Сири - на Pyrhel 3dr Sierra-та

Започната от Pyrhel, 27 Април 2012 20:13:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

deshi

в течение съм на тунига :) ... той май е най сериозния претендент за драга
Грозен си кат` OHC  .....

G_o_c_e_v

Цитат на: Pyrhel в 12 Август 2013 19:20:08... на Мондеото каквото и да правя не мога дори да го следвам, губя го от хоризонта :)

Пробвал ли си да пуснеш ръчната  (rofl) (rofl)
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Малко сополки от Burton Power:

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Тотално го бях зарязал проекта, Сиерата много дълго време нямаше нито гориво в нея, нито гражданска, нито преглед... Всяка година си го казвам, но ще се постарая 2014-та да е онази с промените и живи и здрави - надявам се до края на годината да има нещо вървящо и кихащо.

supertorr

Браво!
Само така. Вчера щях да те питам за нея, но ми избега  ^-^

Pyrhel

Проектът беше зарязан, доста време се чудех дали изобщо да го продължавам, но... Отиде, взех си още един донор: 2.0 OHC EFI.

Pyrhel

Още чаркове трупам... С тия гадни 2-спицови волани е невъзможно да се кара.

Pyrhel

Сиерата е малко разглобена. Без кутия, с раздърпани кабели. четвъртък мисля да й се насади новата предница, барабар с новия мотор :)

Почнах да раздърпвам и инсталацията... Така и така ще се прави, ще пусна нови кабели и да е както трябва :)

Маската от Гео. И една скоростна кутия вън :D

Малкия фар и голяяямата дупка:

amplified

как няма един съсед да сигнализира че тия две кочини не са в движение да ти лепнат един оранжав стикер :P

Alexi

Анатолий вече не е изгодно да се инвестира в недвижими имоти :))

Pyrhel

Прогресивните косита :)

Регулируемите конита, натегнх ги на най-силния опън, но май направих голяма грешка...

Pyrhel

Три за здраве, щастие и берекет  :))

И разбира се, глупостите започнаха. Карданът между 4 и 5 степенните Т9 кутии е с различно междуболтово разстояние при карето. От мързел реших да сложа 5-степенната Т9 вместо МТ-то... То се оказа същата хамалогия...

opex

и аз така - първо с жица за спийкър, пък после както трябва :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Пораженията от тия малоумници, които карат на газ и не сложат 10 лева бензин в резервоара...

Това е нещо като вода в резервоара?!

От другата кола резервоара:

Днеска измих дръжки, лостчета, тръбите за парното, таблото, клъстера. Чудя се как може да има такива мърлячи, стрелките за мигачите на лостчетата не се виждаха от мръсотия, но... Да живее индустриалната химия, всички пластмаси са като нови:

Днеска сложих и една по-дебела стабилизираща щанга:

Обаче тия фабричните тампони са кашкавал, трябва да поръчвам powerflex-а съвсем скоро :)

Backstage

нещо те е обзел якия мерак!  8)

Радко

Верно да живее тая химия. Гледай какво е станало леле майко  ???  :D

michael_cool

Сподели какво си ползвал  :-\
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

Pyrhel

Работата не е спирала, въпреки, че не пиша тука. Нови кабели, всичко е бандажирано, минава през каналите и т.н. Като цяло се прави с мисъл и без набързо вързани кабели - всичко с поялника, изолирано с термо-шлаух и т.н., нямам намерение да се паля или да се чудя защо прекъсва по някое време. Голямата играчка беше докато разделя сноповете - отделен сноп за инсталацията на колата (фарове, мигачи, стопове, реотан, чистачки и т.н.). Друг - отделен за компютъра - захранване, датчици, инжекторите, релета. После един сноп за помпата и нивомера в резервоара. После още един за бобината с релето за нея и предпазителя. Но пък стана културно... Ето няколко скучни снимки:

Захранване за компютъра с реленцътъ и разклонението за помпата:

Ей-така ми изглеждат в края всички кабелчета:

При мотора:

У ляво не гледайте, там не е подредено още:

Иии... Днес си купих още Cosworth чаркове... Още една 4х4 помпа, тоя път и с пръскалки:

Alexi

в резервоара определено е имало вода за да ръждяса така ,явно е наливал тунджа отдето намери ..

Радко

Помпа? И го казваш просто ей така .. толкова спокойно?  ??? Толкова време.. заслужава да припкаш като малко детенце около нея ми се струва.  :D Значи се случи последното пърче от пъзела браво.

Pyrhel

Не е последния, ама е един от последните трудни за намиране. Следва керамичния съединител, колектор и основни и биелни лагери, мегата, едис и генерация.

Pyrhel

Снощи мангалска сган са откраднали целия оборудван 1.8 OHC мотор, преден мост с дискове, апарати и амостисьори, заден мост с полуоски, барабани, амортисьори и пружини.
Вариант 1: На скрап са ги дали и са изкарали 80 лева, халал да са им
Вариант 2: Ако видите някъде да се продава нещо от гореизброеното, моля, драснете 1 ред. :)

hotblooded

Че къде ги държеше?  Впрочем, мангузите ги е страх да барат току-така неща които явно не са скрап, освен ако някой "бате" не им е поръчал "отивате там и ми носите това"

P.S Тая сган когато и да се "изчисти" все ще е късно!

Pyrhel

бяха под донора, които беше пуснат върху тях.

Днеска сиерата поплющя с новия мотор и новата инсталация. Как беше, запали звяра, кажи добро утро на целия квартал. Ами... С около 15 см от всеки цилиндър - толкоз :D

Радко

Жалко за нещата и евала на теб че си я събрал. Оправяй звука и в скоро време живи и здрави да направим едно каране!  ^-^

Pyrhel

Слушам! Днеска нямах много време и имаше малко неща направени... Забравих да снимам ауспуФа. Понеже последното гърне ми пречеше... Отрязах тръбата на нивото на диф-а, така че сега генерацията свършва до полуоските :D

Пуснах и пътищата днеска:

И това ще ми е филтъра преди инжекторите. От Мондео SCI:

ПС: Там, дето е тръгнало да става кафяво... Трябва да взема да го пръсна с шагрена преди да е почнало да ръждясва, прецаках го с крика това място оня ден :(

Pyrhel

Всеки ден я ъпвам темата, сигурно е доста дразнещо :))
Днеска й вързах резервоара, гърловина, помпа, кабели до нея и поплавъка + лампата и вече е фабрично - въртиш ключа, вдига налягане помпата, гасне и като запалиш - заработва.
По-горе нали споменах, че ми пречеше последното гърне като слагах генерацията и малко го отрязах :D

Pyrhel

В пълно бойно снаражение е вече :)) Утре по план трябва да отида на неделната среща с нея.

Радко, една снимка да те подразня, сигурен съм, че ще го оцениш правилно :))

Радко

Мхмъъъ! Красота е станало. Ако не искаш да ме дразниш тогава ще минем и моите през такава процедура!  :D

bochev89

Намирами се един спойлер ок хр4, пиши ако имаш интерес!
Подарък имам в предвид, разбира се!