Ала-бала и надлъгвания за 1.0 EcoBoost с ангренажен ремък в маслото

Започната от ivchotr, 19 Юни 2023 21:53:58

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

To4kata

F Focus

Хубаво, добре-вярвам, че си сдобил знания за спецификата на поддръжката на твоя двигател и изискванията му.
Моля сподели кой е този толкова "именит" чак "майстор", изказал мнението си за смяната на тампона на двигателя, щото имам нЕкои дълбоки подозрения кой е-може и на ЛС, но не разбирам защо не и в темата да го кажеш открито?!
Отдавна съм стигнал до извода, че основната маса хора ползвали сервизна услуга , от която не са доволни придобиват т.н.  "Хелзинкси синдром", което щади и поддържа "реномето" на подобни "майстори"!
Писна ми в другият форум да ми се оплакват на ЛС от подобен "именит" "майстор", щото четат, че не си поплювам при спорове с него, а във форумът мълчат, като мишки и впоследствие си оправят за своя сметка възникналите проблеми. Като са мишки-такива да си останат, техен избор!
Вярвам, че си ме разбрал.

To4kata

Предпочитам да го спестя, че всички станаха много докачливи. Просто не е професионално, но то у нас много "майстори" са лишени от такова усещане. Пък и не съм присъствал лично. Иначе е свестен човек и лично аз му имам голямо доверие.

F Focus

Не е нормална реакцията ти-както и да е, не съм очаквал друго-и, теб те хванал Стокхолмския синдром, явно. За съжаление "именитият" "майстор" ще си остане анонимен! Аз "моите" майстори ги споделям тук подробно!
Лека нощ!

П.С. Поне ми кажи кой е на ЛС-няма да споделя във форума-както прецениш.

ivchotr

Почвате да ме обърквате. Синдромът сега Хелзинкски ли е или Стокхолмски :D

Точка, вече Мише ли да ти викаме (tooth)

To4kata

Викайте ми както искате. Поименно говоря, когато лично съм бил свидетел на някакво събитие и това което казвам е несъмнено. В случая не е така! А и не там беше акцентът!

PS Точка ми викаше мой братовчед, когато бях на 5 г. Сега съм 1,80 ...

ivchotr

Нисък си. Аз съм 1.82 :D

П.П.
Много сериозно го давате. Това е спамерската тема (fri)

F Focus

Аз пък съм 1.86 (бос-демек без обувки), ама си трая... :D
И синдромът е Стокхолмски, а не друг-направи справка в "Гугъл"!

ivchotr

Това ти си го писал  :D

Цитат на: F Focus в 17 Юли 2023 22:29:36...че основната маса хора ползвали сервизна услуга , от която не са доволни придобиват т.н.  "Хелзинкси синдром", което щади и поддържа "реномето" на подобни "майстори"!...

To4kata

Поправил се е. Пък е и много висок - мисълта му "протича" дълго  ;D . Фокусе, шегувам се!

F Focus

Ами на 4-5 ракии стават грешки, посипвам си главата с пепел...! >:( Къде го измислих, че синдромът е хелзинкски...?!
Сега  ще пийна няколко за успокоение-наздраве!^-^

П.С. Казвайте ми Пламен, ако желаете. :)

ivchotr

Наздраве Пламене! То, дето е Стокхолм, там е и Хелзинки - има-няма 250 - 300 км по вода :D Не го мисли толкова (fri)

F Focus

Наздраве-благодаря!
Абе ще си пийна аз, че резилът е голям! >:(  Не, че не съм се излагал и преди, както е известно, ама да сме живи и здрави! Но пък съм си признавал винаги, ако не греша?
Как пък така ми дойде на акъла, че синдромът е Хелзинкски...явно си ме урочасал! (tooth)
Майтап да става, пък и се опитвам да се оправдая някак! ^-^

perun

Чакайте малко. Имаме Хелзински комитет. Освен всичко друго те са много активни по отношение правата на т.нар. LGBT общност. На няколко ракии всеки изпада в дълбоко откровение... ;D

To4kata

Цитат на: F Focus в 19 Юли 2023 19:43:27Ами на 4-5 ракии стават грешки, посипвам си главата с пепел...! >:( Къде го измислих, че синдромът е хелзинкски...?!
Сега  ще пийна няколко за успокоение-наздраве!^-^

П.С. Казвайте ми Пламен, ако желаете. :)

Аааа, не си чел правилника. Тук се пише само трезвен!

F Focus

Така е, ама си признавам, че правя нарушения...Ама пък се надявам, че се държа прилично? И съм убеден, че и други нарушават правилника-нали за това е правилник-за да се нарушава! :)

perun

Ако някой измисли "дрегер" за социални мрежи ще направи състояние

F Focus

Понеже след малко ще съм в нарушение само ще чета! ^-^

nogopechen

Днес присъствах на аутопсия на някакъв нафтеняк, движещ ТРАНЗИТ Къстъм 2017 година. Ужасна гледка: 10-15 зъба от ремъка липсваха. Не обърнах внимание на пробега. На всякъде е има тази зараза-ремък в масло.

ivchotr

saggy

2.0 Дизел ли беше двигателят? И освен липсващите зъби на ремъка, имаше ли някакви други поражения?

ivchotr

Нали не мислиш, че кубатурата на двигателя ще влияе по някакъв начин на разпадането на ремъка, цопнат в маслото :D

saggy

Не, търся потвърждение кой нов дизелов двигател е с ремък в масло.

perun

Аз пък търся каква е била идеята да сложиш ремък в масло?
То, че не се е получила е вече ясно.

ivchotr

Ами идеята е да направят двигателя по-тих и икономичен. Успели са. Като се ройне, няма да харчи нищо и няма да бучи изобщо (rofl)

F Focus

М,да-добре, че от тото-то преди около две години спряха да раздават чат-пат, като награда според номера на фиша чисто нов бензинов Фокус, че ми беше голям дерт кВо да го правя, като го спечеля! (tooth)
Майтапа настрана-такава "награда" на такъв автомобил си е наистина проблем, който ще ви вкара в сериозни разходи, ако не го желаете (не можете да получите равностойността му в лева!), а и да го пожелаете-също!  >:(
Е-сега пускам тото по-спокоен! ^-^

П.С. Само м/у другото ми прави впечатление, че някои нови Фокус-и са определено по-малки от Фокус-2, а други са определено по-големи. Не, че бих си купил някои от тях, но ми се струва странно.

nogopechen

Ако някой го интересува-нафтеняка е събран и мърка като коте. Нови валове (вървят с капака), ремъци, водна помпа, гарнитури и масло. МПС-то е Транзит Къстъм, в ролята на хладилник... Зъбните колела на валовете бяха мръднали малко. Реално по-надоло от валовете този мотор не се разглобява.

To4kata

Всичките са 1,0 Ecoboost /Украйна, 1,0 Ecoboost форум/. Има още доста над 200 К, но за тук и тези стигат, пък ме и домързя. Вие си чешете езиците, хората си карат ...

Alexi

никой не твърди че двигателя не може да ги изкара .. само че за тия км ще смениш 2 пъти ангренаж по 2500 лв и какви ли други още неща ( макар че само това стига ) т.е. доста скъп за каране двигател

ivchotr

С фотошопа могат да се направят чудеса. Ако не вярваш, Точка, виж Андреа (rofl)  (rofl)  (rofl)