Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ivchotr

Ти не си падал под 140, ама когато си карал в града си карал и с 15 км/ч. Затова средната скорост на борда не е такава, каквато си мислиш, че трябва да е. Нали затова се нарича "средна" скорост.
Аз обикновено карам на газ и борда ми показва с точност до 0.100 - 0.200 л за 100 км преход.

Snuupy

Цитат на: ivchotr в 16 Юни 2018 15:35:15
Ти не си падал под 140, ама когато си карал в града си карал и с 15 км/ч. Затова средната скорост на борда не е такава, каквато си мислиш, че трябва да е. Нали затова се нарича "средна" скорост.
Аз обикновено карам на газ и борда ми показва с точност до 0.100 - 0.200 л за 100 км преход.
Грешиш, колега. Занулих борда при тръгването.

Alexi

нормален е ,но за нисък разход при тоя мотор не може да се говори .. вярно върви доволно но си гори

Mondeicho

Цитат на: Alexi в 16 Юни 2018 12:05:14
е то това дали е тайна за някого :)
Много шофьори имат погрешно впечатление и/или не им се смята и занимава с добавки и затова слагат от дизела с добавки ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Snuupy

Цитат на: Alexi в 16 Юни 2018 16:55:23
нормален е ,но за нисък разход при тоя мотор не може да се говори .. вярно върви доволно но си гори
В този ред на мисли, как е разхода на пежото, защото е сходни параметри като мондеото и като мощност и собствена маса?

Vesel

Цитат на: Snuupy в 14 Юни 2018 23:36:35
Значи е ок да се слага Bardahl BDC на TDCI? Защото 3г карах Polo 1.4TDI от Марешки + Bardahl BDC и никакви грижи - 50 000км. Ама тук знам, че системата е по-претенциозна, за това питам...
От 5 години слагам BDC и нямам ядове с горивната система, така че слагай смело.

Alexi

Цитат на: Snuupy в 16 Юни 2018 20:54:46
В този ред на мисли, как е разхода на пежото, защото е сходни параметри като мондеото и като мощност и собствена маса?
средния е 1 литър надолу със същия стил на каране ( и изобщо мотора е от друго измерение - тих ,рафиниран ,никакви вибрации ,много меко работи ) ,но като вървене не е на същото ниво .. не е бавна и не дразни има си тяга но по малко върви от мондеото

hotblooded

[attach=1]
С почти 1.8 тона крайцер, при това автоматик... Маршрута беше Сливен-Казанлък-Бургас по подбалканския път,  скорост 100-110

Десислав

Фокус мк2 1,6 90 кс , засичан неколкократно , последно до Халкидики и обратно , по полуострова 250 км разходки общо за 1000 км даде 4,8 нафта от Марешки заредена на тръгване. Карал съм икономично като по магистралата до 120 / по километраж / и навръщане с климатик поне 300км. Това с 16 цола джанти , вече съм с 15 ки и усещам разлика по стрелката но не съм засичал още. 4,8 пълно пълно , по борда беше 4,1. Комби е естествено пълна и в 2 те посоки с багаж ,  на отиване адски пълна,  2 възрастни и 2 деца и 1 заяк  (tooth)

ivchotr

Да не сте изяли заека (bang)

Десислав

Цитат на: ivchotr в 05 Септември 2018 20:19:54
Да не сте изяли заека (bang)
Той е мини заяк поне да беше голям тукмак  (tooth)

Mondeicho

Щом е комби значи трябва добре да е натоварен, следователно разходът е приличен ???

mi7aka922

От 3 месеца имам Форд Фокус МК2 1.6 16в Ti-VCT Titanium, купих си го от Англия, понеже работех там, и миналата седмица си дойдох с него от Англия за България! Общия пробег то там (от гр. Селби, Северен Йоркшир) до тук в България (с. Български извор) ми беше 2920км. като за този пробег Форда даде среден разход по борд компютъра 51mpg или 5,5л на 100км. засичах го и пълно пълно за 885км. 50л. налях до горе да се напълни, това е 5,6л на 100км. ! Скоростта ми е била нормална от 90 до 120 км/ч. , но имаше и задръствания по пътя и чакане на границата между Унгария и Сърбия около 2 часа, та постоянно палене и гасене се отразиха малко на разхода!  >:( Като цяло съм доволен от този разход, имайки в предвид че на едно от пълненията до горе го бях свалил до 5,1л на 100км. , което си му го дават и по каталог!  ^-^ (wdo)

mi7aka922

Днес за 355 км. (от тях имам към 50 км градско) фокуса изгори 18,27л. бензин, карал съм със скорост от 90-110 км/ч. ! Според мен е много добре разхода ! :)

Ilian Petrov

Ако наистина е толко направо си е перфектен! :)

anikolov

Не знам как ги правите тези разхоdи. Моето Монdео МК 4, 2,0 бензин гори dвойно на тези стойности. А уж всичко й е наре!  :-[

Mondeicho

И моята харчи повечко, сигурно ни е тежък кракът (rofl)

mi7aka922

Разхода си е точно такъв, толкова заредих по колонка, нямаше място за повече, но нямах багаж в колата, само аз и приятелката ми бяхме! Извънградско не съм свалял от 5-та скорост, понеже от 50-60 км/ч спокойно си наема на 5-та и нямаше смисъл, та и това може да е от полза за икономията! :)

Alexi

само на мене ли ми се вижда много :D тва си е 6/100 със скорост 90-100 .. печката ме е разглезила

exclusiveremix

Разхода му е много добър на колегата, не знам кое не ви харесва.с подобно каране моя ще направи около 200 300 грама надолу.Всичко останало надолу става с печка.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

mi7aka922

Незнам колегата, който казва че разхода от 6 на 100 е много, дали е видял че от тези 355 км. имам 50 км градско каране, което 3 та ми беше най високата скорост, която съм включвал, и почти на всички светофари съм чакал, понеже ги уцелвах все на червено! Ако не бях карал тези 50км. градско гаранция около 5,5 на 100 щеше да е разхода!

Alexi

много е от моя гледна точка :) свикнал съм на разходи между 4 и 4.5 при подобни условия с доста по бърз автомобил ( 90 не карам никога примерно ,то на 6та се мъчи ) 50 градско е нищо ,процентно ти е под 15% от това ако се надяваш да смъкнеш половин литър - няма как .. предполагам ,че за 1.6 бензин е ок разхода

G_o_c_e_v

В Понеделник врътнах 860км до София по горния път, а на връщане по магистралата, в Четвъртък до Ихтиман и обратно врътнах 750км, като грубо 200 са през Ришкия, а останалото е магистрала на темпомат със 140. Понеделник ми изгори 6,7/100, като на 712км заредих 48л, което е още към 5л в резервоара, а в Четвъртък на 645км заредих 44л, което е към 6,8/100. Колата си беше натоварена и двата дни, като единия ден бяхме 4-ма с тегло към 360кг, а другия ден бяхме 3-ма с тегло към 300кг. Според мен, добре си харчи колата, когато я настъпвам.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Цитат на: exclusiveremix в 14 Септември 2018 19:39:47
Всичко останало надолу става с печка.
Не само :P :P :P

Първата снимка е като ходя до офиса сутрин в леко задръстване, втората е 120 км чисто градско с нормално каране без никаква икономия.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

exclusiveremix

Оффф , все те забравям тебе с твоя сероводород на газ  ????. Поздравления за хубавия разход.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

petermitkov

Цитат на: Pyrhel в 20 Септември 2018 21:13:43
Не само :P :P :P

Първата снимка е като ходя до офиса сутрин в леко задръстване, втората е 120 км чисто градско с нормално каране без никаква икономия.
Благородно завиждам.
Ходенето до работа ти е и по лек наклон през целия път.
sapienti sat

Snuupy

Аз на тези борд компютри имам нямам вяра. Моят показва с 1л надолу при всички положения. Ама поне си знам да си смятам борд компютровия разход + 1л отгоре и получавам горе-долу изгоряното.  (rofl) (rofl)

ivchotr

Смени бензиностанцията, че може да те удрят с данните от колонката ::)

Vesel

И на мен ми дава около литър разлика в сравнение с пълно - пълно . Пробвал съм на няколко различни бензиностанции и винаги е там някъде +/- 200 грама.

tisho_tbk

При мен е 0.7 до 1 л спрямо компютъра.