Добавки - помагат ли наистина ?

Започната от Bobi, 29 Септември 2011 01:40:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Braynoff

Дайте съвет от къде да си купя фунията за зареждане, че загубих моята. Фокус 2008-а година, дизел, Easy Fuel, в което няма нищо ийзи.

jo_jo

за добавки аз ползвах голяма спринцовка, с изрязване на това за иглите.

Braynoff

Цитат на: jo_jo в 16 Януари 2021 21:34:22
за добавки аз ползвах голяма спринцовка, с изрязване на това за иглите.

Колко кубика?

jo_jo

не помня, 50 може би, купих различни и пробвах

Ozzie

спринцовка 50 сс е с външен диаметър 31,2 мм.

Edit:
Не знам, може ли да се бръкне с такава в гърловината на EasyFuel, само споделям размерите. Мотае ми е една такава вкъщи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

И с нея можеш да отвориш капачката на easy fuel и да сипеш добавката?

jo_jo

да, стига да е с близък размер до фунията и да срежеш "чучура"

Ozzie

Цитат на: Braynoff в 16 Януари 2021 20:20:12
Дайте съвет от къде да си купя фунията за зареждане, че загубих моята. Фокус 2008-а година, дизел, Easy Fuel, в което няма нищо ийзи.
Най-евтино е от Алиекспрес, стига да ти се чака толкова време.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Понякога поръчките идват бързо. Зависи от кои складове ги пращат.

zz_stefanov

Последно налях през гофрирания маркуч от фунията за резервно гориво която имам. Оказа се с точния размер на моя Easy Fuel за бензин.
За дизел на знам дали не е друг диаметъра. Alexi да каже. :)

Alexi

за дизел диаметъра е точно колкото дизелова човка на пистолет ,за това аз ползвам такава и съм я присадил на фуния :)

zz_stefanov

Е те отворите на Easy Fuel трябва да са по размерите на пистолетите съответно за бензин и дизел.
Можеш ли да кажеш какви са.

Христо Василев

Здравейте, понеже не съм ползвал добавки ми стана интересно как добавка, която се слага в горивото почиства турбото ?

varby

Не почиства гурбото , предпазва горивната система.

hotblooded

Цитат на: Христо Василев в 22 Март 2021 18:44:30
Здравейте, понеже не съм ползвал добавки ми стана интересно как добавка, която се слага в горивото почиства турбото ?
Почиства джоба и портфейла ти от пари.
Най доброто почистване на двигател е чисто гориво + мръсна газ

zloster

И малко нощно четиво по въпроса за "чисто гориво" + "мръсна газ": https://archive.is/W8pAl#selection-1765.0-1779.420
20 и повече минути на 4500+ оборота по магистралата. Това е за съвременен Фолксваген рецептата срещу задръстването със сажди от директното впръскване в цилиндрите и други "модерни" технологични "хрумки".
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Alexi

Захладня и мисля да подкарам пак с добавка ,профилактично слагам от време на време но този път се спрях на по голяма разфасовка понеже е доста намалена в Практикер :
https://praktiker.bg/bg/Dobavki/DOBAVKA-DIESEL-COMBUSTION-BDC-1L-BARDAHL-BAR-1260/p/230310
при грам до два на литър според това дали искате нафтата ви да е до -30 или повече ,ще отиде доста време .. на първо четене - мирише като останалите дизелови добавки които съм ползвал ,и дозировката е същата .. бутилката е много хитро измислена с вграден дозатор и система против разливане

Vesel

Този Бардал освен опаковката има ли друга разлика с онзи в металната кутия. Иначе количеството е същото.

Alexi

изглежда и мирише по същия начин но тубата е много по удобна ,този в металната кутия също го има на Практикер на подобна цена

Жоро Петков

Пластмасовата бутилка не е ли просто новата партида? С металната не съм го срещал.
Бардалчето си го слагам целогодишно аз - лятото 1:1000 зимата 1:500 му дават - на моя резервоар 60л слагам 2 капачки лятото и 4 зимата. Дали има ефект или не - еба ли му майката, но 100% не пречи.
Интересното е, че допреди 1г струваше 30лв, а сега е 45 на "промоция".
Ах тия 3% инфлация!

Ozzie

Ако някъде все още има BDC в метални разфасовки, то ще от стара партида. Новите са само във въпросната опаковка с дозатора.
Иначе аз си го купувам наливно (от същото място където продават и в разфасовки), цената по спомен беше около 15 лв. надолу за литър.

Жоро Петков

Къде е тая далавера с наливно Бардалче?

Ozzie

saggy

Да не я бъркат тая добавка в Геосим, че тъй евтино. Значи скъпи масла не купувате, било кощунство, но добавка с недоказан ефект за 45лв не е много. Интересна работа. :D

Водниядух1

Препоръчайте добавка против замръзване на диз. гориво.

Жоро Петков

Цитат на: saggy в 16 Октомври 2024 21:03:55. Значи скъпи масла не купувате, било кощунство, но добавка с недоказан ефект за 45лв не е много.
1 литър зимата стига за 500л гориво, а лятото за 1000л.

Сам може да сметнеш колко стотинки оскъпява.

Аз пък си избивам тая разлика като сипвам предимно на Кристал или на Круиз. Нафта като нафта, но там винаги е доста по-евтино.

Ozzie

@saggy
Не ми се влиза в обяснителен режим. Ти ако искаш си купувай масло и по 100 лева литъра, ако ще спиш спокойно. На мен Моторкрафта (преди Формула Ф) ми върши чудесна работа, вече 9-та година на втора кола. Последно му проверявах нивото юни месец, че ме чакаха над 3000 км. път за седмица.

saggy

Няма проблем, Ози. Аз не искам обяснение. Просто правя констатация, но запазвам добрият тон. И двете теми са спорни - дали скъпото масло работи по-добре от евтиното и дали добавка към гориво върши някаква работа. Аз два пъти съм слагал добавка на бензиновия Фокус за 8 години и два пъти не съм виждал особен ефект. То като гледам такова е и общото мнение в тази тема за добавките.

Alexi

добавката върши някаква работа ,то се усеща по разхода и поведението на двигателя .. предполагам същото е и с маслото ,макар че премиум масла не съм ползвал може да пробвам

Pyrhel

Цитат на: saggy в 16 Октомври 2024 21:37:14не съм виждал особен ефект. То като гледам такова е и общото мнение в тази тема за добавките.
В тази връзка, вероятно съм от малкото, които са изпитвали ефект - в началото на Мондеото, 2.2 дизел, сипах Лики Моли в метално шише за някакво си почистване (никакъв спомен нямам, минаха много години), свали мизерия от резервоара и дори филтърът се затлачи от гадостите.
След това съм сипвал на Бардал в малко пластмасово за нагари, защото в следствие на резервоар от Ромпетрол всичко беше ад от затлачване, невървене, пушене, сажди (вероятно кофти партида, уж са читави бензиностанции), след 2-3 шишета от нея нещата се оправиха.

Иначе в студените зими съм изгорил няколко туби от този Бардал на различните дизели, проблем с нафта не съм имал и винаги съм наливал от Круиз, Марешки и други вериги с най-ниските цени и само обикновена нафта. Дали той е помогнал или и без него нафтата щеше да е ОК - нямам представа.

Добавките за бензин не си представям какво могат да направят.

Да измислят добавка за магическо почистване на нагарите при директното впръскване преди инжекторите без разглобяване (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.