Mondeo 2006г 2.0TDCI Titanium X

Започната от moni74, 08 Ноември 2012 22:32:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Днес смених амортисьорчетата на предния капак - вече не пада в студа :) Новите са Optimal, благодаря на колегата Milcho!

----------------------------

moni74

Пристигна ми демпферната шайба, която спечелих случайно :)

supertorr

Читава ли е тази шайба? Имаш ли някаква информация за нея?

moni74

Казаха че ги слагат за първоначално вграждане в някои коли.

hotblooded

Цитат на: supertorr в 25 Ноември 2013 17:19:34
Читава ли е тази шайба? Имаш ли някаква информация за нея?
Ако е  наистина "Кортеко" - грешка няма!

moni74

Тази сутрин направих теста на таблото. Лампата за ESP светна до тази за ABS, което би трябвало да означава че не е изгоряла?!? Но когато изключа ESP от бутона, на таблото нищо не светва. А на самия бутон светва индикацията че е изключено.
WTF с моето ESP? С ELM не откривам никаква грешка.

ihovahi

Монка, да не ти е сменяно таблото (откак смених таблото, не ми свети лампата за ЕСП-то на новото табло, но си го спирам и пускам от бутона)?! Според мен трябва само да се обучи таблото и ще ти светне лампата за ЕСП. Анаталий му е хванал цаката  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

Не, не е сменяно. От миналата зима не съм виждал светеща индикация на ESP, но то през лятото не се е налагало. Обаче сега ме навява мисълта дали може при ъпдейт на софтуера да е станало това? Когато валя снега и беше мокро, набивах спирачки многократно, но не светна нито ESP, нито ABS.

hotblooded

АBS-a не светва при сработване - усещаш по ритането на педала

moni74

Педала рита, но защо си мисля че и лампа мигаше... Или се заблуждавам с ESP?!?

hotblooded

Alexi

мне не мига , само светва като дадеш на контакт

whaaazp

Свети и когато системата НЕ работи при някакъв проблем.

moni74

Равносметката дотук:
113200км - водна помпа + червен longlife антифриз - 200лв
113200км - накладки TRW предни + задни - 160лв
113200км - датчик задна скорост - 30лв
113317км - смяна хидравлично масло Ford 4F27E - 66лв
116285км - почистване на ЕГР и колектори - 20лв
116285км - смяна на подгревни свещи Beru - 132лв
124040км - предни дискове Zimmermann и накладки Pagid - 200лв
126360км - компресор A/C и дехидратор NRF - 585лв
126360км - тест и зареждане с фреон - 30лв
134960км - задни дискове TRW и накладки TRW - 110лв /ибей/
136786км - амортисьори преден капак Optimal - 54лв

Като ударя чертата, освен  за масла и филтри съм дал още 1600лв.

ihovahi

Е пак е добре Монка. И аз  трябва да сметна колко съм дал за близо две години.

moni74

Като сложа маслата и филтрите, минавам 2 бона. Гуми не смятам никакви...
Излиза че съм дал 5000лв за дизел за 27-28 000км, и към тези пари още 50% за други разходи.  ::) ::) ::)

TourneoRS

Аз като гледам почти всичко си е консумативи , време им е било и си ги сменил .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

така си вървят разходите .. ако сложиш данъци каскота гражданска  .. за 2-3 г си купуваш колата още 1 път .. моята сметка ( водя си я ) клони към 6к като съм нямал реално никакви ремонти само гуми обслужване данъци и застраховки тук там някоя дреболия ,джанти вземах 18 ..

moni74

Aз джaнти и гуми не съм смятaл въобще.

moni74

След извършена профилактика във Франсизкуп, алтернатора е със сменени лагери и реле-регулатор. Платих 107лв на тях, и 30лв за сваляне/слагане на алтернатора.

ihovahi

Браво. Радвам се, че проблема ти е решен. Цената за частите и труда ми се струват добри.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 24 Март 2014 17:50:10
След извършена профилактика във Франсизкуп, алтернатора е със сменени лагери и реле-регулатор. Платих 107лв на тях, и 30лв за сваляне/слагане на алтернатора.
Moнка, а онова прискърцване изчезна ли?

moni74

Вчера смениха диодния блок на алтернатора. Според майстора едната верига диоди нещо не е била в ред.
А скърцането си остана, според последния майстор е от обтегача с пружината, скъпата джаджа :)

moni74

Планирал съм едни преходи скоро време /Румъния, Тасос и Алания/Турция/. Във връзка с това искам да си стегна максимално колата. Като за начало искам да оправя това досадно скърцане при палене и гасене на мотора. Какъв е шанса да е от ремък, защото когато ги смених преди 53к не сложих оригинални и предполагам има минимално разминаване в дължините? Скърцането се чува от страната на алтернатора. Чува се и когато работи на ниски обороти, подам ли газ изчезва.
Ако не е ремък, то може ли да е от скъпия обтегач /този с пружината/?

Alexi

от обтегача се чува обикновено едно ромолене и ремъка играе .. шайбата ако не си я сменял първо нея виж

ihovahi

Монка, направо смени ремъка. Аз имах ужасно скърцане и направо се бях приготвил да сменям отново всичко, но реших първо да сменя ремъка и о чудо, вече няма скърцане.

moni74

Цитат на: Alexi в 27 Февруари 2015 20:09:47
от обтегача се чува обикновено едно ромолене и ремъка играе .. шайбата ако не си я сменял първо нея виж

Сменях някакви ролки, когато я купих. Но вече не помня какви - писал съм две паразитни за алтернатора /на 1-ва стр/, но не се сещам кои :)
Може ли да ми дадете размерите на двата ремъка? Или ако някой има за продаване оригинални, да пише на лс.

Alexi

оригиналния големия е около 60-70 лв в МР направо го взимай от там че ако не е оригинален и малко по голям дойде проблемите ти няма да се решат .. малкия отвсякъде може да си го вземеш

radikn

Ето от тези си взех ремък - оригинален...
http://avtochasti-ford.com/
по спомен 50-60 лв.

moni74

Преди някой беше казал че е сменял с такъв комплект на SKF. Струва ли си да го купя направо и да го сменям, надявайки се че дразнещото скърцане ще се оправи?