Проблем с доставка от ebay

Започната от blago87, 05 Май 2012 16:49:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

blago87

Колеги, моля за помощ от запознатите с он-лайн пазаруването по и-бей. Значи проблема е следния- поръчах си ето това филтърче http://www.ebay.co.uk/itm/290351555301?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 , преведох парите и до този момент всичко беше точно. ТЕ ми писаха, че доставката ще бъде осъществена между 16 и 26 април. Да, ама стана 1 май и нищо не бях получил. Пратих имейл, в който обясних как стоят нещата, след което те ми обясниха, че пратката е била изпратена, но е нямало кой да я получи и са я върнали(как да стане това като никой не се е свързвал с мен да ме уведоми за пратка, която трябва да получа, няма и известие на вратата у нас, а и въобще аз съм писал адреса на блока си, но те не могат да знаят в кой апартамент съм без да се свържат с мен, но все пак казват, че са я доставили). Казаха ми някакъв код, с който трябва да проверя в местния пощенски клон дали пратката ми е там или са я върнали обратно. Отидох и от там ми казаха, че пратка на моето име и с този код не е пристигала (нали имат архив, в който ще излезе ако примерно миналата седмица е имало пратка за мен, която не е предадена). Пак писах имейл на изпращача, казвайки му това,което и на вас съм казал по- горе и той ми върна, че куриерите са се опитали да ми предадат пратката, но не са ме намерили и е била върната и ако искам да ми я изпрати пак трябва да платя за доставката още веднъж...е хубу де ама аз като платя още един път и къде ми е ефекта, че съм пазарувал от ибей, като си идва цената като да си купя филтъра от БГ. Дайте някакви идеи какво да правя, мога ли да отменя поръчката и да си ми върнат парите или пък да преведа още веднъж?!?  (angry) (angry) (angry)

mitakinen

Не е задължително пощите да ти донесат пратката. Може да е някой от малките куриерски фирми и мързеливия разносвач не си е направил труда да ти се обади или да остави съобщение. Може да се "заядеш" с продавача и да отмениш сделката, като повдигнеш диспут, но това ще се проточи повече от месец. Другия вариант е да разбереш кой е нашия куриер и да вдигнеш врявата, но бъди сигурен, че те никога не са виновни.

Alexi

добре е да се осведомиш предварително по какъв начин ще дойде пратката - пощи ли ,ДХЛ ли и ако има проблем да си я търсиш .. мен до сега пратка не ми е изчезвала .. като гледам линка ,трябва да дойде по пощата .. те по домовете не разнасят .. потърси я из пощенските клонове около вас ,може и да се е позабавила и да дойде след 2-3 седмици ..

blago87

По пощата са я пратили, поне според мен, защото в обявата си пише, че по малките пратки ги изпращат по пощата, а по големите- по куриер. Само че остава въпроса, защо изпращача има инфо, че пратката е изпратена, но не е имало никой на адреса за получаване, след като аз не съм получавал абсолютно нищо, а и в главния пощенски клон на Асеновград казват, че е нямало такава пратка...

Pyrhel

Със сигурност по пощата ще е идвала. Писал ли си пощенски код? Може да не е в централна поща, а в някоя регионална да се е фръцнала и "логовете" да са там. Със сигурност щом има код е препоръчана пратка и трябва да има тракинг, пробвай си кода тук: http://www.bgpost.bg/?cid=176
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

blago87

Blagovest Belchev
Rilska 15 str.
Asenovgrad  4230
Bulgaria
Ето това съм дал като инфо. Иначе написах кода в този сайт и ми излезна, че няма информация за такава пратка...уфф вече не знам какво да правя (hammer)

amplified

Не се пише така адрес.
Пишеш си го както се чете в България... толкоз са тъпи нашите пощи, че няма да дойде. Най-много това str. да ги е объркало :D
Правилното е Rilska 15
Аз никога съм нямал проблем, винаги идват 7-10 дни след поръчката са в пощенската кутия. Проблемът е, че твоето е колет и не се е събрало в пощата и въобще не са идвали, а е останало в колетната.

Dmitarcho

Аз като съм поръчвал /почти винаги колети/ ми носят известие, едно хвърчащо листче,  да отида да си го взема в пощата. Ако имаш Так ИД провери в англииските пощи, или там откъдето е пратено, да видиш дали е тръгвало изобщо от там. Пращах на брат ми колет в Ирландия ... в саита не техните пощи пишеше, че 4 пъти са ходили да го търсят у тях да му го дадат, но не са го намерили и ми го върнаха обратно.
Ръца Пръца

blago87

Точно това е, колеги, че аз не съм получил никакво листче, а и не знам как ще разберат в коя кутия да го пуснат, като не знаят в кой апартамент съм.  Аз си мислех, че трябва да правят като куриерските фирми- обаждат ти се или ти пращат смс кога да чакаш или да идеш да си получиш пратката.

Alexi

е ,това е пощата все пак ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 07 Май 2012 09:05:24
е ,това е пощата все пак ..
Maкар и да е малко off топик - баща ми има наследствено дворно място в село на 100 км от града, не смята да го ползва, няма на кого да го продаде (защото няма кой да го купи) но все пак трябва да му плаща данък - около 5 лв годишно. Та за да не ходи всяка година - изпращаше данъка със пощенски запис... накрая получи акт за неплатени данъци - оказа се че понеже пощата и кметството са в една сграда - няма кой да занесе картончето за записа от едната стая в другата (не че няма човек, но просто му е през оная работа явно) и нито записите са върнати поради непотърсване в 40 дневен срок че да знаеш че не са изплатени... абе каша голяма беше :)  Но така работят пощите... Мен са ме разходжали от клона в Мусагеница до клона в Младост-1 (в София) и обратно защото една патка без да погледне добре известието за пратката отсече че е в другия клон, отивам там - казват ми че е в Мусагеница, отивам обратно - карат ми се "ама нали ви казах че е в Младост"...

blago87

Днес пак ходих в пощата и ми казаха, че въобще пратката не е регистрирана в тяхната база данни, което значи,че въобще не е влезнала в БГ, а в сайта на Royal International Mail с проследяването на пратката с кода пише, че не е получена пратката и за това са я върнали  :-[

P.Kostadinov

Тези от ebay са големи мошенници,имах подобна ситуация,но с друг артикул.Поразпитах приятели познати те също не са доволни от сайта,ползват го единствено за продажби,за покупка да не става и дума.... >:(
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

amplified

туй последното неимоверна глупост.
Сайтът има страхотна защита за купувачите и е направен за американци.
Друг е въпросът дали потребителите я разбират и използват. Половината ми кола е от ибей, как не ме измамиха и мен бе  (happy)

Alexi

наистина е доста трудно да бъдеш измамен в ибей .. ако се оплачеш обикновено ти връщат парите без разправиите с които сме свикнали тук по нашите магазини за техника примерно ..

supertorr

Също като колегата и аз очаквах доставка, която закъсняваше. Вчера получих известие за получена друга пратка / пристигнала с обикновена поща/ за 10-12 дни/. Реших да попитам на моето име дали няма нещо друго от UK и служителката любезно провери и се сети- пратка с моето име улица и пощенски код на месната станция / беше пропуснато блока и апартамента/. Стояло е в пощата 10 дни, като е отнело 7 дни за доставка. Ако не бях питал щяха след няколко дни да го върнат.
Благодаря на БГ пощи в този случай.

bogdanb

Аз за себе си реших проблема с доставки от чужди сайтове - buynowfromusa.com. Сега повече не ми се налага да се занимавам с допълнителни проблеми.

Alexi

30% комисионна .. мерси за такова решаване на проблемите  :D

bogdanb

Цитат на: Alexi в 18 Юни 2012 16:13:17
30% комисионна .. мерси за такова решаване на проблемите  :D

Е колега, пълно щастие няма в живота. Пък и кефа цена няма. За мен е по изгодно да си спестя времето, да имам спокойствие и сигурност отколкото да следя и "треперя" ще пристигне ли или не. Да не говоря в случаите, когато трябва да се освобождава от митници.
Тъй че - на мене времето ми е по-скъпо.

Bobi

Ако в тези 30% влизат и главоболията по митниците, според мен е добра оферта... Само този, който не е освобождавал пратка от митницата, не знае за каква бюрокрация и загуба на време е това...

Marlboro

А как да съм сигурен, че те ще оправят всичко? Ако се прецакат нещата, за нещо по-скъпо, я те компенсират, я не...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

bogdanb

О да, аз не се занимавам с нищо. Поръчката ми пристига направо на адреса.
А дали ще оплескат нещо колега аз не мога да кажа. Аз лично не съм имал проблеми.

blago87

Така, значи ситуацията ми стигна до следната развръзка: след няколко и-мейла към продавача, той ме попита, дали искам да си ми върне парите или да изпратя още една такса за доставка и пак да я изпрати и, тъй като бях в чужбина, пък и не ми се занимаваше му отговорих, че си искам парите и...воала, на другия ден парите ми бяха в пей пал акаунта. Там посочих, че искам да си възстановя сумата, обаче я няма в сметката, а си стои там, та въпросчето ми е дали мога да си дръпна тия парички от там или трябва да платя нещо с пей пал за да си ги използвам все пак?

Pyrhel

Можеш, но ще се трансферират с картов превод, към България не могат да се трансферират чрез банков превод. Това значи, че таксата ще е по-голяма. Най-изгодния вариант е да ги ползваш следващия път когато купуваш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.