2 регулиращи нивото елетромотора в ксенонов фар?

Започната от Pyrhel, 03 Ноември 2012 02:48:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Опитвам се да разбера нещо... Защо имам 2 електромотора, регулиращи нивото в ксеноновия фар? Фарът НЕ е би-ксенонов, нито завиващ. Долу са снимките, вижте, че има един по-тесен и един по-широк цилиндрични мотора. Този по-широкия с многото пинове за захранването движи целия рефлектор. Другия е захванат по някакъв начин към лупата и я мърда.

Защо има 2 отделни мотора?

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Аз не съм стигуренточно как е при форд, но ако се прекодира нещо дали няма да почнат да се движат.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Dmitarcho

Като регулираш рефлектора, лупата влия е ли се от това ;) ? Затова да са 2 електромоторчета ;) да мърдат хем рефлектора за дългите светлини хем лупата за късите ;)
Ръца Пръца

Alexi

ти копче за регулиране на височината им от купето имаш ли ? би трябвало да нямаш ..

Dmitarcho

Ръца Пръца

Pyrhel

Ксенонът по закон е с автоматично регулиране и измиване. Фаровете не са от Мондео.

Цитат на: dmitarcho в 03 Ноември 2012 08:53:38
Като регулираш рефлектора, лупата влия е ли се от това ;) ? Затова да са 2 електромоторчета ;) да мърдат хем рефлектора за дългите светлини хем лупата за късите ;)

Да, влияе се. Това тясното цилиндричното не ми се иска да го вадя, защото ще разбутам пластините за EU/UK стандарта, ама му намерих къде отиват жиците. Свързани са с + и - на крушката за дългите?! Установих, че не са за регулиране, има някаква шашма (още една пластина като гледам), която трябва да се мърда при пускане на дългите.

Alexander

Това обяснение звучи като Би-ксенон, ама ти казваш че не са... И нямат и завиване... все нещо трябва да прави туи нещо.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Вижте на какво попаднах:
ЦитатMine are bi-xenon as well by the way. They have a shutter which opens and closes along with full beam and dipped beam respectively.  There are little plugs in the lights though that you can disconnect to disable the shutter function.

Същото е и с тия, ама не са би-ксенон, за дългите си има халогенна крушка! От това излиза, че хем има халогенна крушка за дългите, хем вътре планката се върти като за би-ксенон. (bgm)

Alexi

той и биксенона си има отделна крушка за дългите .. тоя фар е биксенон - моторчето движи една клапа която прегражда част от светлинния поток като дадеш къси

Alexander

То това е Би-ксенон - Имаш си къса и дълга крушка, но когато удариш дълги, дългите си светват, а в късите има превключвател който ги дига и тях( все едно в тях има крушка Н4)! Няма фар който от завода да излиза с ксенон на мястото на дългите!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Аа, бъркаш се, има такива фарове и аз заради тях съм се заблудил, че това не е би-ксенон. Тва с ламарината е някакво псевдо би. На мерцовете на джипките са си точно 2 ксенонови крушки и като ти мигнат пали ксенонЯ.

Явнo тия фарове са би-та. (nut) Сега следва приключението по едно малко преправяне :D

Alexander

Напротив това си е нормален Би Кеснон! Това означава Би Ксенон!

"A bi-xenon system eliminates the need for a separate halogen high beam bulb/lens by either moving the xenon bulb within the lens or by moving a shield up or down in front of the bulb (depending on the reflector design) to allow light to escape from the lens in a different pattern."

"The four lamp Bi - Xenon systems on some cars (BMW for example) use beam deflection on one pair of HID Xenon lamps for main and high beams. The second pair of lamps contain standard halogen bulbs for the headlamp flash function"

Надявам се няма нужда да ти превеждам! Или има халоген на дългите или изобщо няма дълги! НЯМА ксенонови крушки на дългите светлини който да ги е сложил някой производител!

Това което всъщност виждаш когато ти присветнат е превключвателя на късите и дига светлината на ксенона високо!

Надявам се на звуча заядливо ама просто това го знам на 100% :D

by hotblooded