Фиеста Мк3, Форд №6

Започната от Pyrhel, 23 Април 2015 21:26:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

В някои от другите теми сигурно видяхте Фиестата:

Защо 6-тия Форд - имах 2 Фиести - Мк3 и Мк4.5 (дето я водят Мк5 някои), Мондео Мк3, Сиерра Мк1 и Мк3.

Тая се вижда - RS Turbo пакета, но под капака е 1.3 моноинжекция с електронно запалване и невероятните 60 коня. Пакетът е истински, капакът не е рязан, а оригинален, 2 спойлера отзад, накрайник на ауспуха. Първия ден като я взех минах 130 км, разбира се педалът се ползва за ON/OFF, даде 9/100 бенз. Газ нямаше.

Като екстри няма нищо. Предни ел. стъкла, шибидах и клаксон :)) Външните малки фарчета са за дългите, вътрешните са с копчето за мъгла.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Супер е бре ;) Като за градска кола ... дето да не те бърка, че са те одрали на паркинга ;) Макар, че със сиерата ти е било по-забавно със сигурност ;)
Ръца Пръца

Marlboro

Цитат на: Dmitarcho в 23 Април 2015 21:30:15
Макар, че със сиерата ти е било по-забавно със сигурност ;)
Защо "било"? Той и нея си я складира.  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

jinjileza

Готина е фиестата ... ако беше и с двигателя на RS Turbo щеше да е перфектна   ^-^
При мен пък външните халогени са с копчето , а вътрешните за дългите .

ihovahi

Ей показа новата кола. Да ти е честита и много километри да минеш с нея на газ  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Septerra

Яко газ! Ще и потягаш ли разни работи или така ще се кара? :)
Аз си оставам верен фен на газчицата, няма по-евтино, макар и да съм на дизел в момента. Първата ми кола беше Фиеста Мк3, 1.1 моно на газ, 5 скорости - в града над 7.5 газ не качваше. :)

Pyrhel

radikn

ihovahi

Къде е специалният ключ  :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Утре ще направя видео :))

Pyrhel

Нямах време за щуротии и видео, скоро :D

jinjileza, тия фарчета, които са към копчето имат ли някакъв бушон, не ми се рови да проследявам кабели, а спряха :))

jinjileza

Ами трябва да имат бушон да , но не мога да ти кажа със сигурност кой е ... трябва да се провери на капачето със символите . При мен бяха спрели фаровете и халогените с копчето , които са ... и се оказа реле .

ilko

Дай боже и някоя трансплантация на мотора да види тази Фиестичка.

Pyrhel

Трансплантация на мотор няма да види никога, но видя на газова :)) От една Сиера, която бях взел за донор за моята свалих газовата и я набутах на тая първите дни, когато я взех. Грях е да имаш бензинова кола и да не бръмчиш на газ. За последните 14 дни съм минал вече 1300-1400км. Все още е здрава :))

pAbLo

Мина зимата иначе щеше да има Фиеста 5 дни,че е запалила (rofl) (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Pyrhel

Фиестата се кара всекидневно, минах 3000км с нея вече. Изненадан съм, че все още е здрава и няма проблеми.

Външното каре на кормилната колона явно беше ръждясало и по едно време почна да стяга много, след хубаво почистване и смазване заспа.

Мъчих се доста да настройвам газовата през ламбдата, нямаше добри резултати, или студена не работеше добре, или разходът беше висок. Накрая му теглих майните и отвих кранчетата подобаващо и стана повече от перфектна, студена си пали и работи на газ, а разходът с напълно нормално каране без да се прави икономия е от 7.6 до 7.9 за 100км плътно градско.

Оказа се доста подходяща градска кола.

Septerra

Много железни са тези Фиести, голям фен съм на цялото поколение. 1.1 и 1.3 моторите (май и двата) имат долен разпределителен вал, ако не се бъркам. :)

Alexi

зетека е по добре и навървява ,но той не е особено подходящ за газ

Pyrhel

Искам пак да я похваля кофичката. Мисля да й надраскам на предния капак Mad Max, уникална кола за кармагедон в градски условия. :))

До момента дадоха фира една Тойота Корола, Ауди А3, Пежо 206, Мерц W211 и Шевролет Каптива, а все още по-голямата част от Фиестата е здрава и всичките й едрогабаритни части са си на мястото. :))

tropper

Цитат на: Pyrhel в 19 Юни 2015 15:15:38...Тойота Корола, Ауди А3, Пежо 206, Мерц W211 и Шевролет Каптива...
Аз такава бройка не съм направил за 12 години....  (rofl)

П.С. 7 е повече от 5, ама ти все пак печелиш по време.
Жигулата:
1) съчленен автобус МАН по линия 94 ме подпря леко отзад
2) Рено 19 - ударих го в теглича
Мондео МК1:
3) Ауди 80 му сгънах задна броня и капак
4) Пежо 406 ме удари докато караше на задна в бензиностанция  (omg)
5) Пежо 306 ми отне предимство и му влезнах странично
6) Снегорин ми отнесе едното огледало
Мондео МК3:
7) Опел Астра Комби му подпрях задната броня и му падна лайсната на капака

Ел.таблата, стените, дърветата и бродюрите не се броят  (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

Фиестата все още се кара, вече търкаля градско около 7те хил. км. в мене.

Но както знаем катализаторите са за слабите и днес реших да го махна - свалих цялата генерация от колектора до отзад, защото само крайното гърне беше на скоба, другото е сменяно и е на заварки и...

Малко кръцнах

За да намеря...

Избягал е самичък :D Шевът после няма да го показвам, че е грозен :D

Pyrhel

Кофата от няколко дена почна да работи странно и днеска свалих капака на клапаните да им видя хлабините... Оказа се, че единия болт, който държи оста се е скъсал. Като нагласих хлабините на клапаните запалих... Ама бях забравил тресчотката на коляновия вал, с която въртях мотора (rofl) Болта, който държи шайбата се разви и накрая прецака малко резбата, вместо да я оправям го отрязах 1см и го зачуках обратно. Изненадва ме тая кола, продължава да работи, но да видим докога :))

Ей-тоя болт:

opex

Все пак като гледам горе снимките на катализаторното гърне, при всичкото масло и странно гориво вместо да има черен и омаслен изглед, той е пепеляво-кафяв - значи, има добро изгаряне! :))
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

'Ората тука не знаят защо го казваш, ще разкажа :D

Асен дойде с Ягуара за масло на мотора и тия 6л., които излезнаха от мотора бяха перфектни за мотора на Фиестата. Същия ден и Люси с Пежото мина, ама на гадни'о дизел маслото си беше за хвърляне... И вместо да го хвърля го сипах в резервоара на Фиестата, та 5л. горяло масло + около 25л. бензин = маслин (rofl) Като съм на бенз и дам газ, става нещо подобно на гръмнала турбина зад мен (rofl)

hotblooded

Що не го сипа на Цитрона (маслото):)

Pyrhel

И на него сипвам чат-пат, ама там на 70-80л. нафта (1 резервоар) бутам 0.5л масло. :) Имам много горяло, ама избягвам да му сипвам, че често трябва да сменям филтъра, пък на фиестата... (rofl)

Pyrhel

Днеска никой не дойде на неделната среща на Фестивална, затова реших да оправя нивомера:

Подготвих таблото:

И сондата по мързеливия начин. Е, поне не беше с брадвата:

Почти не личи след затварянето на консервата (rofl)

Pyrhel

Днеска моторът умря. Първоначално се отчупи 1/4 от оста, на която са кобилиците и остана на 3 цилиндъра. Покарах я така целия ден, някъде към 50тина км. Тая вечер се събрахме на ОМВ и реших да махна парчето да не се таралянка по другите клапани. Е, отпадна и още един цилиндър - и неговите кобилици изпадаха :)) Връзвахме, подпирахме, поработи 10тина минути и се предаде тотално. Резултатът - opex ме издърпа до нас (beer)

Да видим, време ли е за нов разрушител или за нов мотор :D

Alexi

е то ти си я избил само от щети по Гражданска :)

Pyrhel