Идиотите на пътя!

Започната от BIGFORDFAN, 22 Септември 2011 23:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

marti1996

^ писъл съм и то няколко пъти  :D, в 6-то и съм спал няколко пъти, ако видя кола с чужда регистрация ще върна назад ако видя младо момче като мен още се учи също няма да направя нищо, ама някъв чичак фифти плюс да се прави на бабаит е сори, няма стане, според мен всички трябва да се улесняваме в движението по пътищата

Pyrhel

За пореден път да наплюя затъмнените стопове. Скоро вечерта карам и един паркирал стара бнв 3ка (тия дето почват 2006-7ма) на пътя в завой на платното. Разбира се улично осветление няма, а тоя си затъмнил стоповете със спрейчето и светоотразителите нали се сещате колко работят, за малко да стана за резил и да се ударя в спряла кола... Та .!. за затъмнените стопове.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

kenwood

Аз ако съм полицай смятай, че всеки втори го спирам от движение  (rofl)

hotblooded

Цитат на: kenwood в 31 Август 2016 11:26:40
Аз ако съм полицай смятай, че всеки втори го спирам от движение  (rofl)
Затъмнени стопове, не регулирани фарове,  модификации по ауспусите дето само вдигат шум, изнесени гуми - ако ги подкарат по тези признаци 2/3 от колите остават на трупчета 

kenwood

Цитат на: hotblooded в 31 Август 2016 12:36:07
Затъмнени стопове, не регулирани фарове,  модификации по ауспусите дето само вдигат шум, изнесени гуми - ако ги подкарат по тези признаци 2/3 от колите остават на трупчета

To и аз съм съшия, ама пък какво...в чужбина не правят тунинг ли...даже дооста по сериозен, те как минават на преглед. Истината е , че ако направят годишния преглед както трябва и за нормите на емисиите примерно да няма прошка и искам не искам ще купувам спортен катализатор за 300евро.  :D

Ето примерно оня ден Бургас-София карах късно вечерта...на 8 автомобила не им светеше нито един стоп отзад, а на повече от 20 поне единият беше изгорял.

opex

Това с несветенето е заради друго - факаните насрани DRL модули и шибаните майстори, които ги монтират. Същите шибани "майстори", които насират и посоката на светене на фаровете между другото, защото откак задължиха да се кара на фарове и хората наслагаха DRL модули всички коли станаха 'разногледи', най-често светещи в челното стъкло на отсрещния или в огледалата му.
Замислих се дали да не кажа, че и на шофьорите е грешка, че в тъмното не се сещат да си цъкнат копчето на фаровете за да светне всичко, но в крайна сметка с афтрмаркет или фабричен DRL модул на запад всички коли светят от всякъде, а нашите връзват да свети само отпред.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

dimkaraganchev

Хм, къде си пък видял фабрични DRL да светят и отзад?

opex

бмв, аудита, мерцедеси колкото щеш. За Е46 даже от опит ти казвам, понеже го активирах с диагностиката.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

К.Методиев

Цитат на: opex в 02 Септември 2016 19:59:25
бмв, аудита, мерцедеси колкото щеш. За Е46 даже от опит ти казвам, понеже го активирах с диагностиката.

Ами на фокуса ми са фабричните дрл и светят само късите без нищо друго. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

opex

Което по принцип нищо не значи. Де факто тогава има и коли дето светят отвсякъде, други които светят само отпред.
Сега въпроса е: при по-горната ситуация - некадърни шофери - кое е за предпочитане :0
qaяכSTuning
Suum cuique

dtrifonov

Цитат на: К.Методиев в 03 Септември 2016 00:22:41
Ами на фокуса ми са фабричните дрл и светят само късите без нищо друго. :)
А като се стъмни, датчика за светлина не се ли усеща да превкючина къси и да светне всичко?

hotblooded

Цитат на: dtrifonov в 03 Септември 2016 07:37:10
А като се стъмни, датчика за светлина не се ли усеща да превкючина къси и да светне всичко?
Ако има такъв :)

flowsky

Манете ги тия лампички, само вчера съм спасил сума ти животи, включая моя, само защото си спазвам дистанциите и ограниченията. И не че се хваля, ама карам като ба шофьорски изпит.

Pyrhel

randity

На този клип има два типа колоездачи. Единия са деца, които не вкарват мисъл и излизат на оживени булеварди без дори да се огледат. Аз съм го ял такъв, като едно дете ми изхвръкна малко пред колата, та тогава само аз си знам (па и не съм сигурен дали знам) как натиснах оная спирачка и кривнах в страни. А детето спря и седи и гледа.. В такъв случай не е ни да го биеш, ни да му се караш, то се стреснало повече от теб. Аз от тогава, е в такива малки улички или когато има паркирани коли, винаги крака ми е почти на спирачката, щото не знам от къде к'во ще ми се метне отпред.

Другия тип са нек'ви дърти изкуфеляци, които доста сериозно си заслужават пердаха. Ама доста.. Аз лично ако съм, сигурно в пристъп на ярост ше му плесна един по кубето да се сети, че пътя не е на баща му.
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Pyrhel

А тия кегли, както са ги написали:
https://www.youtube.com/watch?v=P6sLhIwqSSs

Мамини, златни

kenwood

И без това всеки си прави каквото иска...полицията намаля драстично, няма контрол, ае какво му пука на някой за някви инвалидни места. Управата на мола не й пука, то на никой не му пука за нищо, на хората им е все едно....и аз да паркирам на инвалидно място никой ама ниииииикой няма да му направи впечатление. Ако карам с 200 и профучавам покрай колите пак на никой няма да му направи впечатление....най-много някой баща да каже "еййй синко гледай колко мощна са я направили тая кола и колко е бърза"  (rofl) (rofl)

истината е една и си го пише черно на бяло в правилника....черен джиБ е с предимство!

opex

Майката си е'бало с тия черни джибове.
qaяכSTuning
Suum cuique

Pyrhel

Pyrhel

Д**ба м***а им, всеки ден лайнари минават на червено с ненормална скорост от Околовръстното към Цариградско. Катастрофи, трошат оградите, градинките, свалят знаците или пожарните кранове, събарят облицовката на метростанциите и какво ли още не. Няколко смъртни случая на невинните (които тръгват на зелено от улицата, която е перпендикулярна) има вече. Да не се чудят къде да слагат камери - по Малинов около Бизнес парка трябват... Ето поредният, който потроши преградите между 2 стълба (omg)

Mondeicho

Откаченяци колкото искаш...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Това на снимката е Патриарха, в еднопосочната му част. Таксито е без предимство. Очевидно не са карали особено бавно, на всичкото отгоре и червена пешеходна пътека има (facepalm)

Mondeicho

За неграмотниците по пътя няма трудни неща ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

полицията ни изобщо не е намаляла ,напротив ,ние сме полицейска държава и на едно от първите места в света .. просто куките нищо не вършат освен да застанат зад някой завой с ограничение 50 и да дебнат да снимат .. нещо да регулират натоварено кръстовище ,да глобят някои като тия идиоти горе спрели на места за инвалиди - не ги търси ..

Pyrhel

https://www.youtube.com/watch?v=1sjiniyj9xY

Все едно гледам извадка от Студентски град (omg)

Pyrhel

Днес на неделната среща разказвах, но ще пиша и тук, защото ми прелива от простотия. Петък-неделя бях във Велико Търново, половинта град го обходих пеша и се нагледах на интересна тенденция при паркирането. Хората с ВТ номера бяха примерни - паркирали на паркоместа, където не бяха достатъчно - плътно прилепени до бордюрите БЕЗ да пречат на движението или пешеходците. Нямаше нито един местен върху градинки, тротоари или в кръстовищата. Но такива простаци не липсваха, но ВСЕКИ един, без изключение, който беше спрял като пълен идиот, беше с номер СА / СВ или СТ. (hammer)

Бързо се успокоих и зарадвах, когато видях, че паяците в Търново не подбират и бяха напълнили наказателния паркинг със софийски посерковци. Освен да ходя да запаля свещичка и да проверя как да се прекръстя пред някоя икона, че да стане някой ден така във всеки квартал в София и във всички останали краища на България, където необходимостта бързо-бързо ще се превърне в излишък.

Pyrhel

Тия умници гледахте ли ги? Хубавото е, че си го получиха и двамата (единия даже умря), ограничението там е 40 км/ч, камерата е на Атлантик Сухи.

https://www.youtube.com/watch?v=40hCWDgjGGk

Pyrhel

"Що да не си изсера клозета в градинката пред блока" си помисли Ганьо 1, смятайки се за по-тарикат от другите (погледнете, че цялата предница е затънала в кал):

"Я да потроша плочките на тротоара и да запуша пътя" си помисли Ганьо 2, смятайки, че развива страхотен бизнес, разнасяйки по 2 каси бира:

Мамицата им на всички тия лайнари, които карат в насрещното и пречат, спират по градинки и тротоари, трошат плочки, калят, "развиват бизнес" с по 1 щайга кренвирши, 20 марули и 3 кутии вафли. Процедурата по подаване на подобни сигнали е изключително усложнена, а досега КАТ не е отговорил адекватно на НИТО един такъв. Вдигнали са ръце, нали трябва да бъдем либерални и да няма сърдити посерковци... Че после нали ще трябва да глобим половината рода, че карат и паркират като идиоти.

ivchotr

Шефът на "Градската мобилност" във В. Търново е бивш военен и след това бивш полицай. И не цепи басма на никого. Затова има ред.

hotblooded

В Търново са ми вдигали служебния Шкодилак, но за разлика от други места - няма избирателност, а се вдига наред. Забавих се в банката, бях спрял до още 3-4 коли, като излязох - нямаше никой, бяха вдигнали всички. Докато в Бургас от цяла улицата спрени в нарушение - бяха вдигнали моята защото беше със СА регистрирация :(