Евтин ксенон или класическа крушка?

Започната от fordsiesta, 05 Ноември 2012 09:35:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordsiesta

Здравейте колеги! Вчера ми изгоря крушката от късите (H7). Трябва да я сменя спешно, но имам колебания какво да избера. Евтин ксенон или класическа крушка? Ето ксеноните, които намерих на по-ниски цени:
http://www.xenonvision-bg.com/promotions
http://rudimpex.com/product/578/ksenon-sistema-za-farove-s-ednofokusni-krushki-h7-6000k-35w-na-niska-tsena-xenon-system-h7-6000k-35w-1-mesets-garantsia.bg.html
http://xenon.bg/xenon_products.htm
50, 65 и 49 лева съответно.
Или класически крушки като Philips X-tremeVision +100%, Osram Night Breaker и т.н.???
Да уточня: карам с фарове с лупи, от тези където се движат.
Благодаря предварително на всички отзовали се!

ffmk1l

И аз бях пред същата дилема. В крайна сметка монтирах ксенон на късите, 55лв, консумативите му са-баласт-22лв, крушка-9лв, това директно от магазина. На дългите съм с OSRAM COOL BLUE на цена от 30лв комплекта.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

fordsiesta

Комплект или на части го купи и от къде колега?
Чух, че по-евтините не светят добре на дъдж или на мъгла, имаш ли мнение по въпроса?

ffmk1l

Комплект от магазин в Стара Загора. Но това са цените на частите, ако нещо изгори, разбира се за тази цена е без гаранция.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

baro

Здравей колега ,решението ще направиш ти ,но ако клониш към ксенон бих ти препоръчал цветна температура 4300 к свети доста добре.Една година карах с 6000 и сега сложих 4300 и съм предоволен.

road runner

Аз нещо клоня към крушки без ксенон . Нещо ксенона не иска да светне при мен ( но пък при мен е Н4 )  ;D

hotblooded

Aз съм за добра класическа крушка, с евтиния ксенон ще отнесеш много псувни от тези които карат срещу тебе!

Alexander

Казвал съм и преди, ксенон само зад лупа!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

amplified

Като е лупа, слагай смело ксенон, но събери малко парички и не скачай на тия от 50 лева.
Щото и най-скъпото дефектира, ама там е разликата, че като дефектира сменят без да питат.
Тия от 50 лева след първата година едната крушка ще е лилава, другата някъв друг цвят от дъгата ;)

fordsiesta

Цитат на: hotblooded в 05 Ноември 2012 12:46:09
Aз съм за добра класическа крушка, с евтиния ксенон ще отнесеш много псувни от тези които карат срещу тебе!
Аз искам да ми свети пътя, а не да ослепявам другите! Ще ги регулирам да свети максимално ниско, защо да ме псуват?

Цитат на: baro в 05 Ноември 2012 10:39:25
Здравей колега ,решението ще направиш ти ,но ако клониш към ксенон бих ти препоръчал цветна температура 4300 к свети доста добре.Една година карах с 6000 и сега сложих 4300 и съм предоволен.
4300? Искам да върши работа на мокро и мъгла, а по-малко ме интересува интензитетът!

amplified

4300к е истината, всичко друго е изгъзица. Виждам, че си от София, ако си някъде близо до Лозенец, Центъра, Студентски можем да се разберем да се качиш в моята с 4300к допълнително вграждан на лупи ксенон и да видиш как свети.

fordsiesta

Цитат на: hotblooded в 05 Ноември 2012 12:46:09
Казаха ми, че H7 работило по-добре /става дума за евтините ксенони/, защото при тях къси и дълги са по отделно. Не знам обаче, доколко е истина.

Цитат на: fordsiesta в 05 Ноември 2012 14:06:01
Казаха ми, че H7 работило по-добре /става дума за евтините ксенони/, защото при тях къси и дълги са по отделно. Не знам обаче, доколко е истина.
Колега довечера съм в лозенец. Дай гсм на лични да ти звънна, ако е удобно разбира се! (buddies)

Цитат на: amplified в 05 Ноември 2012 13:01:58
Като е лупа, слагай смело ксенон, но събери малко парички и не скачай на тия от 50 лева.
Слава богу съм с лупа  ^-^

Та на работа довечера с такси или с един фар и 2 халогенни?
Снощи минах на косъм, но довечера не ми се рискува.  :-[
И още нещо. Дадох 3 линка с евтини ксенони, но само единият е от София.
Друго предложение имате ли или някой от вас монтирал ли е същия модел?

hotblooded

Цитат на: fordsiesta в 05 Ноември 2012 14:06:01
Има нещо  гнило в евтините ксенони - поне на мен винаги ми дразнят очите, за разлика от марковите ксенони или хубави лупи с крушки.

fordsiesta

Така е, иначе няма да има за по 5-600 лева.

supertorr

Цитат на: fordsiesta в 05 Ноември 2012 14:10:47
Та на работа довечера с такси или с един фар и 2 халогенни?
Снощи минах на косъм, но довечера не ми се рискува.

Вземи си една крушка от най- евтините докато търсиш подходящ ксенон.
Ако толкова не ти се дават пари, аз имам една резерва Н7 8)

fordsiesta

Не ми се обикаля за евтини H7, а не че не ми се дават 3-4 лева /благодаря ти много иначе!/. В бензиностанциите не си спомням да има от тях. Утре направо отивам за нови. Почти съм решил ксенон, въпросът е ако някой е купил от евтините и има впечатление от тях /за или против/ да го сподели тук, за да не попадна и аз в същия "капан".

Drake

ЦитатСлава богу съм с лупа
Да не забравиш само да минеш и на реглаж на светлините след монтажа!
Днес карах пред едно тарикатче с китайски син ксенон на фарове с лупи. Пишлемето беше решило, че е много яко да си вдигне левия фар за да осветява спътниците в орбита.
Наложи му се да кара 2-3 километра с 30км/ч. Съдейки по премигванията и клаксоните, не остана доволен. Лошото е, че едва ли е разбрал какво му намеквам...

fordsiesta

Добре че ме подсети!

Все пак някой да предложи евтино ксенонче? Няма ли колеги с "китайчета" от които са доволни и искат да споделят от къде са ги купили?  ^-^

vvas

-

fordsiesta

Съкращението HID с помощта на чичо Google разбрах какво означава, НО защо на някои комплекти е упоменато допълнително и стават по-скъпи? Рекламен трик ли е, марка ли е или нещо друго?

Ето какво друго намерих:
Проверете с какви крушки е Вашата кола

amplified

vvas,
похвално решение, жалко че си сигурно единственият човек, който го е направил в тая държавица ;)
Когато го коментирахме в темата за моето мондео пропуснах да те питам дали си с рефлектор или лупа и може и аз да съм те подвел, съжалявам за което, ако така се е получило.

fordsiesta,
определено между 50 левов ксенон и луксимата има огромна разлика, моят е такъв между другото.

fordsiesta

Понеже всички китайски изглеждат еднакви, но все пак има минимална разлика, въпросът е следният:
На какво да обърна внимание? Едните са с метални баласти, други с пластмасови, трети са DC, пък има и AC. Дайте малко акъл.

Alexi

23000V написали :)) тоя го пропусни че щом етикета е надписан от малоумник може и платката да е правена от такъв ...

tropper

Точно двата комплекта посочени са от приемливите. Тънка запалка с изнесен баластен дросел навън в допълнителна кутийка. И на двата комплекта запалките са в алуминиеви кутии, нищо че едните изглеждат сребристо, другите черни. Баластния дросел е в пластмасова, но няма проблем. Две години карах с подобен и не е изгорял, не е имало проблем да не знапали някоя от двете крушки, което често се случва на други. Крушките могат да изкарат и до две-три години, но имай предвид че за около година (при каране на ксенон за дневни светлини) им намалят лумените доста и е препоръчително да ги смениш, ако искаш да виждаш нещо :)

Другите модели на пазара са с дебела запалка в кутия от тенекия, в която е вкаран и баластния дросел и са по-зле. Те са и по-евтини в Китай.

Колкото до това какво дали на етикета пише 23000V - Алекси, при китайците етикета не значи много. Там принципа е малко проба-грешка ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

fordsiesta

fordsiesta

Колеги помогнете да намеря видео инструкции за монтаж на ксенон ((Focus mk2 с лупи)).
Утре ще го свържа сам  ;D
Намерих 1-2 неща в youtube, но не става много ясно.

amplified

Какво има да връзваш???
Вадиш старата крушка, слагаш новата ксенонова, свързваш баласта към куплунга на старата крушка и от него свързваш новата крушка.
Ако колата проверява крушката дали е изгоряла по CANbus се слагат и залъгалки, но съм почти 100% сигурен, че фокус 2 не проверява.

fordsiesta

Е утре ще имам и упътване, но все пак друго е да видя как става преди да се захвана сам. Пробиване, заземяване, връзка с акукулатора такива неща няма ли?

Bobi

Ако не знаеш как да го направиш, защо се захващаш? Утре да няма тема " Focus Mk2 няма фарове"  :))

Иван Вълков

EEEE как ще се научи човек иначе. Грешки винаги стават (погледни подписът ми ;) )

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!