Проблем с копчето за багажника

Започната от Andreiand, 16 Октомври 2012 00:10:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Andreiand

здр. Имам проблем с копчето и по-точно не се отваря багажника на focus 2001 комби. Какъв би могъл да е проблема? мерси

Marlboro

Не се отваря от копчето на ключа, от копчето вътре, от копчето на самата дръжка или въобще не се отваря? С ключа отваря ли се?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Като го отваряш с ключа отваря ли се?
Като натискаш копчето чува ли се щракане от машинката?
Бушоните провери ли ги?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Andreiand

от копчето вътре, ще проверя за шумове утре но май няма.

Marlboro

Vasilev

Най-вероятно е заминала машинката. От някой на части не би трябвало да ти излезе повече от 20-30 лева.

Andreiand

И по лошия проблем от сутринта не запали колата с муцуната на горе на пътя. завъртя но не запали.

road runner

да не би непаленето да е от малко нафта ??? Пусния на равен път и пробвай . Това ми дойде на акъла ! :)

Andreiand

пуснах я по на равно и запали пък нафтата е преди червеното

hotblooded

Цитат на: Andreiand в 16 Октомври 2012 13:51:50
пуснах я по на равно и запали пък нафтата е преди червеното
Като на "байр" нафтата отива в единия край на резервоара и може "сондата" да остане на сухо.

Dmitarcho

Ако е на една страна /странично наклнонена/ пак стрелката на нафтата ми пада осезателно ;) Колега, да й да се разберем да се видим ;) Да се запознаем .... да се начерпим :P :P :P
Ръца Пръца

Marlboro

Цитат на: dmitarcho в 16 Октомври 2012 20:24:16
Ако е на една страна /странично наклнонена/ пак стрелката на нафтата ми пада осезателно ;) Колега, да й да се разберем да се видим ;) Да се запознаем .... да се начерпим :P :P :P

Ти па не се начерпи  :D

Andreiand

Кой бушон е за копчето на багажника че на мен всичко на италиански ми пише.

Vasilev

Довечера ще гледам да хвърля едно око кой е бушона. Междувременно се заслушай дали долу вдясно под жабката се чува едно леко цъкане, когато натиснеш копчето за отваряне на багажника.

Andreiand

май нищо не се чува. дали проблема е в машинката на багажника или на самото копче?

Vasilev

Мисля, че най-лесно ще се провери с контролна лампа. Един да натиска копчето, а другия да види дали пристига сигнал на буксата. Ако стига до буксата, значи проблема е в машинката. Ако ли пък не, трябва да се търси преди това по веригата.

Andreiand

днеска махнах само пластмасата на бутона и отдолу имаше едно гумено нещо, като го натиснах се отвори багажника. може би не се допират добре двете. колко струва такъв бутон в мото-пфое? мерси

Tsvetoslav

Здравейте
Темата е много стара, но днес вече се реших да оправя и багажника. Само той остана. Много е дразнещо, ако трябва да се отвори, да изгасвам колата, да слизам и отварям с ключа.
Четох темата и първото нещо което проверих е ключа за багажника, който се намира вътре в колата.
Махнах капачето и извадих бутона. Свалих буксата, която се намира в задната част. Взех едно кабелче и заголих от двете страни. Подадох като мост на двата кабела в буксата и се чува едно цъкане от страна на пътника под жабката. Нищо друго. Багажника си седи затворен.
Въпроса е следния? Трябва ли да гледам бушона който е показан в една друга тема, намиращ се зад таблото с бушони? Като се чува този шум от страна на жабката?
Какво следва да гледам и как да разбера дали ключалката на багажника работи?

Vasilev

Здравей, преди време имах същия проблем с фокуса. В моя случай си беше заминала машинката в багажника. Сложих друга и се оправи. Смяната е за 5 минути, кората е на 4 винта и няколко щипки. Като за начало може да напръскаш буксата с контактен спрей и да провериш дали случайно не се е измъкнала.

Tsvetoslav

Машинката в багажника и ключалката - може и глупав въпрос да е, но две различни неща ли са или едно и също? Питам защото с ключа, багажникът се отключва без никакъв проблем? И прочетох в няколко теми да погледна и кабелите в меката връзка на вратата?
С пробната лампа трябва да изключа буксата - предполагам тя е от два кабела, защото при бутона в купето са два. И да ги свържа с лампата. Да натисна копчето и да видя дали светва. Ако светва значи си е отишла машинката ако ли не, да търся някой кабел да е прекъснат. Така ли да разбирам? ^-^ ^-^
Проблема е че от много скоро имам форд и ми е първа кола от тази марка и почти нищо не и разбирам  ;D ;D ;D

ivchotr

Е, той Форд е измислил тези коли, а не тока по принцип. За пробната лампа си разбрал правилно. С нея имитираш машинката. Не е задължително да се е прекъснал кабел. Може да е изгорял бушон. Ако е бушон обаче, ще трябва да установиш защо е изгорял.

NETRICA

Не прави добър контакт самото копче. Аз си реших проблема като капнах една капка калай по двете пластинки и сега си отваря безотказно. Другия вариант е да се сложи премерена подложка под пластмасовия бутон за да натиска както трябва :) Не е за хвърляне копчето.