мондео мк2 на SICKandPROUD

Започната от SICKandPROUD, 27 Октомври 2012 23:43:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

Здравейте колеги, реших да ви покажа и аз каляската,първата и регистрация е края на 99-та
тези дни я поглезих с ксенон и нова тапицерия, та викам и аз да се похваля.
Двигателят е 1600 кубика,откакто я взех преди година,досега ми служи вярно.
Сменил съм по нея:
4 aмортисьорa
всички втулки и тем подобни,4 нови гуми
нови свещи
ремък и масло
сложих газов инжекцион

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Backstage

Добре излглежда колега браво!

П.С.    ъъъ...какъв е подлакътника? ???

Светльо

Красавец е, поздравления и дано се слушате още дълго време...  :P

SICKandPROUD

благодаря...
пс:подлакътникът беше бонус при покупката на колата мислех да го махна,но привикнах много с него.

BIGFORDFAN

Той колегата се зачуди защото не е оригиналният, но Австрийките са така... Иначе е голямо удобство наистина, колата изглежда супер, само масло и консуматива да й сменяш и да заформяте редовни срещи в Димитровград.

Dmitarcho

Лачено Мондеото ;) Много безаварийни километри и само масло и гаС да му сипваш ;) Аз толкова съм привикнал към подлакътника, че като седна в друга кола и го търся :)
Ръца Пръца

К.Методиев

Екстра е каляската колега, само каране и трябва и без аварийни. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

Супер е колицата, все така да си я поддържаш и глезиш.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Цитат на: BIGFORDFAN в 28 Октомври 2012 00:01:48
Той колегата се зачуди защото не е оригиналният, но Австрийките са така... Иначе е голямо удобство наистина, колата изглежда супер, само масло и консуматива да й сменяш и да заформяте редовни срещи в Димитровград.
Ами за редовни срещи ще се разберем с Ванката,ако някои от вас има път на тук да казва за да го посрещнем на по кафенце...

SICKandPROUD

Днес си взех още малко шукарийки за колата
Плафон от Джия модел
Предпазни лайсни за праговете.
Потенциометър(незнам дали това му е правилното название) джиджавката за увеличаване и намаляне на подсветката на таблото
и така дълго търсения спойлер

Иван Вълков

Браво, продължавай с екстрите напред!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

От къде ги взе лайсните на праговете?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Vas

Мондеото е страхотно! Продължавай само така

Цитат на: DidiBao в 01 Декември 2012 17:22:54
От къде ги взе лайсните на праговете?

И аз това щях да питам ;)

SICKandPROUD

Благодаря колеги, днес вече поставих и спойлера.
Иначе лайсните за праговете ги взех от донора, от който взех и спойлера, 4-те прага за 30 лева.Гледах от интернет за нови да си взема, но цените нещо не ми харесаха.

SICKandPROUD

Преди нова година качих колата на 15-ки, ето така изглежда сега. (малко мръсни, но това от времето)

Виктор Велев

Поздравления за лаченото мондео много ми харесва пожелавам ти много безаварийни! :D :D

ihovahi

Много хубаво мондео. Браво!!!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

SICKandPROUD

Цитат на: ihovahi в 09 Април 2013 13:55:35
Много хубаво мондео. Браво!!!
Благодаря колега, взел съм още глезотии за колата, но чакам времето да се пооправи и е почвам  >:(

SICKandPROUD

Да изтърсим от прахта темата, от днес съм с нова предна решетка
По колата има доста подобрения, но за съжаление не са видими.
Нова генерация, с резонатори и пу...те му майни, сменени бая консумативи и тн.
Дори и с трип компютър се оредих, уви колата няма нужното окабеляване...  (rofl)

Много благодарности на колегата Иван Вълков за помоща, днес цяла сутрин клеча с мен за да премахнем проблем с паленето.
Решетката е имам благодарение на колегата Светльо.
Толкова думах за спойлер, а една снимка не бях качил на колата с него.

Иван Вълков

С новата решетка визията е коренно различна.

П.п За трипа има възможност да се пуснат липсващите кабели и да започне поне разхода да показва.

sierrata

Чудна е колата колега  8)
Only cosworth is my God

SICKandPROUD

От днес със сменен съединител и лагер помпа Sachs.
Взех и други консумативи като биалетки, тампони за предна стабилизираща щанга и амортисьори за багажника... да са по яки купих за Транзит (като отварям багажника, първоначално е като катапулт)  (rofl)

Иван Вълков

Да ти честитам ли,  съболезнования да изкажа се чудя. Поздравления че си решил и си вложил сума пари в колицата. Дано скоро да не влиза в сервиз.

SICKandPROUD

Там е чара на цялата работа Ванка, не съм налял много. Съединителя ми легна малко под 200 лева...
Приятелче от Пазарджик си го взел, но не му върши работа, и ми го даде направо за без пари  ;D

emkata

Добре си направил..., ако не греша нали твоя съединител обсъждахме на една среща? Ако греша- моля да бъда извинен.
  Иначе, за колата- Браво!

SICKandPROUD

Моя обсъждахме, да. Беше на издихание и новия ми дойде много добре. Така или иначе бях приготвил пари за съединител, сега ми и останаха малко ;)

SICKandPROUD

Днес от нямане какво да правя, след като смених биалетките реших да видя дали мога да затъмня малко фаровете отвътре...
Разкачане на фарове и предната решетка

Вече затъмнени хромирани части с предната решетка

И вече готовия резултат

Иван Вълков

Добре се е получило, но другият път да боядисаш и ринга на решетката, че сега много се откроява на фона на тъмният цвят на колата и фаровете. Какви биалетки купи я кажи?

SICKandPROUD

Ванка като марка не ги помня, бяха от 17 кинта за бройка от магазина за Форд части срещу Левски. Малко по- горе има снимки може да ги видиш. Вероятно са турски, но стабилни ми изглеждаха, само тампоните на стабилизиращата щанга не разбрах как да сменя, видях болтовете около планката която я държи, но бяха здраво в ръжда, и спрей не помогна даже.

Иван Вълков

Ми здрав камък 10 и напъваш...или ще тръгнат или ще се скъсат  (rofl). Моята едната планка съм я тунинговал + болта сложих и гайка.