CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то

Започната от TourneoRS, 29 Юли 2012 12:59:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Здравейте колеги, искам да ви представя една системка, ;D
става дума за сайт за следене на разходите по МПС-то, напълно интернационализиран, но и българизиран. С това сайтче можете да записвате какво давате за гориво и поддръжка на автомобила или мотоциклета, като системата изкарва доста статистики за харчовете и разхода на гориво (между пълни зареждания - дори между тях да има частични - пак го смята правилно) според различни условия като гуми, стил на шофиране, градско/извънградско. Целта на системата е да позволи на потребителите да правят следното:

- Записване на разходи в лесна за използване онлайн сервизна книжка за грижовния собственик
- Енциклопедия от статистики за всяка марка/модел МПС + възможност за сравнение на разход и най-чести ремонти между различни модели
- Да дава възможност на хората да обменят информация за местата които посещават - купили сте кола от кофти автокъща, заредили сте лошо гориво от някоя бензиностанция, направили сте ремонт, при който са си оставили ръцете или точно обратното - някой си е свършил работата както трябва? Можете да отбележите на карта къде е въпросния обект + да оставите коментар и рейтинг - скоро ще може всеки да намери информация за всички сервизи/бензиностанции/магазини/автокъщи/автомивки/тн, използвани някога от потребителите
- Да ви напомня, когато предстои да правите обслужване, да подновявате застраховка и други.

Сега някои хора ще кажат , ако видя колко пари харча по колата ще ме заболи главата  :)) . Но си представете че вие се интересувате от конкретен модел автомобил , намирате го тук и най- малкото можете да добиете реална представа за истинския му усреднен разход да кажем за 10 000 км . В подписа ми може да разгледате по- обстойно .

Ето го и самия сайт   http://www.carspending.com/
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Backstage

Alexi

аз съм си направил една екселска табличка но след 2 години и половина почва да плаши окото .. то само граждански данъци винетки са 600 на година ..

TourneoRS

Да ъпдейтна , че е позамряла темата . ^-^

Бензиностанциите вече могат да се избират чрез поле за търсене  . Така по- лесно се избира бензиностанцията в която е заредено , или да се добави нова . Вече се е събрала доста солидна база, работи се по интерфейс да могат лесно да се търсят.

http://grab.by/i5q6

TourneoRS

да повдигнем темата , сайтът ще има нов облик който ще е по хубав - поне така обещаха  :D

TourneoRS

Ако нямате акаунт, може бързо и лесно да си направите такъв, при който няма нужда да одобрявате акаунта си по email.

Ако имате акаунт - излезте, след това отидете на Login екрана, дайте "Sign in with Facebook/Google" и като одобрите достъп, после си въведете текущия потребител и паролата в CarSpending. От тук нататък ще може да се логвате със съответната система.

CarSpending никога няма да поства самоволно във вашия профил каквото и да било. Правата са само нужни само за вход и ако в последствие искате сами да споделяте мпс-то си или някое зареждане.

ilko

Аз ползвах един немски сайт.
http://www.spritmonitor.de/en
Пак има всички възможности и лесно се използва.

TourneoRS

И аз го ползвах докато не се появи този , след това швабите да го ... :D  по-добре родното да се развива .

Има новост , форумче за въпроси и т.н.

Veseliq

Наскоро се поосвбодих и започнах усилена работа по направата на:
1) API, така че да направим мобилни приложения
2) Всички искани нови функционалности като "споделени МПС-та", "напомняния за застраховки и други периодични плащания", но най-вече...
3) Пълен редизайн с мобилна версия!

Оказа се, че работейки с дизайнерка, която не разбира идеята на сайта и не е негов потребител, ще е много трудно да се направи нещо уникално - само по описание на идеите ми и ужасните ми рисунки. Така че ще използвам темата да кажа, че търся дизайнер, с който или да станем партньори в това начинание, или да му бъде плащано за freelance работа по проекта.

Трябва да се направи нов модерен и респонсив дизайн, който да помества текущите и още много функционалности. Дизайна ще се ползва и като шаблон за мобилните приложения после.

TourneoRS

Малко новости по сайта.  Има подобрения по самия сайт, добавена е възможност за замразяване на МПС което например сте продали или не ползвате, за да не му излиза графиката. Леки промени по интерфейса, като успоредно с това върви и работата по мобилната версия, която по една или друга причина  доста се забави за съжаление. Всякакви критики, предложения, идеи за подобряването му са добре дошли.  (fe)

TourneoRS

Pyrhel

Имаш ли общо със сайта? На мен ми хареса и от известно време от спритмонитора съм се прехвърлил там. Има какво да се оправи и желае де, пиша тикети :D
ПП: Къде го хандроидя, не мога да го намеря в плейстора?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Имам.. 10+ превозни средства там . Регистрирах се още когато бяха 5 потребителя.... и минаха години  :)). Нещо не съм разбрал, андроид приложението не е готово. Сайтът беше обновен, и през телефона се работи много по-удобно. Аз дотолкова бях свикнал през компа да въвеждам данните, че с телефона ми изглежда като андроид  :D .

Pyrhel

На мен засега най-много ми липсва добавянето на "приходи" към колата - примерно продал съм старите гуми, вместо да ги изхвърля, аванта от застраховки и т.н. В Спритмонитора може със знак минус да се добавя и вади от общата сума.

Ozzie

И да има приходи... на фона на другите разходи ще са 0,0001%....  (tooth)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Преди време бях взел кола (както е познатa във форума - Терминаторът :D) да си взимам предимствата с тряскане - избих я с щетите. Пред нас й забодох газова (под 7лв/100) - често имаше и за гориво (tooth)
Според колата може да е определящо това поле, тая седмица ми преведоха последните доходи от джаскането с Т1000, липсва ми (tooth)

Veseliq

Привет! Много се радвам да видя, че има активност в тази тема. Макар че правя разни малки подобрения по сайта, като цяло в момента е на втори план, тъй като работя усилено над андроид приложение, което да се синхронизира със сайта. Целя да пусна версия, която да споделя с текущите ни членове в края на годината. След това може да видя колко е трудно да стана "спонсор" на форума, като купя банерче за няколко месеца.

Междувременно - ако има нещо, което наистина ви липсва, имате въпрос или друго - пишете ми, опитвам се да отделям някакво време да наваксвам с потребителските молби :)

Поздрави!

Pyrhel

Вече има и още няколко варианта за картинки за подписи във форумите. ^-^
Не се срамувайте да покажете реалния си разход, на приказки всички мондеота горят 4.2/100 (tooth)

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Veseliq

Страхотни сте! Тези дни пипнах малко сигнатурните картинки, да изглеждат по-добре. Ако някой има желание, може да сподели модела и разхода на автомобила си подобно на мен (и някои други потребители, които го правят и тук) :)