проблем със запалването на форд фокус 2002 tdci

Започната от focus_1975, 11 Ноември 2012 00:11:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

focus_1975

Здравейте!От десетина дни имам проблем с моя фокус,Една вечер изгасих колата и след 5 минути реших да я запаля ,но колата припали и изгасна след няколко подобни опита подадох малко газ и колата запали,От тогава проблема се задълбочи като след едно такова въртене колата запали  в авариен режим,Изгасих завъртях и колата запали все едно нищо не станало,Прави ми впечатление ,че го прави когато колата е позагряла сутрин няма никакъв проблем,Забелязах също,че преди да изгася малките обороти са малко нестабилни и след това прави този проблем,ако стрелката на оборотомера не помръдва след това няма проблем,Иначе колата си върви отлично не пуши нито при запалване нито при форсиране,Незнам да ли не се е скапал датчика на разпределителния вал,чул съм че са им слабо място?Смених горивния филтър с качествен и продухах горивопроводите но без резултат,Ако някой може да помогне ще съм благодарен

Pyrhel

Закачи ли я на някаква диагностика, виж дали ще извади някакви грешки. Това с играенето на оборотите според мен не е от сензора.
Като я закачите вижте налягането в рейла как се движи при различни обороти, т.е. дали е в нормата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

focus_1975

Да ходих на диагностика отчете грешка p1200 injector control circuit.Майстора каза ,че според него е някакво запушване и има недостиг на гориво,Остана само сондата в резервоара да проверя друго не ми идва на ум,Симптомите са все едно има недостиг на гориво,Но няма логика,защото например за един ден проблема го прави примерно 10 пъти и след това 3-4 дена няма проблем,

Pyrhel

Когато оборотите играят отзад мирише ли на неизгоряла нафта?
А такъв код няма. Според мен става въпрос за код P1201/P1202/P1203/P1204 и ако съм прав, трябва да те изненадам с лоша новина. Инжектори. :(

focus_1975

Няма абсолютно никакъв пушек,А кода го видях с очите си на лаптопа,Ако са дюзи как може от раз да се прецакат без никакви признаци,както казах освем този проблем колата си е пушка,върви много ине пуши грам?Незнам да ли на сляпо да сменя този датчик на разпределителен вал пък ще видим.

Тази сутрин беше около 0 градуса качвам се и завъртам директно без да чакам ламбите за подгрев и колата си пали все едно е 30гр,+няма пушек нито при запалването нито като работи,работи си както обикновенно,а вчера следобят ми скъса нервите.

Забравих да напиша,че проблема с малките обороти се изразява в това сякаш колатаси подава малко газ.

Pyrhel

Щом казваш, че е точно P1200 нямам много идеи.
За да си сигурен, че не са инжекторите, направете теста с обратната нафта и колбите.
Но си прав, в сервизния бюлетин казват, че тоя мотор страда от сензор на разпределителния вал.

Alexi

инжектор/и за ремонт .. от сензора гасне колата внезапно .. те инжекторите не си почиват изведнъж ,но в началото екуто успява да ги коригира и вече като не може почва да записва грешка

focus_1975

Alexi

tha22don

Цитат на: focus_1975 в 11 Ноември 2012 11:41:30
Колата не гасне в движение,
Моята гаснеше в движение от този датчик. При мен проблемът се появи с невъзможност да запаля въобще - все едно нямам акумулатор....В МП ми казаха, че като се охладил датчика и сработвал, но малко да "загрее" и колата изключва - аз затова и можех да паля на всеки 24 часа...но минавах 500 метра и колата гаснеше и до там - та както каза Alexi - не би трябвало да е датчика - една диагностика в МП струва 36-40лв. По-добре да ти кажат наистина какво й е на колата, а вече ти ще си прецениш къде и с какви части да я правиш. В Русе дори им докарвам части от вън и само труда и диагностиката си смятат.

Alexi

инжекторите трябва да се тестват с колбите ,обратната нафта - това им е слабото място .. при човек който разбира обаче

Dmitarcho

Защо пък при човек който разбира ?!? Скоро мисля и аз да правя този тест ... профилактично - от любопитство по скоро. Какво мога да згафя ? Извинявам се, че се бутам в темата на колегата ;) но и за него ще е полезно какво може да стане като тества инжекторите с колбите ;)
Ръца Пръца

Bobi

Във форума има тема как се прави този тест в домашни условия : Ръководство -тестване на Common Rail дюзи

Alexi

защото в шишетата ще се появи някаква нафта .. а дали тя е в нормите и кои инжектори имат проблем - това не се преценява толкова лесно

focus_1975

Усъмних се в датчика на вала,защото и при мен сутрин няма никакъв проблем със запалването проблема се появява когато колата загрее,

focus_1975

Здравейте колеги,моят проблем си остана неразрешен,През изминалата седмица проверих цялата система да ли от някъде не смуче въздух и смених датчика на разпределителния вал но проблема си остана,Днес си направих един експеримент,както казах преди да я изгася леко мени обороти в посока нагоре–като това става за около 3-4 секунди и изчезва,изгасям я и след това пали с много въртене,Та днес точно пред вкъщи започва да играе стрелката изгасих я и след около 2 часа излизам колата още не е изстинала напълно завъртам припалва за момент и пак нищо,Прибирам се и излизам след около 6 часа вече колата е изстинала напълно,завъртам ипали от раз,Някой има ли идей от къде идва проблема,Изчетох доста по други форуми и излезе ,че при други марки коли има абсолютно същия проблем с абсолютно същите симптоми и там решението е датчик на колянов вал,