Ford Focus 1.8 TDCI - няколко въпроса.

Започната от smirkb0y, 27 Ноември 2012 20:58:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

smirkb0y

Здравейте, имам няколко въпроса отностно новата ми кола:
1. Колко ще ми струва долу-горе смяната на консумативите [ролки, ремъци, всички филтри и т.н.]?
2. Не ми свети цялото табло + това не ми отчита километража. Всички лампички си работят, но нито свети нито показва с колко се движа и колко километра съм минал. Съвет ?
Гледах по-другите обяви фокусите имат нещо като термометър, а аз нямам такова нещо. Може ли да се измисли нещо за мен или?
3. Ако може да ми кажете нещо повече за този двигател?
"Един форд запалил зимата и го кръстили фокус" :P

Bobi

Цената на обслужването може да варира много в зависимост от марката/качеството на материалите, които ще купиш. За ремъци и ролки - заложи на Ina, Dayco, SKF,Gates. Предполагам цената ще е около 80-130 лв за комплект ремъци и ролки.
Маслото, което ти трябва е 5w30. Повечето във форума караме с оригиналното фордовско масло Ford Formula. Можеш да го купиш на добра цена от колегата Fordoil (има тема в раздел "Продавам).

Филтри - залагай на реномирани марки като Motorcraft, Hengst,Bosch, Delphi, Hengst. Най-вече внимавай какво слагаш за горивен филтър!!! Двигателят ти е комън рейл = дюзи = скъп ремонт. Оригиналният фордоваски филтър е скъпичък. Ако не можеш да си го позволиш, в краен случай заложи на Бош, Делфи или Хенгст. Друг съвет, който мога да ти дам е да избягваш да зареждаш от места със съмнителен произход на горивото.

G_o_c_e_v

Цитат на: tha22don в 27 Ноември 2012 21:22:07
... понеже смяната им е свързана с махане на стрелките и после мъчно се регулират.
Аз мисля че крушките се свалят от задната страна на километража, а не от предната. Изобщо не се свалят стрелки, циферблат и т.н.
Поздрави
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Dmitarcho

Цитат на: tha22don в 27 Ноември 2012 21:22:07
Това, че не свети цялото табло - имаш някоя лампичка изгоряла - и при мен имам една от към показанието на горивото и вечер не го виждам  :)) но си карам вече повече от година така, понеже смяната им е свързана с махане на стрелките и после мъчно се регулират.

На фокусите преди феиса, подсветката на таблото е от 3 лампички, и смяната им е елементарна ;) Ако за тези лампички става въпрос ;) Сваля се целото табло /държи с ена 3-4 болта/, отзад има една голяма букса с башка кабел, откачаш и таблото си го вадиш на удобно място. Самите крушки са на винтчета отзад на таблото и се махат със завъртане на 90 градуса. Няма да е лошо да ги смениш и 3-те, така и така ще го сваляш ;)
Това с километража .. виж някой бушон ;)
Ръца Пръца

tha22don

За т.1 Bobi ти е писал :)

т.2 - Това, че не свети цялото табло - имаш някоя лампичка изгоряла - и при мен имам една от към показанието на горивото и вечер не го виждам  :)) но си карам вече повече от година така, понеже смяната им е свързана с махане на стрелките и после мъчно се регулират. Може да свалиш твоето, така и така не работи и да го отвориш - имаше някъде из раздела как става отварянето му. Ако не го подкараш - вземаш втора ръка от морга за същия двигател - някой колега да каже дали безпроблемно може да се присади. Може да е проблемен кабела, който го свързва към инсталацията на колата...

относно т. 3 - Сипвай нафта от "добрите" бензиностанции, че инжекторите и помпата са скъпи дори и да се ремонтират.
Общо взето пъргав дизелов двигател, който влезе ли в обороти за турбото става "бърза печка" :)

П.С. + коментара на колегата dmitarcho :)

pavcho

Колега провери си бушоните на габаритите.Аз карах един ескорт беше му изгурял единия бушон на габаритите и таблото не светеше като го смених всичко се оправи.