Ако сте продавач в eBay...

Започната от Pyrhel, 29 Май 2012 18:22:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

От време на време и аз продавам разни боклуци в ибея. Последното търга му приключи на 460 GBP, но нещо ми се видяха малко тия пари и писах на купувача, че няма да го дам, пича каза ок и нещата приключиха.

Естествено, забравих да канселирам продажбата и ибей ми натовариха една таксичка от 100тина лева...

Та, пиша го това, за да не забравяте да си канселирате продажбите, за да нямате такси. Как става: My Ebay -> Account -> Resolution Centre -> I sold an item -> I want to cancel a transaction. :)

Имайте предвид, че и купувачът трябва да цъкне съгласен/не, но има 7 дни на разположение. Като ме изтрескаха с таксата го направих това, но чичака е зачезнал и не цъка нищо. Тая вечер изтича срокът му и ако не цъкне нищо х'автоматично се случва така, че все едно е съгласен да се прекрати продажбата и той не е получил стока.

Те така, имайте го предвид, че после чарджбеци трябва да се правят, такси за обръщане на валути, яко глупости :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Ще използвам темата, за да попитам един въпрос.

Пуснах старото си CD в ибей за продажба. Въпросът ми е как и с кой да го пратя? Въобще как стои въпросът с пращането на стоки от БГ до UK - пратките до адрес или офис отиват и т.н ?
Благодаря предварително!

Dmitarcho

Пращаш си го с който искаш ;) като предварително проверяваш колко ще те таксуват за да знаеш колко да пишеш. Аз последно пращах един телефон ... ам го взеха в Латвия, пратих го по нашите пощи и понеже е лекичко, мина като малка пратка, а не като колет /има разлика в цената/. Отделно ако искаш да е препоръчано /пак се плаща допълнително/, аз си го пуснах нормално ... само дето го опаковах като за последно :D толкова пукащи балончета му турих :) За да се сложи бележка "чупливо" пратката задължително трябва да е като КОЛЕТ /като се плаща пак допълнително пуста му и бележка/, за малки пратки неможе да се слага "чупливо".
За продавачите в Ebay да спомена /че аз го разбрах в последствие и останах неприятно изненадан/ има такса от 10 % която си я прибират Ebay за "услугата".
За това, че двама души ми "купиха" телефона но не са ми превеждали пари, естествено ме таксуваха 2 пъти !!! водят се "Дела" и таксите отпадат.
Боби да си знаеш, че ще ти приберат 10 % от продажната цена .... да го имаш в предвид ;)
Ръца Пръца