Номинираните за кола на годината в Европа

Започната от ForeverFord, 27 Септември 2012 12:08:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Общо 34 коли ще се борят за престижната награда
Организаторите на конкурса Car of the Year (COTY) разкриха номинираните за тазгодишната награда Кола на годината в Европа. Автомобилите са 34, като 7 от тях ще бъдат избрани в края на декември, за да продължат във финалната част на конкурса.

За да попадне даден автомобил в този конкурс, той трябва да отговаря на няколко условия - да е представен на пазара през последните 12 месеца, да се продава в поне пет европейски страни и да има планирано производство от най-малко 5000 екземпляра.

Журито на конкурса е съставено от 58 журналисти от 22 европейски страни. Те са подбрани според размера на пазара на страната, която представляват, както и според популярността на медията, в която работят.

Франция, Германия, Великобритания, Италия и Испания имат най-много представители в журито - по шест. Всеки член на журито разполага с 25 точки, с които трябва да оцени най-малко 5 автомобила, като не може да дава повече от 10 точки на един и същи автомобил.

Изданията, които организират престижния конкурс са: Auto (Италия), Autocar (Великобритания), Autopista (Испания), Autovisie (Холандия), L'Automobile Magazine (Франция), Stern (Германия) и Vi Bilägare (Швеция).

Номинираните през тази година, както през всяка друга до сега, са представители от всички автомобилни класове. Може да ги видите в списъка долу и да излъчите своите фаворити в коментарите под статията.

Номинираните за кола на годината в Европа 2013 (по азбучен ред)

Audi A3
BMW 3-Series
Chevrolet Malibu
Dacia Lodgy
Fiat 500L
Ford B-MAX
Honda CR-V
Hyundai i30
Hyundai Santa Fe
Kia Cee'd
Kia Optima
Lancia Flavia
Mazda6
Mercedes-Benz A-Class
Mercedes-Benz SL
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi ASX/Citroen Aircross/Peugeot 4008
Opel/Vauxhall Adam
Opel/Vauxhall Mokka
Peugeot 208
Porsche Boxster
Renault Clio
Skoda Rapid/Seat Toledo
Smart ED
Subaru Impreza
Subaru XV
Subaru BRZ/Toyota GT86
Tata Vista
Toyota Auris
Toyota Prius Plug-in
Toyota Prius Plus
Volkswagen Golf
Volvo V40
Volvo V60 Plug-in
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

escobar

Alexi

третата серия е колата която бих избрал аз :)

Danchev

И аз съм с две ръце за тройката, въпреки че е малко вероятно да посегнат натам ... мисля, че нещата ще клонят към BRZ/GT86 понеже е изцяло нова концепция при това изпълнена както трябва.
How about a magic trick?

BIGFORDFAN

GT 86 вече е икона, но няма как да стане автомобил на годината, там се търсят комплексни качества. Peugeot 208, Renault Clio или Skoda Rapid ще са им най-интересни според мен.

Bobi

Съгласен съм с Марто. Няма как CLS или Impreza да стане автомобил на годината. Там се търси компактност, икономия и т.н и много по-вероятно е въшка като Фиат 500 L, 208 или Rapid да спечели.

Моята тройка е:
1. Mazda 6
2. Peugeot 208
3. Golf

Alexi

Цитат на: BIGFORDFAN в 27 Септември 2012 20:19:51
GT 86 вече е икона, но няма как да стане автомобил на годината, там се търсят комплексни качества. Peugeot 206, Renault Clio или Skoda Rapid ще са им най-интересни според мен.
имаш предвид 208  ,освен ако номинациите не са за ретро автомобили :) според мен нямат шанс тия колици разглеждах ги на панаира зле са ... рапид нямаше всъщност ,а реното вече не е нов модел

ForeverFord

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

BIGFORDFAN

@Alexi : Обърках се за Пежака наистина, но Клиото току-що излезе, даже още не съм го мяркал на живо из Сф.

Alexi

escobar

FIAT са традиционно силни в тези надпревари.

Danchev

How about a magic trick?

Bobi

И победителят в България е 3-та серия. Поредната простотия... Явно вече хората имат достатъчно пари да си купуват премиум коли. Къде е кризата, с която ни баламосват тогава?

Alexi

че тя тройката е по евтина от Акорда .. познай кое от 2те ще си купя ..