Автокозметика

Започната от Bobi, 21 Юли 2012 03:02:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Нека в тази тема всеки да пише какви продукти ползва, от кои е доволен, кои са боклук и т.н.

Започвам с нещо, което грабна вниманието ми. Някой ползвал ли го е ?

SMARTSERVICE - ironX autopesu

Vas

От година използвам продуктите на MOTOX за почистване на табло и за гумени  уплътнения и съм много доволен. Дори това за гумените  уплътнения  с него мажа и гумите от вън и ефект има.
Казаха ми да си взема от магазин на Karcher за гумите 35лв. тубата, но ефекта е много по-добър от този на Мотокс

dontuti1975

Това е препарат за джанти на сонакс нищо особено.Колега химията в БГ е една и се нарича KENOTEK по добра в момента няма.

dontuti1975

Здравейте колеги .Не искам да се хваля но по тази тема и всички други свързани с поддръжка на външен и вътрешен интериор на кожени салони тавани подове идр. мога да ви бъда полезен.Както с помощ за препарати които бихте могли да използвате и са безвредни така и как да извършите самата процедура без да увредите автомобила си.

Bobi

Нещо за полирането на стъклени фарове ,челни стъкла да споделиш :) ?

dontuti1975

Колега за стъкло не съм сигурен че може да се полира особено със шкурка както четох някакъв подобен коментар.Ако това може да стане то ще е нещо подобно с което часовникарите полират стъклата на часовниците но то ще е много трудоемко. Пластмасовите елементи се обработват много лесно но за стъклото не мога да помогна много.

Alexi

Боби не се сещам на кой форд му е стъклен фара ? всички са пласмасови ...

amplified

И аз му казах, че всички фокуси са с пластмасови фарове, ама той не та не... :D

Bobi

Дайте да уточним веднъж завинаги този въпрос, че вече се чудя на кого да вярвам. Един от "реномираните" "пастирвачи" в София, когато още бях със старата кола, ми беше казал, че са стъклени и аз оттгогава си мисля, че е стъкло...  (bgm)

Pyrhel

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Bobi

Горещо препоръчвам зимната течност за чистачки на Сонакс. Не знам какво слагат, ама тая химия е уникална. Скъпичка е, но си заслужава всяка стотинка.

escobar

На Сонакс е отлична! Взех я заради една класация в Аутобилд и за мен е по-добра от всички други, които съм пробвал.
Сега залагам на Приста, за да подкрепям българското, отстъпва на Сонакс, но пак е много добра и по-евтина.

supertorr

Цитат на: Bobi в 18 Февруари 2013 20:39:58
Горещо препоръчвам зимната течност за чистачки на Сонакс. Не знам какво слагат, ама тая химия е уникална. Скъпичка е, но си заслужава всяка стотинка.
Тази марка е класа. Зимната не съм ползвал, но то и не остана време за тестове /какви пари- готова или концентрат?/

escobar

Концентратът винаги е по-изгоден.

amplified

Към 8лв за 1 литър концентрат... 1:1 -20... демек 8лева за 2 литра.
Аз последно сипах един готов Хелиос... 6 или 7лв за 4 литра.
Чисти еднакво добре със Sonax, само дето... вони на долнопробен алкохол  :D

escobar

В по-качествените има глицерин или друга щадяща чистачките химия. Аз съм сипвал и спирт с веро и вода, ама ебава мамето на чистачките, а ако са скъпи не е оферта.

amplified

Много вероятно. Не съм гледал състава на тоя бъркоч дето сипах. Само дето аз течност не щадя и тия 4 литра си заминаха за няма и седмица... :D А тая като миришеше така направо бях като гневен тираджия на лостчето да пръска повече да свършва по-бързо :)

escobar

На твоята предполагам, че пръскалките правят водна пелена, което е много яко, но аз съм в ниския клас и Фиестата пръска като детска пишчица...

Bobi

Аз я разреждам 1:2 и досега не ми е замръзвала течността. Малкото количество се избива от качеството. С едно-две пръскания почиства цялото стъкло, а не да пръскаш 1 минута, докато се почисти стъклото, както при евтините течности.

amplified

Пелена... същите пишки като от преди 30 години са, само че с подгев. Боби сега го е яд, че Зонакса не е толкоз велика и ме напада за евтините течности... :D

Dmitarcho

Не мога да намеря темата за течността за чистачките, за това ще пиша тука - да ме извинят модераторите ;) Купих си Сонакс, по препоръка на Боби и другите които бяха писали, че са доволни от нея, от Кауфланд 2 л. концентрат за 10-тина лв. като се разрежда с вода за 16 л. течност, дават я лятна. Незнам дали я направих прекалено концентрирана, на малко по-малко от литър концентрат налях малко повече от 2 л. вода /мда, малко се престарах -  мислех, че казанчето ще хване повече вода/, принципно наливам само дестилирана вода в казанчето но сега като пръсна - вярно си чисти перфектно, но след това ми излизат балончета от пръскалките за известен период от време. Добре, че бях извънградско, та да се проветряват хубаво дюзичките :D Та мисълта ми е - разреждаите хубаво концентрата - че ще правите балончета по пътищата ! Иначе вече Сонакс ;)
Ръца Пръца

Bobi

Какво използвате за пластмасовите елементи извън купето? Искам да ги поосвежа малко ? Ще се радвам да споделите кой какво е ползвал и от какво е доволен.

Pyrhel

Зависи - дали са цветни (примерно брони, капаци на огледалата) или черни, без боя, като мойте ластни по броните?

Bobi

Да, за черните пластмаси около вратите, огледалата и броните, които са без боя имах предвид.

Pyrhel

Аз правя нещо супер циганско, което държи по около 6 месеца (rofl)
Боя за обувки с тампон отпред, не помня каква марка е, мога да погледна и клепам :))

Продават разни подобни за черни пластмаси, предполагам, че може и да са по-трайни. От време на време се чудя дали да не облепя отстрани и да ги пръсна с черно.

supertorr

Един познат на изцяло черни брони ги маже с препарат за "полиране" на гумите  (rofl) и седеше добре. Дали ефекта е 6 месеца като на Pyrhel не знам  ::)

ffmk1l

Цитат на: Pyrhel в 02 Август 2013 03:44:55
Аз правя нещо супер циганско, което държи по около 6 месеца (rofl)
Боя за обувки с тампон отпред, не помня каква марка е, мога да погледна и клепам :))

Продават разни подобни за черни пластмаси, предполагам, че може и да са по-трайни. От време на време се чудя дали да не облепя отстрани и да ги пръсна с черно.

Аз също ги минавам с КАЗАБЛАНКА-та  ;D, държи много време.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Bobi

Някой засичал ли това в нашенско ?

valeri1972

Преди 2 месеца...в БАУхаус/надлез Надежда/ (fri)