Mondeo 2006г 2.0TDCI Titanium X

Започната от moni74, 08 Ноември 2012 22:32:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

цените не са каквито бяха .. Борко нали взема 18ки ,купи си сносни нови гуми по 160 лв .. доста паднаха цените а да не говорим в Англия че почват от 50 паунда 18ките ...

moni74

От днес вече ще спирам по-добре :) Вече съм с предни дискове Zimmermann, made in Germany и нови накладки Pagid, също made in Germany. След 1000км ще ги тествам по-сериозно. Дисковете бяха покрити с някакъв филм отгоре, целите бяха побелели.
Само че смяната не мина без проблем - оказа се, че едната втулка на левия спирачен апарат е с прецакана резба и болта не се завива въобще. Как съм карал така - не знам. От една морга купих цял спирачен апарат, за да взема двете втулки с болтовете, и бонус датчика за ABS :)
Смених и маслото с Castrol Magnatek 5w30 А1, да видим каква разлика ще се усети /ако въобще има такава/.

----------------------------

Alexi

дисковете ги правят така за да не ръждясват докато са в кашона,моите като ги купих бяха черни

moni74

Сега вече може да се види разликата. Кои стоят по-добре?

Backstage

Аз лично не харесвам толкова плътни спици...така че...тези с тънката спица ми харесват повече  ;D

Pyrhel

Няма по-сладко от оригиналната джанта :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

Цитат на: Pyrhel в 12 Юни 2013 00:06:45
Няма по-сладко от оригиналната джанта :P
и тва е верно...и са здрави

moni74

radoslav94

Аз съм на мнение,че оригиналните джанти изглеждат,като по мярка на колата поне от снимката такъв извод мога да си направя.Ако тия с тънките спици бяха по-големи може би щеше да е обратното,но в България пътищата ни не са за нископрофилна гума.

moni74

Вече свикнах с тези джанти, харесват ми :)
Първите 1000км направих с новите дискове и накладки - засега без забележка. Но и досега ги пазех, тепърва започват тестовете :)
А, от снощи отново имам работещо дистанционно за музиката - свалих малкия тайник пред бушоните, за да търся изгорял предпазител. И видях там стърчащата букса на кабелчето за дистанционното. С една телчица го издърпах до отвора и го включих към дистанционното. И о, чудо - заработи веднага :) Както казвате тук - РЪГ & ТРЪГ!!!
Предпазителя, който исках да разбера дали е изгорял е за пръскалките на фаровете. Вчера видях, че не работят. С mitakinen доста пръскахме, но ... уви. Знаете ли кой предпазител е за тях?

amplified

moni74

На схемата за бушоните този при мен го дават за късите светлини. И е в ред, работи.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 16 Юни 2013 22:40:05
На схемата за бушоните този при мен го дават за късите светлини. И е в ред, работи.
То и на схемата си пише - къси + миене на фаровете. Виж реленцето да не е дало фира.. само дето не го намирам кое е...

moni74

Как трябва да пръскам, за да пръска и на фаровете? Направих 10-12 поредни пръскания, като задържах по няколко секунди на пръскане. Резултат - нула :(

F22 - 20A - Headlight Cleaning Relay - това ли е релето? В двигателния отсек е, трябва да го видя. Но какво трябва да му се замери? И още нещо, схемата пише, че е за преди фейса 2000-2003г.  Еднакви ли са?

hotblooded

Принципно трябва да си пуснал фарове и да пръснеш на стъклото, но това го знаеш... В интерес на истината без схема ми е трудно да ти кажа на кое краче на релето трябва да се погледне дали идва ток и къде да свържеш за да байпасираш релето и да видиш дали пръска.

moni74

Цитат на: hotblooded в 16 Юни 2013 23:56:04
Принципно трябва да си пуснал фарове и да пръснеш на стъклото, но това го знаеш... В интерес на истината без схема ми е трудно да ти кажа на кое краче на релето трябва да се погледне дали идва ток и къде да свържеш за да байпасираш релето и да видиш дали пръска.

Оттук видях релето /F22 - 20A - Headlight Cleaning Relay/:

Цитат на: amplified в 16 Юни 2013 12:55:17
http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Fuse_%26_Relay_Information

F95 - 7.5A - Low Beam Headlights - Headlight Cleaning Relay

hotblooded

В случая F22 e предпазителя на силовата верига на релето, а не самото реле. С F се бележат предпазителите, с К-релетата.  F95 е предпазителя на оперативната (командната) верига.  Трябва ни цялата ел. схема за миенето на фаровете :(

mitakinen

Мони колата трябва да заприлича така

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

Dmitarcho

Боби ще ти даде джанти :)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 25 Юли 2013 16:52:08
Боби ще ти даде джанти :)
А капачки от къде?  (jgrn)

Alexi

капачки Анатолий ще каже откъде ги взима изгодно :))

moni74

Тези вървят комплект с капачките бре  ;D

Pyrhel

Капачките са евтини, после каското им е по-скъпо :P

Valerko

Колега, тази кола да не е внос от Италия?

Alexander EDIT:

Колега тук пишем на кирилица!
Не караи Пиян, спаси живот  :D

moni74

Ако питаш за моята - да.

moni74

Малко промених фейса и от днес вече е с Титаниум джантите, с които е била 7 години :) Това стана благодарение на Боби!

Pyrhel

Супер са, с праговете стоят много добре!

moni74

И добре стои на пътя - няма разлика в твърдостта на возене! Но в завоите със 140км/ч стои по-стабилно от 16". Само иска нови гуми и ...

ihovahi

Благородно ти завижам  ;D
Който фôрка "майстор" си нахôда!