Профилактика на бушони и релета

Започната от fordsiesta, 23 Октомври 2012 11:33:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordsiesta

И така /аз съм с focus mk2 2.0 tdci 2004 г./ . Искам да знам как мога да направя една профилактита на бушоните. Понеже от скоро започна ел инсталацията да ми прави мизерии, ако изключим едни прекъснати кабели, бих искал да проверя, да почистя и да сменя (ако има за смяна) бушоните. Релетата предполагам няма нужда да ги пипам.
1. Мога ли да почистя бушониерата със спрей за контакти или ще даде на късо? Ако ДА, как става? Трябва ли да откача акумулатора или не?
2. Има ли значение новите бушони каква марка ще бъдат? Не съм наясно дали има качествени или некачествени бушони. По принцип на всяка бензиностанция или магазин с китайски авточасти се продават такива. Има ли маркови или не?
3. Схемата, която си качим е за mk2 Ford Focus (http://fordbg.com/forum/index.php?topic=2160.0). Има ли значение дали колата е дизел или бензин, коя година точно е и дали е хечбек или седан? С други думи мога ли да я ползвам или да търся друга?
Благодаря!

TourneoRS

Аз в годината един път само вадя бушоните , оглеждам дали няма леко прегорял или разтопен и пак слагам на мястото . Никакви китайски ментета , и никакви спрейове !!! Кола се пали с 0.50 лв  икономия от бушони . На едно рено 5 бяха сложили такъв бушон на перката на радиатора . Моторчето блокира и спира , почва да се нагрява , бушона не изгаря и колата се запали в градско  движение . като се вгледаш няма какво да гори по тази кола , но пламъците бяха метър над двигателя . Добре че мой колега беше доста бърз с пожарогасителя и я изгаси без да стане по-голяма беля . Когато минаваш покрай някоя морга , снабди се с оригинални бушони от някоя кола и си свиркай , надали ще ти се наложи да използваш всичките но може да помогнеш на някой закъсал .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

fordsiesta

А ако не е от автоморга, защото там също никой не ми дава гаранция какви да купя? Има ли различни марки бушони или не?

К.Методиев

Колега не се вкарвай в такива филми, ако има проблем сменяваш предпазителя а.к.а. Бушона, и караш.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

fordsiesta

Да, но аз също съм чул подобни истории за бушони, които не изгаряли и затова започнах да се чудя и да питам. В МП струват около 1-2 лв. Това също е алтернитива, въпреки че са доста по-скъпи от останалите.

К.Методиев

Ако са си оригинални не ги пипай, евтините китайски са с по тънки крачета и седят хлабаво обикновено, когато са ми трябвали или съм вземал от моргата оригинални или на General Elektric и си изгарят нормално. :)

General Electric са с такова лого за информация.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

fordsiesta