Електрически Диференциал ?

Започната от ForeverFord, 18 Юли 2012 23:17:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Някой може ли да ми обясни тази нова джажа малко по по подробно ?
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

hotblooded

Цитат на: ForeverFord в 18 Юли 2012 23:17:15
Някой може ли да ми обясни тази нова джажа малко по по подробно ?
По скоро имаш предвид ел.блокаж на диференциала.  Също като ръчния блокаж, само че се използва електромагнитен съединител , за да може да се управлява от електронен блок или просто от бутон. За електрически диференциал се сещам при електрокарите, само че определението диференциал при тях е неправилно - при тях става дума за контра-роторен (или двуроторен, или безстаторен) ел. двигател.

ForeverFord

Ами какво точно имам в предвид незнам,ето я статията на Ford Focus ST където пише "A front-drive hot hatch, with no mechanical differential, should – by the laws of physics – understeer: no matter how long it hangs on, no matter how sticky the tyres, eventually the nose will give up."

http://www.topgear.com/uk/photos/plan-b-coast-to-coast-across-the-usa-in-the-new-focus-st-18-07-2012?imageNo=6
PS под снимка номер 7 го пише
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

hotblooded

Довечера като се прибера ще се пробвам с помощта на техн. речник да дам максимално точен превод, ако някои не ме изпревари. Според мен става дума за ел. блокаж на диференциала, -. ел блокировката дава възможност за мигновенна реакция, без да е необходимо да избуксува колело за да зацепи отделно и може да се регулира до колко да е "твърд" диф.-а в зависимост дали е навит волана на някъде.

Danchev

Точно това се има предвид ... умен дифф с ел. блокаж :)
How about a magic trick?