За какво и колко ме глобиха последно

Започната от hotblooded, 11 Февруари 2012 12:21:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

За последно ми писаха акт за превишена скорост край Сливен. Мислех си че за 14 години редовно пътуване по този път ги знам къде се крият, но ме бяха изненадали - един храст беше пораснал доста за последните  години и вече бяха зад него видях ги ама късно от 140 по километраж намалих до 108 на радара.... акт- не ми взеха точки глоба 30

ForeverFord

Отивайки на работа,явно майка ми не е обърнала внимание с колко кара,не й взеха точки,само пари

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Vas

2008г. ме хванаха със 101км. в Пловдив градско при ограничение 50
3 месеца без книжка, 250лв. и 17 точки
Чакай другия път да карам толкова бързо

ПС: Вече си възтанових точките  ;)

Vasilev

Минаване на червено :( 50 лева и 8 точки.

hotblooded

Впрочем най пресния ми акт още не е издадено наказанието - нарушване на пътна маркировка М-10.... На светофарите край Сл.Бряг, доста се почудих дали да мина през Каблешково, но реших че ще продължа направо (през Ахелой), пред мен имаше някакъв пикап натоварен много яко със строителна дървения светна зелено, тръгнахме ама пикапа кара с 20... Нямаше коли насреща - изпреварих го и зад храстите - засада.... Даже и пари не ми поискаха (не че има давам- от 3 години съм се зарекъл че няма да им "кихам")- директно започна да ми пише акта... сега на 15ти ще ходя до КАТ да видя дали са ме одрусали или ще чакам още

Pyrhel

Досега съм плащал глоби само от камери :)

Иначе последния път като ме спряха за нарушение беше за 110 над ограничението към Сърбия (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vasilev

hotblooded

Vasilev

В посока Сърбия май няма къде да е толкова. Затова избрах следващото максимално  :D

Pyrhel

Там пътя е 4 ленти и видимост километри. 80-90 е ограничението, на места и 60.

Vasilev

Километри, километри ама  C:-) не си ги видял  :P

Pyrhel

Забравих за карулката, от там минах с толкова :)) Катаджията стоеше посредата на пътя с вдигната палка и ме чакаше :))

hotblooded

Майка ми до скоро си пазеше един акт - 115 км/ч край Сливен. Тогава извънградското още беше 80. Засичаха те от ямболския надлез и по радиото се обаждаха да те спират малко преди източния изход от Сливен..... Та в началото на 80те, 115 със полско фиат-че 650 кубика/23 коня  (rofl) (rofl)

Pyrhel

Хохоххо, ти ме подсети, тия дни ще изровя една черно-бяла снимка от мобилна камера (сложена в кола, която кара зад теб) от 60-70та година (rofl)

hotblooded

Те тея коли са били едни жълти москвичи. А камерата с радара е била толкова голяма че е заемала мястото до шофьора. Мисля че в Бургас има останки на една от старите камери - "железните милиционери".   Ако още я има ще я снимам. А почти на същото място и сега слагат една бяла астра с камера - до Шел-а посока Созопол паркират едни автобуси и зад тях е Астрата - снимат в гръб...

Bobi

Една вечер към 01:00 се наложи да пътувам по спешност за Пловдив, но в бързината забравих да купя винетка.Резултатът е 4 месеца без талон и 300 лв..

tha22don

Фиш за отнемане на предимство на патрулка.... Тъпото беше, че на кръстовището имаше спряла кола, от която не виждах нищо и вече като се изнесох да пресека и хоп, патрулката ми от едната страна. Та зави след мен и си пусна буркана...викам си "Късметлия съм"...обяснявам им аз за колата, спряла неправилно на кръстовището.....глас в пустиня...30лв. ...в полза на държавата.

zliqiliq

Преди седмица на околовръстното на Казанлък ме спряха за превишена скорост с 18км.-...50 кинта

amplified

Мен ме  спряха за телефон... не ме питайте защо не си бях пусна блууклука...
След хиляди молби и не знам си какво ми писаха фиш за неправилно пресичане за 10 лева.
Голям пич беше полицая.  C:-)

mitakinen

За последно ме глобиха през 2007г. до Ямбол - фиш за 5лв. Тъпото беше, че през целия път съм карал максимално с 80км/ч за да видя колко мога да сваля разхода на мондеото и на едно място се мъкнах сумати време след един дядо с жигулка - изпреварих го и оставих колата сама да намали - но след завоя в храста нашата полиция ни пази

momo76

Тази е пред последната

Последния фиш е за пуснати халогени през деня до Козар Белене миналата есен.
Я бележа малък рекорд - без глоба около 5 месеца.

tropper

2007-ма на бул.Вапцаров при София-Ленд със 71км/ч (ограничение 50). От "Кошарите" надолу си карах внимателно с 50-55, но при светофара на София-Ленд един бакшиш ми се мъкнеше с 25-30 и го изпреварих.... Е хубаво го изпреваих  :D
След 3 месеца разходки до КАТ, най-накрая излезе акта - 100лв без точки като за първо (регистрирано  ;) ) нарушение от много време.

2009-та на АМ Тракия на 70-ти км посока Пловдив - 141км/ч. Фиш за 30лв. Пак си внимавах през целия път, ама един наклон ми изигра шега - не се усетих при спускане да вдигна леко крака от газта и колата от 130-135 стигна 140-145  (hammer)... Естествно пазарджишките хитряги бяха застанали точно под наклона, за да ловят дребни риби като мене. Няма да хванат някоя Г-класа дето кара с 200....
За това си трябва човек да има темпомат. Следващата ми каляска задължително ще има - ако не фабричен, то със сигурост ще и "сделам" един аз.  :P
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

mediacenter

Да споделя и аз..
Миналата неделя в 9:00 сутринта/кой да очаква/,на излизане от Айтос, след моста..дзак!
Радарче на 50м (angry) преди табелата обозначаваща край на населеното място...класика
С 91км/ч
Някой да има идея какво ме чака,че аз си мисля че работата е дебела :-X

hotblooded

Мани, имаше двама "хубавци"  C:-)  (явно не бяха споделили находката си с колеги) във Варна, бяха си харесали един забутан район - до Пикадили на Чаталджа. Има една забравена от бога спирка на автобус номер 3 (който даже беше спрян). И който се излъже да паркира в района на спирката - "мамуни рекет". Но върха беше веднъж когато завивах наляво - бях пуснал мигач, но леко бутнах волана надясно и се самоизключи, но си завих.. палка - що завиваш без мигач... Просто във Варна беше тежко нарушение да караш кола с бургаски номер

hotblooded

Цитат на: mediacenter в 13 Февруари 2012 10:40:26
Да споделя и аз..
Миналата неделя в 9:00 сутринта/кой да очаква/,на излизане от Айтос, след моста..дзак!
Радарче на 50м (angry) преди табелата обозначаваща край на населеното място...класика
С 91км/ч
Лошо Седларов, лошо - ще те одрусат здраво - май 150 кинта и 10т.! Долни гадове... до сега не ги бях виждал там - редовно киснеха на капанчето преди нагорнището след Айтос (посока София) там има табела "60" и най се гаргареха със шофьорите на камиони които "вдигаха пара" за да изкарат по лесно байра! 
Edit:
  Всъщност ето какво го чака колегата:
   Чл. 182. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:1. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h – с глоба 20 лв.;

2. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h – с глоба 50 лв.;

3. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h – с глоба 100 лв.;

4. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h – с глоба 200 лв.;

5. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 40 km/h – с глоба 300 лв.;
6. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h – с глоба 350 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

Много, много мръсна засада са му спретнали на колегата!  (puke)
Ето и за справка какво ни чака и извън града:
  Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:

1. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване с 10 km/h – с глоба 20 лв.;

2. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 11 до 20 km/h – с глоба 50 лв.;

3. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 21 до 30 km/h – с глоба 100 лв.;

4. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 31 до 40 km/h – с глоба 150 лв.;

5. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване от 41 до 50 km/h – с глоба 200 лв.;

6. (изм. – ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 2011 г.) за превишаване над 50 km/h – с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

Vasilev

Цитат на: mediacenter в 13 Февруари 2012 10:40:26
Да споделя и аз..
С 91км/ч

:( Лоша работа:
- градско - за превишаване над 41 до km/h - с глоба 300 лв.
- извънградско - за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.
Точки вече май не взимат. Ако си с превишена над 50 в градско, би трябвало направо да взимат книжката за 3 месеца.

hotblooded

Цитат на: hotblooded в 11 Февруари 2012 18:00:05
Впрочем най пресния ми акт още не е издадено наказанието - нарушване на пътна маркировка М-10.... На светофарите край Сл.Бряг, доста се почудих дали да мина през Каблешково, но реших че ще продължа направо (през Ахелой), пред мен имаше някакъв пикап натоварен много яко със строителна дървения светна зелено, тръгнахме ама пикапа кара с 20... Нямаше коли насреща - изпреварих го и зад храстите - засада.... Даже и пари не ми поискаха (не че има давам- от 3 години съм се зарекъл че няма да им "кихам")- директно започна да ми пише акта... сега на 15ти ще ходя до КАТ да видя дали са ме одрусали или ще чакам още
Излезе присъдата - 30лв назад и минус 4 точки.... защото "Не се съобразявам с пътната маркировка"

Alexi

скоро снесох 100 лв за превишена скорост ..в града .. скрили се в един от крайните квартали ,тъкмо излизах посока Варна ..

mediacenter

Благодаря на колегата за изчерпателната информация,колкото и да е трудна за преглъщане  ???
Принципно никога не си позволявам да карам в града бързо,но това си беше ебаси гадната засада...но ще ми е за урок,
все пак това е целта на всяко наказание.
Жалкото е само ,че където трябва да пазят "уважаемите" катаджии ги няма никакви,а се крият по трънките или дебнат на места където няма никаква индикация за произшествия и пр.
Ако имаше по един на натоварените кръстовища и пешеходните пътеки,със сигурност щеше да има ефект,че и спасени животи дори...жалко
Болна и извратена система...

Чебурашка