Избор на акумулатор

Започната от Alexi, 22 Септември 2011 21:52:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Днес се предаде акумулатора на ситроена - стария модел Премиум на Exide. Изкара точно 8 години - 2г на Тойота Карина дизел и след това 6г на С8.
Днес или утре отивам за нов Exide Premium, само трябва да видя на място кой е най-големия модел който ще се събере в кутията.

----------------------------

G_o_c_e_v

От тук дали си заслужава да се поръча?
72Ah
77Ah
85Ah
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

moni74

Цените са еднакви навсякъде, освен ако не ползваш отстъпка. Имай предвид, че първият е нисък акумулатор, който става за форд с кутия за акумулатор - на моето Мондео взех такъв. Вторият е по-висок, такъв мисля да купя за ситроена.
Доколко може да поръчваш онлайн - не знам, аз съм на принципа око да види, ръка да пипне.

Иван Вълков

Мдаа и аз днес след 1 и 4 месеца занесох да ми дозаредят акумолатора( Exide Exell - ниската серия). След 7 дневен престой днес качвам се подгрявам въртя и не ми хареса темпа на развъртане( не че не запалих). При закачане на товарна вилка изписа ОК но си искаше дозареждане. Опитвам се да кажа че нов стар в началото на сезона и след това в края е добре да се дозареди батерията. Относно моята батерия изписа 92% което според сервиза е отлично.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Днес на -3 запалих с Варта 62Аh. Тестовете ще продължат и на по ниски температури, само да ми потрябва колата :D
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

supertorr

Цитат на: G_o_c_e_v в 14 Декември 2012 16:48:40
Днес на -3 запалих с Варта 62Аh. Тестовете ще продължат и на по ниски температури, само да ми потрябва колата :D
Това 62Ah "нищо не значи", колко му е стартовия ток?
По-малкия акумулатор става, но просто по-бързо ще здаде багажа.
Приятел беше много пестелив и на 2.5 ТD беше боцнал Момбат 64Ah, 650 A стартов ток и на втората зима при по-серозни студове вика " къде ми е акумолатора еб*ти буклука"

G_o_c_e_v

supertorr

Цитат на: G_o_c_e_v в 14 Декември 2012 17:07:23
Ми 480A иЧ нищо не са :))
Ти направо го насилваш този акумулатор. Ще го издухаш много бързо

G_o_c_e_v

Аз по принцип чакам да спре да пали и да отида да си купя по голям. Този е на 4 или 5 месеца с 3 години гаранция и какво ще го правя, като си купя друг... трябва да го подарявам на някого за смешни пари...

Bobi

В този случай вината си е само твоя. За какво си го купил този акумулатор?

G_o_c_e_v

Баща ми го взе по погрешка за трактора, понеже пали на 24V и единия е 74 другия 62Ah и като му казах, дай да вземем 74 той НЕ по 62 са и двата и когато отидох да го слагам, излезе че здравия все още е 74 а сгафилия сме сложили 62. Та извадих от форда и го сложих на трактора, пък новия го търкалям на форда...

Vas

А всъщност на нашите дизели колко трябва да му е стартовия ток? За да погледна на моя колко му е
И къде трябва да се гледа

supertorr

Колкото повече, толкова повече...
Моя е 770 и си върши идеална работа за 2.0 както вършеше и на 2.5 нафтови печки

Milcho

Цитат на: Vas в 14 Декември 2012 23:16:16
А всъщност на нашите дизели колко трябва да му е стартовия ток? За да погледна на моя колко му е
И къде трябва да се гледа
Препоръчително: 72-74Ah, 680-750A
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Alexi

да не прекаляваме .. на 2.2 тдци оригиналния е 70Ач ,640А ,изкара точно 6 години .. аз сложих 85Ач 800А щото обичам нещата да са преоразмерени леко ,за каквото и да става въпрос .. не че имаше нужда ..

ForeverFord

Колко ампер часа трябва да бъде акумулатора за Мондео мк3 2.0 бензин ??
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Marlboro

60Ah-65Ah са достатъчни за 2.0 бензинов мотор.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

escobar

http://www.peugeot.bg/files/Flaer_A4_accumulator_0311.pdf#zoom=100

В София франс ауто предлагат акумулатори на добри цени. Произвеждат ги ЗА Пежо, оригиналният прави 5 години след 9 дни. 2 пъти пада заради забравени фарове, подаваме му ток и продължава да работи копеленцето.

G_o_c_e_v

Дайте отзиви за тези BERGA...
Утре ще купувам BERGA 77Ah 780A R+ /278/175/190 - 231лв намален за мен на 195лв made ih Germani. Малко е висок за кутията ми, но не е проблем да седи леко отворена, то и без това Varta-та дето е сега вътре пак е на 190см висока.
Другия вариант е пак на BERGA 72Ah 680A R+ /278/175/175 - 211лв намален за мен на 180лв

hotblooded

Ако влиза по-големия при тебе - вземай. BREGA са ми ги хвалили като по-добри от Varta. Но пак зависи колко са стояли по складове и колко пъти са били подхвърляни и транспортирани преди да ги купиш. По големия стартов ток е добре дошъл при студените стартове!

G_o_c_e_v

Аз се гласях за Exide, но като попитах нямат ли по голям към 72-77Ah ме попитаха, защо ми е такъв, след като Бергата са по добри, хвали ми ги там момчето, но ако някой е карал с такъв или е чувал че са хубави ще ми е по спокойно, така или иначе сигурно ще го купя, пък каквото сабя покаже...

Alexi

Берга са хубави ама чак по хубави от Ексайд .. просто си е хвалил стоката .. Берга имат 3 класа ,така че и това има значение не само колко Ач е .. най високия им клас определено ще си заслужава

moni74

Цитат на: G_o_c_e_v в 09 Януари 2013 18:00:28
...Другия вариант е пак на BERGA 72Ah 680A R+ /278/175/175 - 211лв намален за мен на 180лв

Премиум серията на Ексайд 72Ач има пусков ток 730А, което е по-добре от този и си влиза в кутията без проблеми. Върви с 36мес гаранция.

tha22don

Цитат на: moni74 в 09 Януари 2013 19:51:21
Премиум серията на Ексайд 72Ач има пусков ток 730А, което е по-добре от този и си влиза в кутията без проблеми. Върви с 36мес гаранция.

Да възкреся малко тази тема...

Изчетох темата от начало и мненията клонят към този модел. Дали все още се ползва с доверие ? :)
Понеже и аз трябва да си сменям моя акумулатор, а в момента не съм със заводския - този Exide Premium EA722 ще бъде ли подходящ за моя Форд Фокус 1.8 TDCi ?
Видях и един Бош каталог, в който дават подобни стойности - 74Ah 750EN или 72Ah 680EN....
Този Exide EA722 като вместимост ще се побере - поне това измерих.

Иван Вълков

Ето размерите им Цък. Ти сигурен ли си че акумулатора не е EA772

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tha22don

Цитат на: Иван Вълков в 26 Август 2014 22:10:25
Ето размерите им Цък. Ти сигурен ли си че акумулатора не е EA772

До преди твоя пост бях сигурен :)
Но този линк не го бях гледал по-надолу  (rofl)
Ето какво пък имат в ценовата листа, която е в сила от 03.2014:
http://www.didi94.com/price/price_exide.pdf
Само 722 и 770...общо взето цените им са подобни, а разликата във височината няма да е проблем - сегашния е висок 190мм - пластмасовата кутия не пасва добре отгоре му, но бива.
Ще взема да им звънна утре да ги видя тези продавачи.

Alexi

моя Ексайд от тая тема още е в чудесна кондиция ,скоро прави 3г

moni74

Всичките мои Ексайд се държат все още без грешка, включително най-стария, който стои на ситроена.

Иван Вълков

Моят exell също до преди да продам колата нямаше никви ядове. На 2.09.14 прави три години, на тежка експлатация - грядско каране на къси разтояния.

TourneoRS

Вчера следобед се каня да пътувам . Отключвам колата , забелязвам че централното не сработва и се отваря само шофьорската врата . Сядам давам контакт ии няма никой , няма часовник дори . Първата ми мисъл беше че сами откраднали акуто  :D . Отворих предния капак , гледам там е . Замерих го с мултицета и показа 0,5 волта /нула цяло и пет волта/  ???. Ядосах се , и веднага естествено псувните отнесе марката , щото е боклук и така нататък . Откачих клемите , но не можах да си намеря дългия ключ с който да развия болта завит на застопоряващата пластина . Докато се мотаех рекох да го замеря пак , волтажа беше се качил на 6,5-7 волта хммм . Подадох ток от буса и колата запали , оставих я да поработи 10 мин , след това пробвах и няма проблем , държи ток , пали колата . Угасих и търко започнах да прибирам всичко , разбрах кой е виновника за цялата работа .  Перката на радиатора се включи по никое време и продължи да си работи без да спира. Прецакал се датчика ... и перката въртяла докато акуто е умряло . След пътуването около 250 км , вече е на себе си . Но излезе голямо куче , това му е третото тотализиране . Предните два пъти беше с едно мондео 1,8 дизел , което не можахме да запалим след смяна на горивен филтър .

Забравил съм да го покажа , 75 Ah, 680 a

IVECO -  с него не се ходи надалеко .