само се чува бръмчене на моторчето. Така че ще трябва да се сменя зъбно колело.

Ако може да посочите от снимката вижда ли се корпуса където се намира счупената зъбно колело за да знам кое да демонтирам?

didon80

Дали от седалка на мондео 2 може да се използва зъбното колело за подменя на счупената?

Pyrhel

Ти си стигнал до най-лесното, разглобявай червяка и ги налагай. Самото колело не се вади от оста без чупене, така че вариантът ти е само ако цялата ос пасне.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

На кой от трите мотора е проблема? Този до който се вижда синята букса на снимката ли? Евентуално ако оста и колелото са еднакви ще бъде чудесно. Може би най-лесния начин за отремонтиране.

Dmitarcho

Мда...Този със синята букса е за задната част :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ръца Пръца

Mondeicho

Аз смених това моторче с такова от ягуар и там са се постарали да е по качествено направено, пак е от пластмаса, но има ограничители. За съжаление нямам снимки.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

naskogrozev

Да вдигна малко темата:
И на мен ми трябват 2 броя зъбни колелца от тези проблемните, дали колегата ще има останали...
Дано още посещава форума...