Кой как мина ГТП след 22.07?

Започната от ADiDimitrov, 25 Юли 2024 13:24:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Това са му средните обороти :D

F Focus

Преди около 3 часа минах съвсем безпроблемно ГТП.
Ба ли го кВа категория ми дадоха, ама май е 4-та, щото според новите тънки стикери до 4-та се вижда, а следващите (5-та и 6-та, които са в дясно)) са затъмнени с нЕкви пушеци-от изгорели газове явно!

ivchotr

То май си пише само коя категория са му забили. Поне при мен пише една тройка и нищо друго. Ама това беше през юни, когато още не бяха задействали системата. Догодина ще видим какво - що.
Утре ще водя на преглед печката, която по талон е Евро 2. Отзиви по-късно.

ivchotr

Тъъъъй... Печката мина прегледа без проблеми. Според техника покрива изискванията за Еко 2, че даже и за 3. Ама Системата каза Еко 1. Толкова. Според служителя нямало как с дата на производство през 2000 г. да получи по-висока Еко категория. То и според таблиците за отношението Еко към Евро е така, де. Колата не пуши, не гори масло, разходът на гориво е перфектен като за дизелов двигател от тази година и от този вид, има си мощност и пъргавина като за такъв двигател, всичко по горивната и изпускателната система си работи, пали с чукването на стартера, без значение колко е студено и от кога не е палена... С други думи, в сравнение и с някои от по-новите фритюрници, дето пушат като локомотив на кюмюр, си е направо отличник.
И вече уверено мога да кажа, за кой ли път, че този Еко терор ни го налагат, защото на някои хора не им е изгодно по улиците да се движат 25 годишни, че и по-стари, но иначе изправни коли. Очевидно поради тази причина се случва и даването на по-висока Еко категория на дизелите, които миналата година са били с по-ниска такава, но са с по-скорошна година на производство.

Аман от еврогейове! Ще взема да гласувам за "Възраждане".

Жоро Петков

Цитат на: ivchotr в 18 Октомври 2024 15:36:26Ще взема да гласувам за "Възраждане".

И тогава ще караш китайска Лада  :))

ivchotr

Не можеш да си представиш каква борба се води между сърцето и разума (tooth)

П.П.
Китайски са "Москвичите" в момента. "Ладите" са с френско-японски двигатели.

Alexi

Ивчо той тоя твоя модел умира като циганин ,докато пали от раз в един момент помпата напуска чата и повече не пали  :D

ivchotr

Знам, макар че знам и че се прави. Въпросът е, че докато върви и му няма нищо, се мъчат да го спират.
В пункта го бяха оставили да бръмчи на място повече от половин час. Ходих да видя дали му светят ламбите за осветяване на номера, че заради Слънцето не се виждаше добре. Ми от ауспуха му даже не мирише на нафта, когато работи. И екогейчетата от кметството като кажат зимъска, че Еко 1 нямат работа в Центъра, там ще ходят само тези с по-високата категория, без значение дали кадят като комините на "Мариците" (hammer)

F Focus

Да-съгласен съм, че зверски пушещи дизелови автомобили на около 5 години ще минат ГТП! >:(  >:(
Имал съм три "печки" на доста години, които изобщо не пушеха, освен, ако не настъпиш педала на газта хептен рязко докрай.
Мисля, че в случая иде реч за навеждане ( с г-за назад) към ЕС на тема "екология" и за пари, разбира се от някои лобита!

Alexi

по принцип няма зверски пушещи печки на 5г ,от поне 10г всичко е с ДПФ .. премахването му е незаконно в целия ЕС ,у нас не се контролира естествено  :D

ivchotr

Да, де. За махнатите ДПФ-и със съответната софт интервенция и за орязаните хард- и софтуерно ЕГР-и и т.н. става въпрос. Ама нали са скорошно производство и народът се е изръсил с по една щайга пари за комбито или бегачката, как да я спреш от движение?!? Затова поетапно остарее ли тенекето - да отива за скрап. Нищо, че върви и не цапа. Така хем скрападжиите ще имат доход, хем производителите в Германия, Франция и Италия ще си продават застоялата стока. Затова и митата за китайските коли са стигнали почти 50%. Нашите какво печелят, при положение, че не произвеждаме коли?!? Е така си затворихме 4-те блока на АЕЦ и комшиите по цялата ни граница запълниха липсата им със собствени АЕЦ. Една пунда си напълни сметките с кинти в ущърб на всички ни. Сега ни цакат с колите. Утре ще е с нещо друго. А по-лошото е, че голяма част от народа се връзва на елементарната им пропаганда.

Не е свързано конкретно с прегледите, но ясно посочва до къде сме я докарали в тази държава:

F Focus

Важното е да сме евро-атлантици и да изпълняваме каквото ни се нарежда-срещу много пари в лични сметки на тоя или оня политик (или и на двамата и повече от двама!),, разбира се! >:(

ADiDimitrov

Да се похваля фокусника мина ГТП. По думите на служителя, газовете са в оптимално добри стойности! Което за кола масларка е много добре  (rofl) До колкото разбрах ако ландата е ок и катализатора е там, проблеми няма!

Водниядух1

Сега,да видим -кои градове ще последват''хубавия'' пример на София.

Alexi

примера е само на хартия ,общи приказки на практика няма как да приложат наредбата

Водниядух1

Щом става дума за пари-всичко ще направят. Всичко това е направено за пари.Едва ли софийските градоначалници милеят за екологията,но щом ще пада някой лев от глоби-ще стане.

ivchotr

Младежът от 24.30 минута го каза много точно. Все едно е чел във форума :D

https://btvplus.bg/produkt/novini/61042/btv-novinite-centralna-emisija-31-10-2024/?page=110

Ozzie

Пежо 206, набор 2004 г., 1,6 бензин, 80 kW - днес мина преглед от раз. Резултат - 3-та еко група, същата като миналата година.

P.S. Тази тема що дири в подраздел "Двигател / скорости"?  "Всичко останало" сякаш ще ѝ подхожда повече.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Катализатор има ли Пежото, чистен ли е? Има ли газова уредба? За бензинките не е лошо да се знае с какви липси и екстри минават прегледа.

Ozzie

Ако имаше газ, щях да го напиша. Катализатора май си е на място. Сина си я обгрижва и обслужва количката. 
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Поредното хъка - мъка... като стане въпрос кой замърсява повече - автомобилите или печките на твърдо гориво. Щели да санкционират и ползвателите на печки с твърдо гориво, ама нямали право да влизат по домовете да видят кой с какво се отоплява. И продължават да набиват в съзнанието на хората, че "старите" автомобили замърсяват повече.
Прочетено между редовете - забраната за влизане в центъра на автомобили с еко-категории 1 и 2 през зимните месеци се въвежда, за да се поддържат по-ниски нива на вредни емисии докато бумтят кюмбетата на кюмюр. А както съм казвал и друг път, никой не иска да обърне внимание на това, че София е обградена от всички страни от населени места, в които хората се отопляват предимо с твърди и течни горива и мръсният въздух се стеле и над града. Ама нямат катализатори на комините и никой не смее да им каже нещо, че ще стане революция. А дръзналите да влязат в центъра завалии с колички еко 1 и 2, ще отнасят глобите като стой, та гледай.

Интервю

Alexi

революция няма да стане ,тя не се прави от овчи стада каквито сме ние ... тя мафията ни управлява от 30г че не е станала революция ,какво остава за някви кюмбета

ivchotr

Да, няма да стане революция, защото така или иначе никой няма да закача хората с кюмбетата. Или с камините. В така наречената "Витошка яка" камина има в почти всяка къща. В центъра е същото.
А собствениците на колите ще ги цакат яко, защото на хората в кметството им е ясно, че нарушители ще има. Неслучайно глобата е в размер от 50 до 200 лв. Кой ще определя какъв да е размерът ѝ във всеки конкретен случай? По какъв критерий? И докато влизането в забранения за автомобили с Еко категории 0, 1 и 2 "малък ринг", заключен между няколко булеварда, ще се наказва с 50 до 200 лв, за да се изчисти въздухът там, минаването по самите булеварди, определящи забранената зона, е ненаказуемо според разпоредбата на общината. Демек мога да отида с "най-замърсяващия" Фокус на щерката и цял ден да обикалям по края на "ринга", и никой няма да ме пипне с пръст, камо ли да ме глобят, както ако прецапам напряко през "ринга" за 10 минути.

Такъв ташак е цялата тази история, че не ми се говори направо. И то не заради друго, ами защото МПС-тата се слагат под общ знаменател на основание възрастта им. Защото мога да докарам показателите на 25 годишно МПС до стойности за Еко 4, примерно, с някои финансови вложения от моя страна, ама никой няма да ми даде тази категория, защото е произведено през 2000 г.

ivchotr

Пичът от следващия клип бая им е набрал. Като мен :D

Водниядух1

Аз да попитам- ако не можеш да минеш ГТП- заплащаш ли сумата на пункта или не.

Alexi

Ozzie

и ти дават две седмици срок да се явиш пак, като втория май се плаща по-малко
коментирано е някъде

Alexi

това е фиктивно ,то ако те върнат няма как да стегнеш кочината за две седмици  :D

Водниядух1

Значи-ако не минеш -плащаш и после пак,макар и по-малко-така ли?

ivchotr

Не съм 100% сигурен, ама при повторното явяване в двуседмичния срок би трябвало да не се плаща. Поне така коментираха схемата с върнатите коли в началото на лятото. След двуседмичния срок ще се плаща пак. Би трябвало да го пише някъде, ама ме мързи да ровя. Ако някой има желание, да погледне в наредбата и да сподели :D

Въпросът е какво ще се случва с тези, дето и втория път не покрият нормите. И как ще се реши въпросът, ако за тези резултати е виновно горивото, а не автомобилът. Или пък уредът в пункта за ГТП, щото вече са известни случаи, при които даден автомобил го връщат в един пункт и минава спокойно в друг, без да се бара нищо по двигателя и изпускателната система. Така, както вървят нещата, май ще се опира до съд, съдебно-химически експертизи и т.н., което може да отнеме месеци, че и години. Пичът от клипа по-горе каза, че са му свалили Еко-категорията от 3-та на 2-ра. А това, според таблиците в наредбата ми се струва невъзможно. Макар, че иначе е резонно. Щото представете си някоя 3.5 - 4 годишна лъскачка, купена чистак нова за 120 хиляди, която не може да си покрие нормите по някаква причина и след връщането за дооправяне... Какво, ще я спрат от движение ли?!? При положение, че оцелелите Москвичи, Жигулита и Волги ще си щъкат насам - натам безгрижно с Евро 0 и Еко 1 :D