Грижи за кожен салон

Започната от Bobi, 24 Септември 2012 04:36:18

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Нямам никаква представа как трябва да се поддържа кожен салон. Всякакви мнения за мазила, трикове и начини за поддържането на кожен интериор са добре дошли.

Като за начало ще заложа на продуктите на Ma-fra, които ползва и Анатолий. Освен това съм чел положителни отзиви за тях. Други продукти, които се тачат из форумното пространството са тези на Turtle Wax, бебешките лосиони и най-изненадващото за мен - крем за ръце "Nivea".

Светльо

Аз лично ползвам Sonax за почистване и след това мляко за кожа, важното е да се прави поне 1 път на месец за да не изсъхва кожата. След това кожата става доста хлъзгава, което значи че е добре почистена и хидратирана  ;)

Bobi

В крайна сметка взех това:

jfs

Я пробвай моля те и сподели впечатления от Sonax-a, че ме интересува много точно този продукт.

Pyrhel

И него го имам. Доволно е, да не кажа, че повече ми харесва от няколкото кремчета на Ma-Fra, за които дадох 100тина леффчета :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Светльо

И аз го ползвам, и съм много доволен от него... + мляко после за кожа става екстра кожата... :)

Bobi

Хареса ми препаратчето. Кожата стана лъскава и мека. Мисля, че ще го използвам дълго време, но искам да кажа, че нямам опит с други препарати. Та, ако някой знае по-добър, да казва :) .

jfs

А на волана слага ли? Как е там? По-хлъзгав усещаш ли го или е ОК?

Bobi

Минах всичко, което е кожа или прилича на такава :D. Честно да ти кажа ... за воланът повече ми харесва препаратът на Астониш, който буквално чисти мръсотиите и воланът става приятен на допир, докато с този стана лъскав, но имам чувството, че не чисти мръсотията толкова добре, колкото Астониш.

Danchev

Това не е ли само за подхранване, т.е. преди това да се почисти с препарат и това да се ползва за финиш.
How about a magic trick?

jfs

Ами пише, че е и за почистване: My Link

Bobi

Тук стана мармалад с тоя Сонакс. :D  За мен другият препарат на Астониш е по-добър, ако говорим за специално за волан.

Bobi

Ъпдейтвам си мнението. Явно бях попрекалил с препарата и не беше попил добре.  Сега воланът е перфектен, приятен на допир и не се хлъзга.

jfs

Цитат на: Bobi в 09 Октомври 2012 16:27:13
Ъпдейтвам си мнението. Явно бях попрекалил с препарата и не беше попил добре.  Сега воланът е перфектен, приятен на допир и не се хлъзга.

Това за Sonax-a ли го пишеш?

Bobi

Да, за Сонакса. Ще направя снимки, за да прецениш сам.

jfs

Взех Сонакс-а и мога спокойно и аз да го препоръчам. Много добър препарат. Наистина не трябва (не е и необходимо) да се прекалява с количеството. Намазваш изчакваш минута и избърсваш с микрофибърна кърпа. Кожата става мека и приятна на допир. Единствения кусур е цената, ама с качествените продукти е така.

ffmk1l

Нали и аз съм вече в тая категория, оня ден потърсих в МЕТРО препарат на SONAX, ама нямаше и взех Turtle Wax за 10-на левчета. Нещо не съм очарован, макар че доста я хвалят. Може би ефекта се постига с повече от едно намазване?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Bobi

Зависи какви са очакванията ти, но би трябвало да освежи доста кожата. Не знам кой е този препарат на Търтъл. Пробвай още няколко пъти и виж какъв ще е резултатът. Аз моя го мажа през няколко месеца и си е като нов, но ползвам Сонакс.

Sent from Samsung Mobile

ffmk1l

mirohristov

Аз ползвах този и останах доволен. Явно имат разлика двата.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

tha22don

Само да кажа, че Венелин е постнал почистващ препарат, а колегата mirohristov вакса....
Явно на Венелин му трябва вакса, за да стане по-мек и да придобие блясък салона :) Или е недоглеждане при покупка, или при постването ;)

ffmk1l

Цитат на: tha22don в 28 Май 2013 22:04:31
Само да кажа, че Венелин е постнал почистващ препарат, а колегата mirohristov вакса....
Явно на Венелин му трябва вакса, за да стане по-мек и да придобие блясък салона :) Или е недоглеждане при покупка, или при постването ;)
Пише, че е и двете заедно, ама явно има разлика между двете мазила.
http://www.maltasupermarket.com/turtle-wax-leather-cleaner-cond.html

Bobi

Изглежда вече има решение и за леки прокъсвания и износвания на кожите :)

Продуктът е това: http://www.lttsolutions.co.uk/leather-repair-and-touch-up-pen-7.html

Преди- След:

Въпросният продукт е доста препоръчван в detailingworld.

Dmitarcho

Уа ... и това само с няквко си маркерче ?!? Супер !!! И не е скъпо. Недай си боже, ао ми се прецака кожата някога - ще го изпробвам ;) Мерси Боби ;)
Ръца Пръца

Bobi

Днес за 20 минути и срещу 5 лв в с перящата прахосмукачка в автомивка Сонакс салончето светна като излязло от завода. След прането го намазах с лосиончето на Сонакс.

supertorr

Цитат на: Bobi в 19 Август 2013 23:08:00
Днес за 20 минути и срещу 5 лв в с перящата прахосмукачка в автомивка Сонакс салончето светна като излязло от завода. След прането го намазах с лосиончето на Сонакс.

Боби, къде е тази автомивка?

Bobi

Адресът е ул.  "Генерал Асен Николов" 10.

Google Maps

petermitkov

Аз също ползвам тази автомивка и съм доволен :) - резултата е много добър
sapienti sat

Bobi

Днес имах малко работа в Лозенец и докато обикалях попаднах един магазин за автобои и козметика, където имаше промоция от рода на " Купи 2, плати 1" на продуктите на Сонакс. За съжалние бяха останали само от лосиончетата за кожа и отнесох 2 броя за 14.99 лв.

Bobi

Лосиончето на Сонакс го "пенсионирах" в шкафа, понеже намерих доста по-ефикасен и лесен за използване вариант - кърпите за кожа на "3M".