Познай колата

Започната от форд мк2, 14 Август 2012 11:01:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niko_nenchev

[/quote]Мисля,че това е Аутобианки ,но не знам точния модел.

Danchev

Цитат на: форд мк2 в 19 Август 2012 22:00:13
Е никога нямаше да позная, че това е Крайслер /колата на Данчев/ - веднага почвам да свалям гангстерски филми от замунда....

Този модел е направен по поръчка на Принц Али Кхан за актрисата Рита Хейуърт, а това е една от двете направени бройки от Ghia ... точно затова изглежда толкова европейско. След това са направени и други бройки и да срещат се по филмите.
How about a magic trick?

hotblooded

Това оранжевото е някаква италианск мешна скара - вратите са като на Фичо (ФИАТ 126, познат у нас с полското си изпълнение), дирника - като на АутоБинаки А 115, отпред - е не ми прилича на нищо познато.

форд мк2

Цитат на: hotblooded в 20 Август 2012 07:37:27
..........Това оранжевото е някаква италианск мешна скара - вратите са като на Фичо (ФИАТ 126, познат у нас с полското си изпълнение), дирника - като на АутоБинаки А 115..............

Недей писа така, че от студиото на Бертоне ще се гръмнат, ако ти прочетат поста.  :)) Правилно се ориентираш за скарата, но по- скоро това е европейско мини отколкото полско недоразумение. 
niko_nenchev не е Аутобианки, но е италианска или поне е сглобявана в Милано. Производителя вече не съществува от 1996 насам. Имал съм възм. да карам такова чудо, защото ги имаше в малки бройки и у нас. Държи се почти като картинг и още тогава разхода, според собсвеника- мой близък приятел бе под 3 на дълго.

hotblooded

Имах предивид че са от 126 (вариант 650Е). Това сигурно е някакъв опит за фейс-лифт - просто предницата с тези фарове не ми се връзва с нищо. Това да не е някоя Ланчиа, те "менкаха" малки модели с Аутобианки и Фиат...

supertorr

форд мк2

Цитат на: supertorr в 20 Август 2012 10:05:29
Innocenti Nuova Mini

Абсолютно!  Колата е просто италиански мини купър, дори някои първите двигателите на тая сапунерка са англ. и са от мини. Справки тука http://en.wikipedia.org/wiki/Innocenti_Mini

hotblooded

(beer) Браво, supertor, аз бях въобще забравил за "Иноченти". Те май заедно с АутоБианки хлопваха кепенците през 1995-1996

Доста такива имаше и в България в началото на 90те, "бягаха", но лапаха доста бенз. Бяха сравнително здрави и евтини - свестен пикап със 5 скорости и задно предаване с цял мост и дискови спирачки отзад (е това е егаси джокера). През 2004та ми попадна един за никакви пари (1000 лв) - напълно изправен (само един жигльор от карбуратора бяха загубили) но нямаше документи, а аз исках кола за в града.

форд мк2

Това само, като му видя формите и ми прилошава.... :)) Марката е Полонез.  Задният мост май беше същият, като на Полският Фиат - големия с четирите фара. hotblooded ти си първият, който пише положително за тази колица. Аз допир нямам, но от фолклора, който се разнася съм дочувал все лоши работи. То и за Форда така говорят....:D С предно или задно задвижване е този модел? Щото, ако е само задно не ми се мисли зимата, как се кара празно пикапчето.

supertorr

Цитат на: форд мк2 в 20 Август 2012 10:24:11
Абсолютно!  Колата е просто италиански мини купър, дори някои първите двигателите на тая сапунерка са англ. и са от мини. Справки тука http://en.wikipedia.org/wiki/Innocenti_Mini

Цитат на: hotblooded в 20 Август 2012 11:01:56
(beer) Браво, supertor, аз бях въобще забравил за "Иноченти".
А жокера по-горе много помогна... (thup)

hotblooded

Цитат на: форд мк2 в 20 Август 2012 11:36:01
Това само, като му видя формите и ми прилошава.... :)) Марката е Полонез.  Задният мост май беше същият, като на Полският Фиат - големия с четирите фара. hotblooded ти си първият, който пише положително за тази колица. Аз допир нямам, но от фолклора, който се разнася съм дочувал все лоши работи. То и за Форда така говорят....:D С предно или задно задвижване е този модел? Щото, ако е само задно не ми се мисли зимата, как се кара празно пикапчето.
Този който ми беше попаднал беше експлоатиран 10 години само на градско и товарен с около 600-700 кила ежедневно, след това фирмата собственик беше дала фира, и чорбаджията беше казал на шофьора - "вземай го и си го карай", но не му беше дал талона. (Или поне шофьора така разправяше).  Всичко си му беше като на Полски Фиат 125Р по ходовата част, двигателя, таблото беше от Полонез - с оборотомер-а. Когато дойде при мен в сервиза (шофьора му ми стана колега) - му нямаше нищо, момчето го беше карало 1 година преди това и твърдеше че не е влизал в сервиз. В последствие взе да не пали (има си отделна пускова камера на карбуратора, която се отваря от би-метална пластина) - като ремонтираше карбуратора - пича загуби единия жигльор. Че не е красив - не е красив, че вътре е шумно, и не вози особенно комфортно - така е. Че гори като змей - (12/100 градско бензин 1,5 85коня)-гори си. Но и като нов беше малко по скъп от Моско-Алеко Пикап или УАЗ-ка пикап, а е доста по-безотказен от тях. 

Bobi

Някой знае ли каква марка е тази симпатяга :) ?

форд мк2

Цитат на: Bobi в 20 Август 2012 13:13:36
Някой знае ли каква марка е тази симпатяга :) ?

На джантите, в средата,  е изобразена емблемата на Ауди (wtf)

supertorr

Bobi

Monza е самият модел на марката :)

supertorr

Цитат на: Bobi в 20 Август 2012 14:08:14
Monza е самият модел на марката :)
ЦитатAuto Union - DKW 3=6 Monza 

Bobi

supertorr

форд мк2

supertorr

Цитат на: форд мк2 в 21 Август 2012 11:27:19
Залагам за Додж   (fri)
Цъ... не, но пак е с 4 букви:))

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

supertorr

форд мк2

Я сигурни ли сте, че  Фордче тоз пикап? Защото като напиша Ford F1 in google излизат съвсем други снимки на модела.

hotblooded

На мен ми прилича на Шеви....

supertorr

Цитат на: форд мк2 в 21 Август 2012 12:52:45
Я сигурни ли сте, че  Фордче тоз пикап? Защото като напиша Ford F1 in google излизат съвсем други снимки на модела.
Да но е Ford 1 Ton....

форд мк2

Това няма начин как да не го знаете, но да ви пробвам -

:P

hotblooded

Bobi

hotblooded

Bobi

Браво, Ивайло :). Предполагам ще се съгласите, че това е уникален автомобил!