Focus 2 - няма "Parking"светлини

Започната от Bobi, 18 Ноември 2012 16:50:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Проблемът е следният - когато карам на къси габаритите си светят, но когато пармирам някъде и реша да си пусна паркинг светлините, завъртам ключа на позиция "P", но няма никой.

Промените, които са направени по колата, свързани със светлините са :

1. Би-ксенонови фарове.
2. Реле за дневни светлини.

Къде да търся проблемът?

Иван Вълков

Да не трябва да е даден ляв или десен мигач както при VAG

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

XishNikA1986

И на моя MK1 нямам P-светлини - не съм се занимавал но мисля да проверя предпазителите в автомобила защото може да е изгорял !

Alexander

И стоповете ли не светят? По-принцип светят когато загасиш колата и извадиш ключа. Ако не светят, виж нещо бушоните! Аз си имам реле за дневните и си ми светят. А ако беше проблемът във фаровете, поне стоповете щяха да светят.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Bobi

Няма никой и в стоповете. Някой знае ли кой е бушонът?

XishNikA1986

Трябва да са бушоните в кутията вътре в купето под краката

Pyrhel

Не е от бушон, нали светят нормално стоповете... :) Залагам на онова реле.

При загасен двигател, изваден ключ и заключена кола пак ли не светят?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Проблемът е, че габаритите светят във всички случаи- загасена, работеща кола, изваден ключ.. Едиснтвено и само когато дам ключът на позиция "P", не ми светят.

Pyrhel

Т.е. пробва да я заключиш докато е на позиция "P" и пак не светят? Върни релето и пробвай, според мен си е от него :)

mirohristov

И аз залагам на релето . На старото мондео мк1 имах модул който пускаше фаровете автоматично , но ако пуснех фаровете от ключа  неможех да огася колата от ключа. Връщаш ключа на положение 0, а колата продължаваше да работи. Гасиш фаровете от ключа и колата гаснеше.  ;D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

XishNikA1986

Пробвах при мен сега - светлините работят без значение отключена/заключена - отворени/затворени врати само когато ключът е в положение "0" или изваден.

tropper

Релето от оригинална инсталация ли е?
Гледам в схемата че присъстват и два бушона F45, F71 = 10A. Имаш ли ги?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Bobi

Този отговор изяснява работата. Благодаря ти!

Релето е оригинално - от фокус със дневните светлини за скандинавските държави. Но когато м иго слагаха, помня, че извадиха два бушона и почти съм убеден ,че единият беше F71 :)

Bobi

След изваждане и поставяне обратно на бушон F71 светлините тръгнаха. Явно бушонът не е давал добър контакт.

Pyrhel

Мне, напсувах го  (2 пъти) и тогава тръгна (rofl)

Andreiand

Къде с намира този бушон F71 ,че при мене светеше и сега гледам че не иска

Dmitarcho

Предполагам в бушониерата в купето ;) Под волана
Ръца Пръца

Andreiand

аз видях при мен само до F62 долу

Bobi

Колега, аз съм с Фокус 2 и според мен таблата са различни. Виж в " Технически данни и литература" трябва да има тема с бушоните за Фокус 1.

Edit : Ето я темата : http://fordbg.com/forum/index.php?topic=755.0