Опроводяване на седалки с подгрев

Започната от Backstage, 01 Октомври 2012 17:37:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Намерих си салон с подгрев!Проблема е че колата вече е разглобена и не знам как да провериме дали седалките подгряват и дали всичко е наред?Някой може ли да съдейства момчета?

tropper

Искай от продавача да вземеш и буксите към седалките и релетата, които са зад жабката, че иначе ще се зориш да ги свързваш ако нямаш букси... Трябва да се погледне по ел. схемите къде е +, къде - и на запалена кола с кабел (ама поне 2,5 кв.мм) подаваш от акумулатора и сядаш да топлиш дупето :)

В София ли са седалките ? Ако да и има вариант да се гледат вечер след работно време или в събота, то мога да дойда да помогна с теста  (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Backstage

имам букси под седалките но за релета не знам...не съм проверил щото не знам кои са....иначе съм говорил с продавача релетата ги е свалил всичките и ги пази...само каза да си ги намеря кои са щото и той не знае....седалките са в софия и ако може да помогнеш при огледа ще е екстра ще черпя на срещите  8)  (fri) аз мога всяка вечер без утрешната

Backstage

Такаааааа  тука сега трябва да се изкаже една ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ на  "tropper"
който дойде човека и отдели от времето си за да проверим салона как е и дали грее...в крайна сметка всичко се оказа наред с изключение на един скъсан кабел който обаче хванахме на време и в крайна сметка отнесохме салона.Оказа се обаче че понеже е от хеч бек,задната седалка е различна от тази на комбито,та сега мисля да одера мойте предни и да поставя тапицерията на подгряващите...салона освен другото е от деснячка та ел седалката се пада дясна но е пълен ел пакет (напред-назад,нагоре-надолу и облегалката напред-назад) та смятам да сваля тази шейна и да я сложа за шофьорска при мен...(само че не ми е ясно дали ще стане защото бутоните са на друго място и са всъщност лостчета а и се падат от дясно а трябва да са отляво)а мойта шофьорска шейна да отиде на пасажерската тъй като тя е ел само нагоре-надолу....вижда ми се трудна задача ама ще го мъчиме.......

BIGFORDFAN

Е добре де, не си ли чувал че от хеч на комби не стават задните седалки, ся в ебати филма си се вкарал...  :-[ Иначе браво за подгрева!

Pyrhel

Тапицериите и подгревите се махат и слагат адски лесно. Обаче ще трябва да въртиш моторите на другото шаси. Няма да можеш да сложиш лявото отдясно и обратно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

Цитат на: Pyrhel в 11 Октомври 2012 23:25:45
Тапицериите и подгревите се махат и слагат адски лесно. Обаче ще трябва да въртиш моторите на другото шаси. Няма да можеш да сложиш лявото отдясно и обратно.
май и тва няма да стане щото бутоните за моторите са на кора която се пада от дясно на самата седалка....а те ми трябват от ляво...

hotblooded

Цитат на: Backstage в 12 Октомври 2012 01:32:24
май и тва няма да стане щото бутоните за моторите са на кора която се пада от дясно на самата седалка....а те ми трябват от ляво...
Няма да местиш нищо, само ще сложиш табелка "Първа Класа" на дясната врата :)

Backstage

Цитат на: hotblooded в 12 Октомври 2012 02:36:01
Няма да местиш нищо, само ще сложиш табелка "Първа Класа" на дясната врата :)
:D :D :D Абе длъжен съм да опитам пък ако не стане - не стане,кво да се прави...

Dmitarcho

Те бутоните не са ли на една цяла пластмаса закачени. На сегашната ти седалка /лявата/ нали пак имаш тази кора под седалката, да я изрежеш и да сложиш управлението на тази кора ? Демек да преместиш управлението само ?!?
Ръца Пръца

Alexi

може да си обърнеш волана ,да ти е от дясно :)

Dmitarcho

Цитат на: Alexi в 12 Октомври 2012 08:08:17
Това май ще е най-лесно да го направиш :P
Шегата настрана - щом си ги взел - няма да ти стоят за хубост някъде закътани, все ще намериш решение как да ги монтираш и да ти топлят бузките зимъска :P
Ръца Пръца

tropper

Алекси, къртиш  :)) :)) :)) :))

Backstage, оная скъсаната жица да знааеш, че е важно да се запои, не просто да се усуче и свърже. Вчера забравих да ти кажа, ама да знаеш  (thup)

Backstage

Alexi ти разцепи мрака брат...направо ме нахъса яко  :))

Backstage

Зарязвам работата с ел седалките...вижда ми се доста трудно (да не кажа невъзможно) освен това шасито е разбито и ще трябва да остане мойто а на него не ми се вярва да накача 3 мотора...в смисъл механиката не ми се вярва да го позволи...също в кората на седалката няма място да се вгради ключа за управление на моторите тъй като самата кора не е пригодена за такъв ключ...за сега съм извадил подгревите на двете седалки и утре много внимателно ще махам тапицерията на мойте колкото да набутам подгревите и затварям...
Ще действаме със Светльо на който искам предварително да благодаря!

Dmitarcho

Успехи. Дано не си личи после по тапицерията,че е отваряна :)
Ръца Пръца

Backstage

няма...държи се вътре по цялата седалка на едни телчета

Alexi

като си махнеш тапицерията можеш да използваш момента да я изпереш качествено в пералнята .. аз като си ремонтирах подгрева я прах

Backstage

Подгрева е готов,всичко е монтирано!!! Големи благодарности на Светльо,който свърши страшно много работа и много ми помогна!!! Утре отивам да търся бутони и реле защото нямам.пробвахме седалките (вече на колата) със релето и бутоните на светльо.Естествено пробвахме и само подгревите преди да отваряме седалките...
накратко процедурата : Отказах се да си играя с мотори и електроника и реших само да преместя подгревите от онзи салон който купих на мойте седалки...за целта отворихме тапицерията на седалките само на половина понеже подгревите реално са от задната част на седлото до средата.подпъхнахме подгрева,кабелчето през седлото и малко лепилце на другия край...
На облегалките се оказа още по лесно.Изобщо не сме ги събличали.Отворихме облегалката отдолу и просто пъхнахме вътре подгрева...през средата на седалката на пряко минава една шина,подгрева се закача за нея и се изпъва надолу...бръкнахме отдолу където бяхме отворили и закачихме за шината откъм гърба на облегаката (отзад е кухо и има достъп доволно) Туй то... БЛАГОДАРЯ ТИ СВЕТЛЬО!!!

П.С. аааааа щех да забрава.... бяхме си приготвили кабел да пуснем от батерията до релето вътре под жабката,но се оказа че имам ток в цялата инсталация за подгрева и реално трябва само релето и бутончета  :D

Светльо

За нищо винаги ще помогна с каквото мога!  (fri) Вярно имаше играчка доста, но както не един път съм казвал важен е крайният резултат а той е перфектен в случая!  ;D  (fri)

К.Методиев

Гледах схемата одеве в форд тис и ми стана чудно, понеже нагревателите са отделни в седлото и облегалката, последователно ли са вързани или в паралел, според тиса са последователно.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Светльо

Последователно са, защото на задника на подгрева има едно като резисторче мяза, то изключва като загрее много, аз моите съм ги вързал паралелно и задника гасне ама гърба ще ме запали.

К.Методиев

Цитат на: Светльо в 11 Ноември 2012 00:51:09
Последователно са, защото на задника на подгрева има едно като резисторче мяза, то изключва като загрее много, аз моите съм ги вързал паралелно и задника гасне ама гърба ще ме запали.

Да това си мислех и аз, значи в тиса са си точно дадени, термо чудото и аз го видях днес като дигах кожата.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Светльо

И при МК3 седалките като моите е така, като изключим тези който са с степени и обдухване там е с някаква платка....

Backstage

мойте не изключват...а нищо не сме пипали...само сме включили буксите....

К.Методиев

Цитат на: Backstage в 11 Ноември 2012 05:00:13
мойте не изключват...а нищо не сме пипали...само сме включили буксите....

Хм нещо са заминали термо ключовете явно, моите за момента знам, че само греят не съм ги тествал дали изключват.

Backstage

tropper

Имаш, имаш :) В седалката са. А що се относя до паралелно или последователно - ако са последователно, няма ли да е много малък тока? На една секция на седалките на Вальо тока тръгва на около 10А и за около минута намалява на около 6А - има-няма 80W. Ако се вържат последователно ще стане по 20W на секция, което според мен няма да топли въобще.

Светльо

При мен, както съм ги вързал паралелно задника загрява яко и спира но гърба, казвам ти гася го защото става прекалено горещо... мисля че като си направя последователно ще е идеално, и като ги връзвах долу на буксата си дойде перфектно напрежение 12.4 при загасен двигател!   ^-^

tropper

Цитат на: Светльо в 11 Ноември 2012 11:26:22...и като ги връзвах долу на буксата си дойде перфектно напрежение 12.4 при загасен двигател!   ^-^
Това с включени реотани ли го мериш? Щото ако не са включени, измерването не е определящо  8)