Фюжън 1.6i смяна на ангренажен ремък

Започната от radog, 27 Юли 2012 11:46:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

radog

Здравейте, на колко километра се сменя ангренажния ремък на Ford Fusion 1.6 бензин 100 коня? Освен ангренажа, сменя ли се водната помпа, някой може ли да ме ориентира в сумата, която трябва да се отдели? :) Благодаря предварително.

Bobi

Здравей и добре дошъл, колега! Ето Ford Service може да провериш всичко, което те интересува кога се сменя. Пишеш само ВИН-ът на колата и почваш да четеш :) .

Като марки бих ти препоръчал : Motorcraft, Inna и Dayco.
Разгледай следната тема: Евтини онлайн магазини за Форд , за да сравшиш цените.

Успех :)

rump

Оригиналният ремък на Форд ,се сменя на 10 000 км , или на 5 год. поради стареене (така ми обясниха от Форд). Взех си ремък за 20лв.-уж Италиански(оригинален на Форд е 70лв.) а поставянето ми излезе ~90лв. Цените в сервиз на Форд са умножени х3.

rump

Цитат на: Bobi в 27 Юли 2012 15:46:04
Здравей и добре дошъл, колега! Ето Ford Service може да провериш всичко, което те интересува кога се сменя. Пишеш само ВИН-ът на колата и почваш да четеш :) .Успех :)
Никъде не видях ,къде и кога се сменят консумативи !

tropper

^^^ Може би имаш предвид че се сменя на 100 000 км ? ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

rump

Цитат на: tropper в 15 Ноември 2012 10:35:02
^^^ Може би имаш предвид че се сменя на 100 000 км ? ;)
Мммм...да лека грешчица от моя страна  ::) Но ако не ти е оригинален ремъка , се препоръчва смяна на 10 000км.

VENTCI

Смяна на ангренажен ремък на 10 хил. км.  -  интересно  ;D  ;D   но за петте години е вярно
По отношение на пробега  -   70-80 хил. км. без проблем

rump

Цитат на: VENTCI в 16 Ноември 2012 15:33:40
Смяна на ангренажен ремък на 10 хил. км.  -  интересно  ;D ...
Това не съм си го измислил. Така ми казват от сервизите в които съм питал. А те са в различни градове !

tropper

Цитат на: rump в 16 Ноември 2012 16:47:36
Това не съм си го измислил. Така ми казват от сервизите в които съм питал. А те са в различни градове !
Явно си търсят работа хората... криза е...  :))

Няма как ремъка да се сменя по-често от маслото, защото то се сменя на 15хил. ;) Между 50 и 100 хил. според качествата на ремъка е нормалния пробег ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

rump

Маслото се сменя всяка година, със или без тези 15 хил. км.

escobar

Лично аз съм на мнение, че една кола трябва да ти служи, а не ти на колата.
В България уж сме тарикати и търсим тънката лайсна, а съм попадал на мнения по форуми, в които смяната на маслото над 8000 километра е ерес, филтрите за нищо ги нямат, въздушен на 3-5000 километра, щото свалял разхода, свещи на 15,000 и така нататък.
В крайна сметка, ако нашите условия са екстремно тежки, тези по Африка и Сибир трябва да сменят всичко, всяка вечер. А, дали?

От ангренажен ремък да пестиш не е най-брилянтното нещо, но и да го сменяш на 10,000 километра е меко казано - прекалено. Говорим за общия случай, не за драгстер.
Ако е оригиналният, с който е купена колата от магазина, не мисля че е необходимо да се сменя преди 90-105,000 километра, заедно с маслото. Естествено при пробег около 15,000 годишно.
Ако е сменян, бих намалил пробега на 60-75,000. Ако се кара предимно извънградско, пак около 90,000.

Другата кола е дизел и искаха да го сменям на 60,000 километра, щото едва ли не се движа по ръба на бръснача. Може ли производителят да и дава 240,000 километра или 10 години при нормални условия, съответно 180,000 или 10 години при тежки, а аз да го сменям на 60,000?!?

И дори смяната на свещи, филтри, масло и останалите консумативи на 5,000 километра да удължи живота на колата и намали малко разход, съразмеримо ли е с парите, които ще дадеш за малко по-висок разход и спестеното време?