Ала-бала и надлъгвания за 1.0 EcoBoost с ангренажен ремък в маслото

Започната от ivchotr, 19 Юни 2023 21:53:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Цитат на: Alexi в 30 Юли 2023 07:09:55никой не твърди че двигателя не може да ги изкара .. само че за тия км ще смениш 2 пъти ангренаж по 2500 лв и какви ли други още неща ( макар че само това стига ) т.е. доста скъп за каране двигател

Мислиш ли, че всички тези ремъци са сменени при официалния дилър? Даже и у нас вече има цени за под 1500 лв! Не е чак такава философия, колкото се приказва, пък и цената на специализирания инструмент вече е смешна /100-тина лв едва ли са проблем за сервиз/!

perun

И колко евтино трябва да вземеш такава кола, че да си струва тази разправия?!?

ivchotr

To4kata

Цитат на: perun в 30 Юли 2023 13:02:19И колко евтино трябва да вземеш такава кола, че да си струва тази разправия?!?

Пич, ако не си разбрал, тук и в други подобни теми качвам само конкретна информация за този двигател, обикновено подкрепена отново с конкретни данни /линкове и много снимков материал/. Правя това в услуга на други колеги с този мотор или към такива, които по една или друга причина се интересуват от него. Евтина, скъпа, това е положението ... Вашето мнение го изказахте многократно. Всички го разбраха! Няма въпроси ... Що се въртим в кръг?!

ivchotr

saggy

То4ка, освен Мото-мое, знаеш ли друг сервиз, в който сменят ремъка на 1.0 екобууст? Че нещо аз намирам само откази от по-известните фордовски сервизи в двата форума.

To4kata

Том Форд със сигурност сменят - +-1500 лв в зависимост от това какво се сменя покрай ремъците.

nogopechen

Не мога да разбера, какво сте се вторачили с тези ремъци. Хората си купуват коли, колкото пет Фокус-а и преди КАТ хвърлят вериги, на "чесни 110 000 км. Там ремонтите са наистина скъпи. Това е реалността-Големите Мениджъри не ги интересува стоката след гаранция. Особенно ако не е обслужвана правилно. Знам сервиз и хората, които сменят всякъкви ангренажи.

Alexi

е точно такива двигатели трябва да се избягват ,за това е и темата

F Focus

Цитат на: To4kata в 30 Юли 2023 16:34:16Том Форд със сигурност сменят - +-1500 лв в зависимост от това какво се сменя покрай ремъците.

Подкрепям-писал съм го! Не е проблем ти да си донесеш ремъка.
За протокола-което ми се каза относно цената на специализираният инструмент е около 600лв. КЪФ е този инструмент за 100лв. в днешно време?!

ivchotr

Ами не е 100 лв. Почти 180 е. Ама то всичко покрай този модел е в сферата на вероятностите :D

perun

При положение,че ресурса на това моторче е само една смяна на ремък то си остава в полето на екзотиката.
Всичко останало казано за него е в сферата на "Домашнего умельца"

капанец

Цитат на: Alexi в 30 Юли 2023 07:09:55никой не твърди че двигателя не може да ги изкара .. само че за тия км ще смениш 2 пъти ангренаж по 2500 лв и какви ли други още неща ( макар че само това стига ) т.е. доста скъп за каране двигател

Смяната е 2500 лева, защото все още се прави само в официалния сервиз. В един момент ще започнат да я правят и други сервизи примерно за 1500 лева. Освен това в тия 2500 лева в момента влиза смяна на водна помпа, тръба турбо и тръба горивна помпа, аксесоарен ремък, филтри, масло, т.е. пълно обслужване на 100К (в някои случаи на 200К). Само труда, който са си сметнали от Мото Пфое е към 950 лева, общо към 11 часа, по 90 лева на час. Не е нещо чак толкова страшно, ако се сменя на 185К, както направих аз. И моята кола може да се смята за добре пазена, но от друга страна аз я купих на 47К и преди това е била служебна. Заедно с нея се продаваха още доста служебни на около 110К, защото толкова бяха успели да им навъртят за 3-4 години, преди да им ги сменят всички с нови, защото са фармацевтична компания и могат да си го позволат. Дори за моята подозирам, че може и да е имала някакъв проблем и затова да не е успяла да си навърти километрите...
Не мога да се сетя колко плащах за смяна на масло в МотоПфое докато колата беше в гаранция, но сигурно е било поне 500 лева, като се има предвид, че на мен само разходите за масло и филтри са ми нинимум 150 лева по най-добрите цени. Това по Мото Пфое цени трябва е поне 350 лева. И ако беше сух ремък и извън маслото, за три смени на 60К нямаше да е по-евтино. Драмата тук е, че някой или е подвел проектиращите двигателя (че може да има ремък в такива условия) или не е успял да направи ремъка да не отделя парченца до 250К при тежка експлоатация.
А някой дето говори за ресурс. Тая дума си има значение и това не е числото, което си мислим, че ще показва километражът когато ще стане някоя беля. Ресурсът (истинският термин) на тия двигатели е голям. Просто си имат и проблеми, което при въвеждане на нови технологии е нещо очаквано. Затова и ФВ толкова време търкаляха какви ли не пещерни решения, защото са проверени и предсказуеми, нищо че потребителят ще се блъска да чисти карбуратори, да се занимава с помпи-дюзи и т.н, докато другите карат инжекции и комън рейл с много по-добри характеристики, като цяло безпроблемно, в индивидуален план тук-там някой изгърми от нещо все още недостатъчно тествано. После обаче всички минаха на тези технологии...

Alexi

сухия ремък изкарва повече от мокрия ,защо смяташ ,че се сменя на 60к ? на кой мотор ? на 2.0 хди/тдци дават смяна на 160-200к зависи от модификацията/пазара ,смяната е под 1000 лв с всичко ( пак включва водна помпа и т.н. ,както си го написал все едно са ти правили подарък водна помпа а тя е част от ангренажния комплект )

капанец

На немалко двигатели се сменя на 60К. Преди имах 1.5 dci на Рено и се сменяше на толкова само ремък (за ролки и кои, не съм сигурен), а водна помпа на две смени, т.е, на 120К. Сега влязох във форума на Дачия, гаранционно им изискват смяна на почти същия двигател на 60К и цената в сервиза за смяна е 750 лева, т.е. за 3 смени до 180К дават 2250 лева и това е по-лош вариант, защото това е без операции, които влизат при нас когато плащаме 2288—2500 лева. В тия 750 лева явно няма смяна на масло, защото е приложена фактура с по-тънка цена от неофициален сервиз за 690 лева със смяна на маслото. Това е еквивалент на нашето 1500 в неофициален сервиз, което при нас излиза по-евтино при смяна на 180К. А този интервал за смяна на мен ми е препоръчан от главния приемчик в сервиза в Люлин, така че го смятам за нещо като официален. Иначе е вярно, че на доста съвременни коли със сух ремък, интервалът за смяна е като на ремъка в масло, че дори и повече. Но не на всички!
Иначе при мен след смяната на ремъка и почистването на маслената помпа наблюдавам понижен разход на гориво. За 600 км с 20 км софийско градско, 100 км магистрала със 140 км/ч и планинско с преминаване през прохода Шипка ми показва 4.9/100. Но съвпада със смяната на акумулатора и леко захлаждане на времето, т.е. по-малко климатик.

ivchotr

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

2012 г., че и фейслифт, че и с верига....  (rofl)

Но пък ми харесаха джантите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

тук е момента да уточним ,че мотора 1.0 от известно време насам се произвежда и с верига ,с някои особености - 100 коня винаги е с ремък ( странно решение но факт ) от 125ците има с ремък и верига едновременно ,в зависимост коя кутия се монтира .. 140ките винаги са ремък ,а 155ците ( доста рядък мотор е този ) винаги са с верига . Мотора лесно се различава визуално понеже е завъртян на 180 градуса ( турбото е отзад ) - този от обявата по горе си е с ремък .

Ozzie

Цитат на: капанец в 24 Септември 2024 09:00:36На немалко двигатели се сменя на 60К. Преди имах 1.5 dci на Рено и се сменяше на толкова само ремък (за ролки и кои, не съм сигурен), а водна помпа на две смени, т.е, на 120К. Сега влязох във форума на Дачия, гаранционно им изискват смяна на почти същия двигател на 60К...

Някой или някои във въпросните сервизи явно има / имат проблем с чуждите езици. Вероятно е объркал месеци с километри или някоя цифра е била изтрита.
Още тогава (на 24.09) ми стана любопитно, какъв аджеба е този толкова кратък интервал, та днес ми остана време да разгледам какво е посочено в AutoData. Както се вижда, на Дачията ѝ дават 60 месеца / 120000 км., на Рено 72 месеца / 160000 км. Има и съкратени интервали като пробег (90000 км.), според използването на колата (Дачия), но не и като месеци.

P.S. На същия интервал дават смяна и на аксесоарния ремък + ролките и обтегача му.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

ДЦИ ги дават на 90к - това от Рено България ,като според тях тук у нас тия коли са в тежък режим на експлоатация - според мен са го измислили да доят парици

Alexi

https://www.facebook.com/reel/1272486384185110
нещата наистина не са добре .. човека определя този ремонт като "just a regular maintenance"

ivchotr

Мъчиха се да откажат хората от ДВГ заради електричките и сега който се е набутал с тези недоразумения, ще тегли :D

perun

Alexi

Stelantis смениха ремъка с верига след няколко години мъки .. при Форд обаче нещата пак са леко "странни" ,мотора се произвежда и с ремък и с верига паралелно и до ден днешен

Жоро Петков

Да - Форд просто промениха интервала от 200 хил км и 10г на 150 хил км и 8г и от тогава проблемите не се проявяват (ест. и ако маслото се сменя на време).

saggy

Форд заради такива технически решения продават само пикапи. Дайте да видим колко Фокус 4 се продадоха с този двигател в сравнение с Фокус 3, демек вече като хората се усетиха за този двигател. Ако пък сравним с Фокус 2, то нещата сигурно са в пъти различни. Това е лошо инженерно решение с прекалено "ако" за експлоатационните условия. На кой му трябва такава кола. Знам, че Жоро защитава този двигател, но отзвукът от проблемите му е чут от всички.

Жоро Петков

Не защитам двигателя - опитвам се да ви покажа, че другите марки са абсолютно същите и Форд не са по-зле.
Решенията, които се взимат от СЕО-тата са уникално тъпи, но това е във всички марки - не само при Форд.
Фокус 4 си се радва на интерес - почти същия като предходни години. Има отлив, но той не е свързан толкова с двигателя, а по-скоро с цените.
Е дефакто е свързан с двигателя, защото за повече пари искат да пробутат същия двигател... макар, че пък меката им хибридна система е нова...

ivchotr

"Маслото уврежда ангренажния ремък вместо да го предпазва"

Тези откриха топлата вода :D