Евтин ксенон или класическа крушка?

Започната от fordsiesta, 05 Ноември 2012 09:35:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 06 Ноември 2012 22:31:51
Ако не знаеш как да го направиш, защо се захващаш? Утре да няма тема " Focus Mk2 няма фарове"  :))
Проба - грешка! Нека се опита, момчето! Ако не е електротехник - да не пуска никакви допълнителни кабели, само букса в букса, ако нещо не стане - ще вика някои дето го е правил на помощ, че "Фокус 2 няма фарове" може да му се стори "бял кахър"

fordsiesta

Еее  ;D Да не би всички, които са монтирали ксенон сами да са професори? Все пак разбирам нещо, просто ксенон не съм монтирал до сега.

Pyrhel

Цитат на: Иван Вълков в 06 Ноември 2012 22:40:11
погледни подписът ми

Ванка, вариантите ако са 2 е добре. Я сега който е учил Комбинаторика да си спомни вариации ли, комбинации ли, пермутации ли ще ползваме, за да сметнем колко бушона ще ни трябват (pwnd)

Начи, според мене тря'а ползваме пермутации и ако имаме 4 кабела и 4 дупки, в които можем да ги набутаме, то... 4! (4 . 3 . 2 . 1 = 24 бушона) Правилно ли смятам? :))

В тоя ксенон кит има упътване, не се бой :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

Няма заземяване, няма дяволи. Няма никакво преправяне на инсталации и прочее.
Пак казвам, все едно вкарваш щепсел в контакт. Ако има място за баласта във фара няма и нужда от пробиване.
Всички си мислят, че е няква ядрена физика, ама на националния събор всички видяха кво мятане на ксенони беше из моите фарове :D

Повтарям... старата схема се състой от куплунг и крушка.
Новата се състой от ксенонова крушка, баласт и стария куплунг. Свързани в този ред.
Кум куплунга баласта, към баласта крушката.

и между другото мъжки и женски куплунг не се е родил човек да ги обърка  8)

amplified

На български, моят баласт влезе вътре без дупки.  :-*

fordsiesta

Ще ги презаля още десетина лева за тънък баласт, ако ми спестят пробиването.
От xenon.bg ми казаха, че нямат голям избор от H7 4300k в момента - дано да има тънък баласт.
Утре ще снимам и ще покажа.
Ако има и други желаещи за монтаж, даже може и групово да стане  ;D

momo76

Идваш в неделя на срещата с колата и ксенона в кутията, и си тръгваш със силно светеща кола и празна кутия от ксенона.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 07 Ноември 2012 08:34:42
Идваш в неделя на срещата с колата и ксенона в кутията, и си тръгваш със силно светеща кола и празна кутия от ксенона.
Ще му запалите колата и ще му гепите кеснона,а   (rofl)

tropper

Цитат на: hotblooded в 07 Ноември 2012 10:05:42
Ще му запалите колата и ще му гепите кеснона,а   (rofl)

А-А-не! Тия работи със подпалените коли тъкмо отшумяха, и ти пак (rofl)(rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Отшумяха в София, при нас оня ден запалиха 3  (bang)

shaft

Ще използвам темата на колегата да питам... При ксенона, нали е по-малка температурата във фара, отколкото при халогенната крушка... Баластът има ли проблем да е вътре във фара? Нали няма да се стопи нещо поради факта, че може да опира на рефлектора, да грее нещо, да се запали и т.н... Т.е. ако се събира всичко вътре във фара - по-добре ли е? Идеята е да не се правят дупки, затова питам. Още се навивам да слагам, та ми трябват повече мнения  искам да го набутам във фара, че да изглежда културно... не ми се правят грозотии. И още една питанка - зимата как се държат? Чувал съм митове, че някои системи не палят - това защо се получава и дали този мит е като онзи "не си купувай дизел, че зимата не пали"...

Поздрави

Поредният чешки "боклук", който не става за нищо друго... освен за возене, каране, товарене и малко умерен спорт!

Alexi

баласта е доста обемист за да се събере във фара ..  на някои фабрични ксенони е направено но с тия надали ще стане .. относно непалене примигване и т.н. - всичко е възможно с китайските ксенони ,за това избери с повечко гаранция .

shaft

Питам понеже, имам място да събера вътре слим баласт, но въпоса ми е, да не вземе нещо да изгори по-скоро от очакваното, заради топлината във фара или нещо от този род. Вчера гледам един съсед слага ксенон, та опита да сложи баласта във фара и се събра - светна много яко... Та така... всеки ден гледам ксенони около мен, та може скоро да се прежаля и да видя какво ще стане... Но не е сигурно, де...

Поздрави

ПП: мда... и все забравям да питам.. 55 или 35 ватов? Имам сигнализация за изгорели крушки - 55 вата са ми късите - Н7-ци.

Поредният чешки "боклук", който не става за нищо друго... освен за возене, каране, товарене и малко умерен спорт!

tropper

35 взимай.
И двете китайците ги комплектоват с еднакви крушки - смятай сам колко е разликата в светенето и колко в живота на крушката ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

fordsiesta

Колеги вече имам ксенон  ;D
Точно в деня на монтажа валя дъжд, но нали бях го решил, монтирах го  :D
Не можах да направя снимки, защото с едната ръка държах найлона, но ще го видите на срещата ;)
Не останах с най-добрите впечатления от xenon.bg, защото крепежните елементи ги спестиха и се наложи сам да ги потърся. Също така нямаше фреза в комплекта, но за 1.50лв се сдобих с такава.
От качеството, не мога да се оплача. Свети в пъти по-силно от обикновени крушки. С лещи съм, все пак резултата е по-добър.
Дадоха ми 12 мес гаранция. Дано да не ми се наложи да я използвам!
Съжелявам единствено, че не можах да снимам монтажа. Беше найстина елементарен и реших даже да монтирам баластите с монтажно лепило тип силикон, защото намерих подходящо място за тях и "легнаха" вътре. Направих само 2 отвора, нито допълнителни кабели, нито проблеми с плюсове и минуси.

shaft

fordsiesta