Дизелът може да причини рак

Започната от ForeverFord, 13 Юни 2012 12:56:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Заключението е на световната здравна организация
Отработените газове от дизеловите двигатели са канцерогенни, обяви Световната здрава организация (СЗО), позовавайки се на свое проучване. Вредните емисии причиняват рак на белия дроб у хората и могат да увеличат риска от рак на пикочния мехур.
След продължила цяла седмица среща в Лион (Фр) експертите от Международната агенция за изследване на рака (IARC), която е част от СЗО, включиха газовете от дизеловите двигатели в т. нар. Група "1". Това означава, че за тях има достатъчно доказателства, че причиняват рак на белия дроб.
От 1988 г. досега изгорелите газове от дизеловите двигатели бяха в Група "2А" , което означаваше, че вероятно са канцерогенни за хората и доказано канцерогенни при опити с животни. В Група "1" са още азбест и арсен. Участниците в работната група отбелязаха също, че отработените газове от дизеловите двигатели могат да увеличат риска от рак на пикочния мехур, за което обаче те все още нямат пълни доказателства.
Отработените газове от бензиновите двигатели са включени в Група "2В", което означава, че вероятно са канцерогенни за хората, но няма достатъчно доказателства за канцерогенност при експериментални животни. Тази оценка е още от 1989 г. и остана непроменена на приключилата среща във Франция.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

що за умозаключения правят тия учени .. нека постоят в гараж с затворени врати и запален двигател и ще разберат дали са канцерогенни изгорелите газове и на бензина и на дизела :))

hotblooded

Някои от тези светила ще обясни ли как се появява азбест и арсен във отработилите газове? Защото нито в горивото ги има, нито във въздуха.

Pyrhel

Мне, просто те са в група, в която са попаднали и дизеловите отработени газове
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dimkaraganchev

Хм, значи с право избягвам да се движа зад пушливи дизели. :P

Bobi

Лека полека започвай да свикваш с мисълта за това, тъй като няма шанс да се движиш пред тях  :))

Alexi

dimkaraganchev

Май не сте в крак с модата. :P

amplified

Моля ви се, айде да се стегнем, кажете ми един източник на дим/пушек, било то цигари, нефотхими, дизели и бензини, които не причиняват рак на белия дроб.
Тия чичета, изследователи май са някакви тройкаджии от техническия, дето са намерили държава, дето ще им плаща за безполезни излседвания и тъпи заключения. :D
Мен пък смърдела на тир, дето кара с олио и мирише на пържени картофки ме наяжда... ха ха ха

Очаквам следващото им излсеване да бъде за въглеродния моноксид и диоксид... тия неща аз ги УЧИХ 7-8 клас, не знам за вас...

Пък, Боби... недей ми разправя за димящите бързи дизели, щот засилвам катафалката веднага да видиш дизеляците как ще и гледат задната шина и ще треперят от вибрацията на бас касата :P Може пък от резонанса на баса да спрят да тракат и да заработят като бензинки  (happy) (fri) O:-)

escobar

Точно толкова достоверна и обоснована бе статията, която четох вчера. Статията, която четох са казваше "Работата с идиоти убива". Могат да я прекръстят на "Идиотите са канцерогенни".

hotblooded

Цитат на: amplified в 14 Юни 2012 04:08:25
Моля ви се, айде да се стегнем, кажете ми един източник на дим/пушек, било то цигари, нефотхими, дизели и бензини, които не причиняват рак на белия дроб.
Майтапа на страна, но от рак на белия дроб умират и непушачи. По принцип алкохола, цигарите, промишлеността, Чернобил са удобните и лесните обяснения....  По каква причина даден човек е заболял от рак е като да се чудиш през коя дупка на мрежата е влязал комара в стаята - не е задължително да е най-голямата :)

zliqiliq

Е, значи си голяма работа като засилиш катафалката. :))

mitakinen

То не дизела, а цената му ще ни докара рак.  :D

Marlboro

Цитат на: mitakinen в 14 Юни 2012 17:20:27
То не дизела, а цената му ще ни докара рак.  :D

Хаха Евала!  8)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!