Загуба на хидравлична течност

Започната от ValkataFF, 03 Юли 2012 23:09:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

Забелязах че при въртене на кормилото се чува някакъв звук откъм двигателя(или поне на мен така ми се чува).Та първо погледнах казанчето за хидравликата и то бе напълно празно .Налях аз течност и проблема отшумя, до като не минах 100 километра и пак се появи .Казанчето беше пак празно ,вижда се омасленост по вътрешноста на предно дясно колело и си мисля че е от хидравличната течност която се губи(тя направо си тече маи:):))И така приемам всякакви съвети за евентуалното решение на проблема ,и от къде да започна първо с остраняването му.

hotblooded

Огледай добре маркучите и тръбопроводите да изключиш повреда по тях и свали маншоните на рейката - вероятно ще тече от краищата. Може и да си рециклираш рейката - зя някои коли има ремонтни комплекти, има и сервизи където вършат тази услуга. Втора ръка - не знаеш в какво състояние е и след колко време ще текне като лейка.

tropper

След като прегледаш маркучите, прегледай и гумените маншони на рейката. Ако по тях има силно омасляване си за рейка. За нова ще забравиш в момента, в който от МП ти изпеят цената. В Студентски град, в комплекса на Техническия Университет в бл.11 има едни ентусиасти, дето рециклират и идват при тях от цяла България. Мисля че правят и монтаж/демонтаж, но не съм 100% сигурен. Има и други, които рециклират рейки - избор има.

П.С. Ремонтирай своевременно, че да почне да отказва в движение е опасно.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ValkataFF

В неделя мисля да я почна  ;D с разглабяне и прочие ,да видем до къде можем да стигнем в домашни условия.Вече се свързах с хората от ТУ и маи там ще я карам .Там правят демонтаж/монтаж и маи ще се опре до тях.Лек ден .

hotblooded

В домашни условия можеш да я демонтираш и монтираш, без канал ще е мъка, ако имаш двор може да я вдигнеш на стойки и като си ентусиаст - може да я свалиш, но сам не можеш да я рециклираш - ако имаш друга кола и ти се занимава - сваляш, носиш в сервиза, после си я вземаш и си я монтираш - ще изпиташ невероятно удоволствие че си се справил сам. Впрочем, като вдигнеш колата - провери всички шарнири за луфтове- така и така ще я разхвърляш - сменяй - докато ти рециклират рейката може да си смениш нещо друго. След като я сглобиш - иди на проверка не геометрията!

Dmitarcho

Колега, има ли някакво развитие по въпроса с теча и рейката, че и моята май е започнала да сълзи ?
Ръца Пръца

ValkataFF

Проблема се реши ,извинявам се че късно отговарям но отпуски,сватби и тем подобни все хубави неща бяха напоследък.Радосното беше че с рейката всичко си беше наред .Оказа се че теча идваше от желязната тръбичка която излиза/влиза в хидравличната помпа.Тъй като трябваше да се среже и настави нова(в случая втора употреба ) се обърнах към сервиза в който работи Иво .Сервиза се намира в района на моста Чавдар(София),и за 2-3 дни проблема се реши .И засега всичко е наред ,момчето се справи бързо че имаше ходене по автоморги 1-2 дена и после работа по колата .С две думи останах доволен от него надявам се за дълго време (thup)