Бензинова помпа за Галакси 2.3 къде се намира?

Започната от dkirev, 27 Август 2024 16:54:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dkirev

Здравейте, колеги, имам Галакси 2.3 146 к.с. 2003 г. С диагностика установихме, че бензиновата помпа не работи добре. Купих нова, но как да я сменя, къде се намира? Ако някой знае ще съм благодарен.

ivchotr

Проверявал ли си под мокета под задната седалка? Би трябвало да има отвор в ламарината на пода и под него да се вижда помпата.

dkirev

Там очаквах да е, но не виждам отвор в мокета, може би трябва да махна мокета, но той е завит с лайстни с винтове. Да, вероятно си прав, ще вдигна мокета.

ivchotr

Има вариант и да няма сервизен отвор в ламарината на пода, но при теб май си има по принцип. Махай мокета и то ще стане ясно.

F Focus

Форд са известни с това, че НЯМАТ (!?) сервизен отвор в ламарината на задната дясна седялка над резервоара, откъдето безпроблемно развивайки шест винтета би могла да се извади бензиновата помпа, барабар с филтъра комплект.
Казват, че освен помпата разбира се, че и филтърът се сменява и показват на клипчета как неоригиналните части имат несъвпадък с някои захващащи и защракващи пластмасови езичета, ама не е болка за умиране-прилага се протичане на мисъл! ^-^  В случая се налага сваляне на целият резервоар, което си е...! >:(  Руснаците правят друго-финно с флексче, или с качествена ножица за ламарина изрязват отвор, ориентирайки се според кабелите на помпата, които излизат нагоре под задната седалка, и като се свали гуменото уплътнение на кабелите можеш точно да се ориентираш какъв диаметър и с какъв център да се изреже. Ако на мен ми се наложи подобна операция бих избрал вторият вариант.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Моделът от 2003 г. може и да няма. Аз за 2006 г. имах информация, ама производителите нали все нещо променят...

Така или иначе очакваме колегата да каже какво е положението при него.

Pyrhel

Ако няма, можеш да ѝ резнеш пода, вместо да сваляш резервоара. Аз така направих: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=6929.msg96808#msg96808 (tooth) (tooth) (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.