Има ли желаещи за поръчка на лед автокрушки от интернет?

Започната от fordsiesta, 04 Август 2012 03:43:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordsiesta

Има ли желаещи за поръчка на лед автокрушки от интернет?
Идеята е да се съберем няколко човека и в кратък срок от време да поръчим лед крушки. Нямам предпочитания от къде, но ще постна един сайт с безплатна доставка.
http://s.dealextreme.com/search/bay15d
Нямам кредитна карта за поръчка от нета, нито знам как става, но имам възможност да платя на някой предварително. Очаквам включване.

zliqiliq

Крушките които видях са май за в купето?Ако е така и аз съм навит ама хич ме няма с интернет пазаруването.

fordsiesta

Има всякакви. Аз лично отворих ръководството и намерих какви са крушките, които ме интересуват. Габаритните, стоповете и евентуално мигачите. След това с помощта на google намерих техните аналози в led вариант. Н.п.
Габаритни: Т10 canbus
Стопове: BAY15D
Мигачи: BAU15S
Направих справка в няколко бг сайтове като н.п. този http://www.led.omega-light.com/AutoLED/autoled.html#st_t10, но прецених, че в този примерно има по-голямо разнообразие http://s.dealextreme.com/search/bay15d.
Дали ще се съберем и дали по-скоро ще намерим човек да направи поръчката?
Всички, които имат опит от смяна на крушките с led такива, моля да споделят опита им!

К.Методиев

Тя поръчката е лесна работа, доста неща съм поръчвал от този сайт и от други, не препоръчвам DX, че напоследък много им се бавят доставките, но както и да е, като смените всички крушки с лед ще ви се освети лайв чек модула.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

аз съм сменил много крушки с диодни ,няма проблеми ..за мигачите не стават и за основните фарове че светят слабо инак интериор номер габарити - заспиват ..

fordsiesta

Алекси защо не става за мигачи и за какъв лайв чек модул става дума?

Alexi

не става за мигачи по същата причина поради която като ти изгори една крушка мигача почва да мига по бързо .. ЛЕД имат малка консумация и мигачите ти ще мигат много бързо

amplified

Аз съм махнал двата мигача в калниците и не ми мигат по-бързо :)

Alexi

това е така понеже те са с много малка консумация ,Т10 са .. я махни мигача от стопа и пробвай пак

amplified

Ясно, така си и помислих и аз. Сигурно затова и няма индикация за тях :)

Pyrhel

Мне, няма да мигат по-бързо. Аз имам P21W диодни и сложих навсякъде - на стопове, на мигачи, включително и на третия стоп горе с многото Т10-ки - червени диоди. Всичко бачкаше нормално НО определено не ви препоръчвам за важни светлини да слагате диоди. Моите ги махнах, не могат да се сравняват по светене с нормалната крушка. Ако искаш - ела утре на срещата, но кажи, за да ги взема с мене и да ги пробваш на място и да си прецениш. Но пак да спомена - аз ги бях купил, сложих ги и ги махнах, през деня не се виждат добре!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

fordsiesta

Кои остави? Това може би е най-важното :)
За утре не обещавам, че съм на работа до обяд. Със сигурност като дойда обаче ще ти припомня да ги донесеш :)
Дай малко повече инфо кое с какво си сменил, защото има доста голямо разнообразие за една и съща крушка.

Pyrhel

Габаритите, една на номера (другата е от камерата за задния ход), тези в огледалата и вътре в купето. Ползвам такива т10-ки - 9 диода с лупи над всеки:

viksata

Цитат на: Pyrhel в 05 Август 2012 01:10:12
Габаритите, една на номера (другата е от камерата за задния ход), тези в огледалата и вътре в купето. Ползвам такива т10-ки - 9 диода с лупи над всеки:

а как не ти свети чек модула за изгорели крушки?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Dmitarcho

Моето мондео май няма такъв модул,за изгорели крушки. МК2 имат, МК3 не съм виждал с такъв модул за МК4 не знам  (fri)
Ръца Пръца

Alexi

Pyrhel

lazarkk

Цитат на: Pyrhel в 05 Август 2012 12:27:35
няма, мк3 няма такива гъзарии :)
гъзарии друг път, да го нямаш си е жив благодат, човек да несложи диод някъде и се освети като коледна елха...

pantata

Има диоди със съпротивление, тогава коледата става невъзможна :))

lazarkk

Цитат на: pantata в 05 Август 2012 12:55:16
Има диоди със съпротивление, тогава коледата става невъзможна :))

Аз не съм попадал на такива, дори тези дет са ми ги давали за такива, пак свети елхата. А и незнам с какво съпротивление трябва да са, то за да несвети, буквално трябва да си дал на късо, защото при нас немери товара, а дали е затворена веригата. Където в този случай съпротивлението е много малко.

fordsiesta

А какво ще кажете за CCFL габарити?

По-силни ли са от LED крушки или не?

escobar

За да сложа светодиоди (LED) на габаритите, трябва ли да са с Canbus (корекция на грешките, доколкото разбирам)?
За габарити май ми трябва стандарт T10 или се бъркам?

Pyrhel

Т10 са повечето габарити. Ако колата не хваща изгорели крушки - не ти трябват канбъс-ите. Пробвай - махни единия габарит и включи фаровете, ако не се осветка нещо, значи си у бизнес'о.

Alexander

Цитат на: fordsiesta в 14 Август 2012 08:44:43
А какво ще кажете за CCFL габарити?

По-силни ли са от LED крушки или не?

Някой да е слагал такива или да е виждал сложени? Че ми е интересно как светят.  ::)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexi

сложи си диодни от по 3 вата светят много силно и студено бяло

amplified

Моето мондео засича изгорели крушки, но няма проблем с диоди на габаритите  (coffee)