Добавки против замръзване на нафтата?

Започната от jfs, 31 Октомври 2012 17:12:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jfs

Нека в тази тема който е използвал разни зимни добавки за дизел против желиране и замръзване да сподели. Не е лошо да съберем впечатления от различни добавки.
За мен лично тази зима ще е първата която ще изкарам с дизелов автомобил и незнам какво да очаквам. Поразгледах се по магазините и май си харасах това:
http://eshop.senax.bg/product/59/dobavka-protiv-zamrazvane-na-dizel-1-l.html
Някой има ли наблюдение конкретно за тази зимна добавка?

Alexi

по принцип големите вериги слагат в нафтата си.. миналата зима карах с обикновения на Еко ,знаем колко градуса беше нафта не ми е замръзвала .. те ползват на Бардал добавка .. инак на Шел има една Diesel Depresser ,и тя върши работа .. аз мисля да изкарам зимата с Максмоушъна на ОМВ

emkata

Здравей, колега!  Тази съм я ползвал два зимни сезона и не съм имал проблеми с горивото. Смятам и този да започна с нея, че имам малко останало, а за по-натам ще видя. За сега нищо лошо не мога да кажа, тъй че само +.

Иван Вълков

Цитат на: jfs в 31 Октомври 2012 17:12:41
Нека в тази тема който е използвал разни зимни добавки за дизел против желиране и замръзване да сподели. Не е лошо да съберем впечатления от различни добавки.
За мен лично тази зима ще е първата която ще изкарам с дизелов автомобил и незнам какво да очаквам. Поразгледах се по магазините и май си харасах това:
http://eshop.senax.bg/product/59/dobavka-protiv-zamrazvane-na-dizel-1-l.html
Някой има ли наблюдение конкретно за тази зимна добавка?

Да дам и аз един положителен глас за въпросната добавка. Миналата зима януари месец в най - големият студ я позвах и останах доволен, проблеми с замръзнала нафта нямах.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

jfs

Цитат на: Alexi в 31 Октомври 2012 18:14:32
по принцип големите вериги слагат в нафтата си.. миналата зима карах с обикновения на Еко ,знаем колко градуса беше нафта не ми е замръзвала .. те ползват на Бардал добавка .. инак на Шел има една Diesel Depresser ,и тя върши работа .. аз мисля да изкарам зимата с Максмоушъна на ОМВ

Знам че е така, но вчера се обаждах в логистиката на ОМВ да ги питам от кога ще започнат да слагат зимна добавка в Максмоушъна. В началото много авторитетно ми заявиха, че попринцип Максмоушъна е с всички необходими добавки и не е необходимо да слагат каквото и да било допълнително за зимата. След като обаче им казах, че съм направил тест и т.нар. от тях премиум дизел се е желирал още на -12С смениха плочата и казаха: "....а-а-а срещу замръзване... ами след 01.12. ще започнем да слагаме такава добавка". Обаче никой неможе да гарантира, че преди тази дата няма да падне температурата под тези -12С така че няма да е излишно да не се доверяваме изцяло на премиум горивата.

А тази добавка на Лики-Моли малко ме съмняваше понеже я дават, че стига за 1 тон дизел. Малко фантасмагорично ми се стори да се разрежда 1:1000, но щом казвате, че е добра и наистина върши работа ще я пробвам тази зима. А наистина ли я разреждате в това съотношение или я използвате по-концентрирано?

Иван Вълков

Моето шишенце беше за 50 литра аз го сложих на 30 литра. По принцип щом го пише трябва да е за толкова но аз бих се застраховал когато хване под -10.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

jfs

Цитат на: Иван Вълков в 31 Октомври 2012 20:53:56
Моето шишенце беше за 50 литра аз го сложих на 30 литра. По принцип щом го пише трябва да е за толкова но аз бих се застраховал когато хване под -10.

А... Значи твоята добавка е тази:My Link
Двете добавки (тази която аз съм дал и тази която предполагам ти си ползвал) им четох етикетите и нямат нищо общо като състав.

Иван Вълков

Цитат на: jfs в 31 Октомври 2012 21:18:46
А... Значи твоята добавка е тази:My Link
Двете добавки (тази която аз съм дал и тази която предполагам ти си ползвал) им четох етикетите и нямат нищо общо като състав.

....основната съставка е керосин или по-познато ГАЗ за осветление. На мен ми изглежда един и същ продукт само че опаковките са различни  (stir)

п.п. Ето темата с зимните добавки Цък
п.п. И ето още една дискусия пак по темата Цък

jfs

Цитат...На мен ми изглежда един и същ продукт само че опаковките са различни...
Съжалявам, че не им снимах днес етикетите, но на малката опаковка наистина пишеше, че съдържа керосин, но на голямата нямаше нищо такава. Някакви сложни химически думички пишеше които не ми говореха нищо. А и самия факт, че едната добавка се разрежда 1:1000, а другата 1:300 означава, че няма как да са еднакви, което не означава разбира се, че ефекта и от двете не е един и същи.

escobar

За 4 години дизел, паркиран само на улицата в София, никога не  е замръзвала нафтата.
Спазвам две прости правила - зимата главно Алпин (сега Максмоушън) и се следи да има количество - сипва се всяка седмица.
Без никакви добавки.

amplified

Да бе... как няма на новата кола да почна пред блока да наливам добавки... :D

Marlboro

Карам си с обикновена нафта от Лукойл и само един път ми е замръзвала и това беше миналата зима. Сутринта като отидох до колата беше -19 и не беше палена от 2 дни.
До сега добавки не съм сипвал.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

jfs

Май нещата клонят към това да се откажа от добавки. Ще слагам премиум дизели (от Шел или ОМВ), а и колата нощува в гараж, така че се надявам, че няма да имам проблеми.

Alexi

supertorr

Цитат на: jfs в 01 Ноември 2012 20:54:41
Май нещата клонят към това да се откажа от добавки. Ще слагам премиум дизели (от Шел или ОМВ), а и колата нощува в гараж, така че се надявам, че няма да имам проблеми.
Щом е гараж, какви добавки. Проблема основно идва при престояване на колата дълго на температура под -10°С
Иначе съм ползвал тази на шел, но по-често http://eshop.senax.bg/product/3/dobavka-protiv-zamrazvane-na-dizel-150-ml.html и съм доволен.
Аз ще сипвам когато дойдат големи студове, защото имах проблеми, но при -15 и напълно студена кола задръсти горивния филтър и то уж с премиум нафта на Еко

kangaroo

Колеги, отидох да си закупя добавка за Дизел в магазин на Wurth Русе, казах какъв модел ми е колата и отговора бе: за 1.6 TDCI не е нужна добавка. Не знам дали са прави или не, послушах ги, карам 2 зими без добавка, като колата ми не е гаражна налага ми се да пътувам и нощно време, палил съм при - 22 и не съм има проблем с нафтата.

Иван Вълков

Колега това че си казал с какъв двигател си и да ти кажат че за него няма добавка е като да си купуваш ръкавици, а да те питат кой номер обувки носиш. Извинявай но дали ще е по нов или дърт дизел все с нафта/ дизел върви. Вярно е че не е задължително използването на добавки, но е задължително да се сипва що годе добра нафта. Добавката е по скоро да си по спокоен.

kangaroo

Да не стане реклама колега, карам с Лукойл единствено, може би да слагат добавка в дизела знам ли....А за двигателя, каза ми , че съм имал някаква помпа която не знам си от къде прекарвала нафтата и не замръзвала в резервоара.

Alexi

ама тя нафтата ако е замръзнала сутринта тая помпа как я прекарва "през незнам си къде си" що не го пита :)

Dmitarcho

Аз от 4 години карам дизелаци ... никога не ми е замръзвала нафтата /нямал съм проблеми при палесе сутрин/. Колата си преспива доволно под звездите, живея си в балкана - става си студено зимъска, минала зима даже ме е мързяло да рина сняг и съм я оставял да стой по 1 седмица без да я паля /моя грешка/ и след това съм нямал проблеми. Зареждам само от ОМВ оли ШЕЛ ... добавка никога не съм наливал ;)

Да не дърпам дявола за опашката само :P
Ръца Пръца

supertorr

Цитат на: dmitarcho в 05 Ноември 2012 18:08:03
Аз от 4 години карам дизелаци ... никога не ми е замръзвала нафтата /нямал съм проблеми при палесе сутрин/. Колата си преспива доволно под звездите, живея си в балкана - става си студено зимъска, минала зима даже ме е мързяло да рина сняг и съм я оставял да стой по 1 седмица без да я паля /моя грешка/ и след това съм нямал проблеми. Зареждам само от ОМВ оли ШЕЛ ... добавка никога не съм наливал ;)

Да не дърпам дявола за опашката само :P
Твойто си е реклама направо. С тия студове при вас...
На двете бензиностанции премиум дизелите или обикновените?

Dmitarcho

Обикновен. пробвах веднъж на Шел-а скъпата нафта като имах път към Варна, не усетих разлика в работата на мотора или вървежа на колата и си наливам обикновенната пумия :D 
Ръца Пръца

HEKTOR

аз не ползвам добавки    от  6 години   при  прогноза за много  ниски  темперетури   през зимата    зареждам и бензин  . на 15литра дизел около 3 литра бензин  проблеми не съм имал

Alexi

това ако го направиш на комън рейл никак няма да му се отрази добре

hotblooded

Цитат на: HEKTOR в 13 Ноември 2012 15:23:03
  аз не ползвам добавки    от  6 години   при  прогноза за много  ниски  темперетури   през зимата    зареждам и бензин  . на 15литра дизел около 3 литра бензин  проблеми не съм имал
Както каза Алекси - на класическите дизляци минава номера, но ако пробваш на Common Rail система - просто ще я "изнасилиш"...

Иван Вълков

Това с бензина и аз съм го правил но за прочистване на системата. Кофтито на бензина в нафтата е че променя много самото горене - скоростта на горене. За зимата само Газ за горене - керосин.

hotblooded

Цитат на: Иван Вълков в 13 Ноември 2012 16:03:44
Това с бензина и аз съм го правил но за прочистване на системата. Кофтито на бензина в нафтата е че променя много самото горене - скоростта на горене. За зимата само Газ за горене - киросин.
Не само това, Ванка, бензина измива тънкия слой нафта които смазва триещите се части на помпата и дюзите. 1-1,5л бенз. на 10 литра нафта помагаше на перкинсите да палят по-лесно, но те и без това се трошаха лесно.... Иначе - ако ти е калпава нафтата никаква добавка няма да помогне!

HEKTOR

за по  новите автомобили  може и да е проблем да  но за по стари баби 8) бива. съседа ми  2 години  кара  на  преработено  масло  каза ми че е минал   над 35 хил.км   на знам как  още   работи  тая помпа

hotblooded

На помпата нищо не и става, разпръсквачите се тормозят и се трупа нагар от карането с масло

HEKTOR

Цитат на: hotblooded в 13 Ноември 2012 17:56:08
На помпата нищо не и става, разпръсквачите се тормозят и се трупа нагар от карането с масло
да де това имах впредвид не се изразих правилно    говорил съм с него  той  на 30л масло   сипва 10л дизел  въобще как пали се чудя