Освежаване и запечатване на окачване и ходова част

Започната от Pyrhel, 01 Октомври 2012 09:26:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Ако сте видели в темата ми за сиерата имам една купчина със скрап, която плаче да бъде освежена. С телената четка и бормашината ще изстържа мизерията и ще обезмасля, обаче за след това ми е питането... Да мажа ли с ръждопреобразувател преди грунда?

И още едно питане... С какво да боядисам пружините, за да не се напука боята като се смачкат?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

за пружините не знам мисля че са гумирани по скъпите .. но останалата карантия може да я мацнеш със сребърен феролит .. много здраво хваща на метал ,не му трябва грунд и изглежда красиво

Pyrhel

Попаднах на нещо в офроуд форума:

ЦитатРъждите почисти с ламелен диск. Телената четка в общия случай замазва, а шкурката наистина стига до метала. Аз използвам сив български грунд а след като изсъхне нанасям сребърен феролит, който има прекрасна устойчивост на атмосферни условия и добра механична якост.
След като и той изсъхне напръсквам с парафин всички кухини.
Феролитът си стои дори там, където е подложен на най-силно абразивно въздействие от песъчинките изхвърлени от гумите.

От нещата, които рових и четох, мисля да направя това от цитата...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Песъкоструй и ще стане идеално вярвай ми  ;). Не знам колко ще ти се върже като цена обаче  .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .