Форд Сиера 2.0 DOHC турбо

Започната от Виктор Велев, 10 Септември 2012 22:32:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Виктор Велев

Друг иска да слага 4.0 ohv колкото до спирачната помпа за сега ще карам с стоковата ще вида как се държи а за нататък ще се мисли

Виктор Велев

Пре

Valo

И аз съм с оригинална помпа 22 бутало, но апаратите, които сложих бяха с 25. Хидравлична ръчна с помпа от Хонда и не сполучи схемата, педала беше прекалено мек. Сега обмислям варианта за по-голяма помпа 23 бутало намерих, но трябва да пробвам. Четох, че от Ескорт S2 RS Turbo пасва без преправяне и е с бутало 25, но трудно се намира, защото не ги произвеждат още. Ако намериш някакво решение - сподели. (beer)
Между другото правят ли ти се още 2 такива преходника? Гледам, че добре са станали.

Danchev

Май никой досега не е пробвал тази идея с преходници на Сиера и ако не проработи, че ми се карат :D
А самата идея е за ползване на по-дълги носачи и щанга от Скорпио МК1 и накрайници от Сиера. Можеше да се ползват накрайниците от Скорпиото, но искаме да увеличим шийката след резбата на накрайника с 5мм за да увеличим хода на рейката ... тъй като резбата на накрайника не е достатъчно дълга за да се подложи шайба с дебелина 5мм, решихме да се направят тези преходници за Сиеровите накрайници. Т.е. преходника компенсира разликата в дължината между накрайника Сиера/Скорпио и дължината на шийката до резбата е увеличена с 5мм :)
Брат да не забравиш да сложиш тредлок(лепилце) като навиваш окончателно преходниците в накрайника!!!
How about a magic trick?

deshi

Вижте само конуса на носачите от скорпа ... щото мисля че не са като на сиеррата ... или трябва да пробивате втора дупка с геометрия за конус на скорпио или трябва да ходите при чесния да смени шарнирите
Грозен си кат` OHC  .....

michael_cool

Има разлика в размера на конуса , но не ми се струва болка за умиране на сиерския е 14 мм , на скорпа 14,6 мм ( това е по каталог )  ;D , евала за това което си започнал ... като се затопли и аз почвам да ровя по бабичката и ако си доволен от резултата ще те последвам в начинанията .
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

Виктор Велев

Благодаря за инфото днес се занимавах по трансмисията новият диф вече е заварен и си направих шорт ^-^ шифт на кутията

Виктор Велев

Днес

viksata

Супер Адаш ^-^

но това мислиш ли,че много удачно

с каква цел е това удължение. честно казано малко дори ми се струва опасно :-[

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Pyrhel

Рейката е била хидравлична гледам, но не е направен мост с тръбите, а са затапени с болтове. Маншоните не се ли надуват?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sierrata

каква е идеята на тези удължители на външните накрайници  ???
Only cosworth is my God

Виктор Велев

Ви

michael_cool

Много добре се е получило , предполагам и управлението на колата вече няма нищо общо с предишното . Да питам само имаше ли голяма разлика в конуса на шарнира от скорпа ( предполагам не влиза до край само ) и прави ли нова дупка на шенкела за кормилния накрайник или ползва старата ? Сега ти остава само да разкараш тая стабилизираща щанга и да сложиш самостоятелни стабилизатори  ^-^

Danchev

Вече можеш да си обезвъздушаваш предните спирачки без да махаш гумата :D
Маринка тия неща на накрайниците са за да се елиминира т.н. bump steer.
Сега остава да и се пусне кастър от бумбетата и нещата си стават истински ...
Брат като ходиш да минаваш преден мост да не забравиш да ти я отворят ... 1.5-2мм от всяка страна е ОК :)
П.С. зачукай си предните калници преди да е почнала да обръща ръбовете ;D
How about a magic trick?

Виктор Велев

Между конусите на шарнирите разликата беше много малка пак си влезна в същата дупка и си се стегна хубаво може би не влезна целия конус но си е предостатъчно ^-^!

Данчев колкото до предния мост като му дойде времето идваш с мен  :D :)) ;D

toretosz

Нещата се получават много доволно въпрос на време и другите да минем по утъпканата пътека.Дай боже  до събора всички  с чарджари.оп издохме се. ;D
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

sierrata

Значи удължителя става като компенсатор, иначе всичко много добре се е получило като знам сиерата каква чума е сток от към завиване сега се е получило много добре. Надявам се изработените детайли да са от яко желязо  (fri)
Only cosworth is my God

Радко

Охоо сериозна дрифт машина се оформя тук  ^-^ Само така и успех с довършването на проекта Викторе!  8) А рейка сменявал ли си иначе за да правиш по-малко завъртания на волана до край?

michael_cool

По рейката прави ли нещо освен , че е суха и дистанционните втулки ... допълнителен зъб на основния прът правил ли си ?

Виктор Велев

Написал съм че е хидравлична направена на суха  ^-^

Виктор Велев

Сиерата е вече в движение

Светльо

Поздравления, красота е, много ме радва как е станала и как върти задника  ^-^ ^-^

TourneoRS

С  гуми май няма да я нахраниш  (race)    ???
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

BIGFORDFAN

Брутално се въртииииииии, кърти мивки направо със задника! Колко бързо я направихте, направо нямам думи, истинска секта! Много гуми да скъсаш, щом си си я направил такава сега й се радвай максимално!

hotblooded

Яка "баба Сиска"! Браво!

Danchev

Завивация :D дееба тия Сиери чукнат 25 и земат, че станат КОЛИ 8)
Да перефразирам един фен ... и тогава малката Сиерка казала ... като порастна ще стана дрифтозавър ^-^
How about a magic trick?

cosworth team ruse

оп, как е сега сиерката гледам супер завива,не стои ли много разкрачена с по-широките носачи,предполагам с щангата е станала и по-стабилна
FORD SIERRA POWER

ffmk1l

Брат, много ти се радвам. Десетина пъти вече си пускам клипа и усмивката не слиза от лицето ми...
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Виктор Велев

Днес си купих закопчалки за предният капак че ако се отвори в движение ще стане мазало :)

deshi

А на мене нещо купил ли си ми  :D
Грозен си кат` OHC  .....