Ford B-MAX - най-красив миниван на 2012

Започната от ForeverFord, 21 Септември 2012 21:48:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

След него се нареждат Fiat 500L и Renault Scenic

Ford B-MAX бе избран за Най-красивия миниван на 2012 г. от читателите на немското списание Auto Motor und Sport. Новият компактен мултифункционален автомобил на Ford спечели онлайн гласуването с над 38% от гласовете и завърши с 15% преднина пред подгласника си Fiat 500L. Renault Scenic завърши на трето място.

,,B-MAX съчетава модерен, отличителен дизайн с иновативна конструкция и представлява напълно уникален малък семеен автомобил на Ford, предлагащ на пътниците безпрецедентно улеснен достъп до предната и задна част на купето," заяви Мартин Смит, Изпълнителен директор по дизайна във Ford-Европа. ,,Тази награда подсказва, че читателите на изданието търсят точно това."

Над 14 000 читатели на водещото немско автомобилно издание гласуваха за "най-красив миниван на 2012", като трябваше да отбележат с ,,харесвам" или ,,не харесвам" 102 модела в 8 категории.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

красив е ,но с нормални врати отзад би ми допадал повече

ForeverFord

Alexi

симпатично е ванчето ,спор няма .. и цените в МР ми се видяха ок ,около 25к е амбиенте .. но за моя изненада се оказа ,че е много бедно оборудван .. за сметка на това за още 3к получаваш Тренд ,включващ .. климатик .. и кожен волан ... + още доста екстри от сорта на жабка с осветление и втори 12в изход ... но има и по високи нива ! титаниум включва освен изброените екстри лети джанти ! фарове за мъгла ! борд компютър ! и кожена топка на ск. лост ! уникално ! единственото смислено за мен оборудване е титаниум Х ,но пък там се разделяте с 35к лв за дизел със умопомрачителните 75 коня ?!  - не благодаря ...

hotblooded

Наистина, Форд нещо се оляха с цените..... Просто за същите пари ще си вземеш кола от доста по престижна марка - Фокус Титаниум ми ще си вземеш Мерцедес B klasa или БМВ 1ца, Мондео Титаниум Х - сори ама струва колкото С-класа или БМВ 3ка. Дето не отстъпват по оборудване и след 4-5 години ще държат голяма част от цената си за разлика от Форд-а. Не че Форд е лоша кола, но... кои ще купи Форд след като има пари за Мерц или БМВ, освен краен запалянко на марката. И за да не е съвсем off-topic - да, Б-макс е много, много красива кола.

ForeverFord

Alexi

вътре е 1:1 с Фокуса ,малко панела на климатика се различава

pantata

Цитат на: Alexi в 23 Септември 2012 22:29:25
вътре е 1:1 с Фокуса ,малко панела на климатика се различава

И ръчната е на мястото си :))