За какво и колко ме глобиха последно

Започната от hotblooded, 11 Февруари 2012 12:21:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alishanov

Bobi

Ти остави скобата, но ми се струва, че бронята ти е ожулена ?

Чебурашка

Само задната :)) Така ти се струва защото е много мръсна

hotblooded

Да вземем да си носим оксижен в багажника :)  >:D

PcMan

Цитат на: mediacenter в 13 Февруари 2012 22:36:11
Благодаря на колегата за изчерпателната информация,колкото и да е трудна за преглъщане  ???
Принципно никога не си позволявам да карам в града бързо,но това си беше ебаси гадната засада...но ще ми е за урок,
все пак това е целта на всяко наказание.
Жалкото е само ,че където трябва да пазят "уважаемите" катаджии ги няма никакви,а се крият по трънките или дебнат на места където няма никаква индикация за произшествия и пр.
Ако имаше по един на натоварените кръстовища и пешеходните пътеки,със сигурност щеше да има ефект,че и спасени животи дори...жалко
Болна и извратена система...
Това е защото ако питаш министъра нямат норматив актове да правят на смяна, а реалността е друга. Вместо да пазят децата на пешеходните пътеки и местата с повече птп, те гонят хем норматив, хем бакшиш. И кво, като убият някое дете на пешеходната с 100 министъра какво ще каже ? Е те полицаите си вършат работата! (позовавайки се на това, че си изпълняват дневните цели, разбира се това не го казва наглас, и е крайно недоказващо нищо).
Освен ако причината не е по-дълбока, и се сътои в това да се събират колкото се може повече глоби, което си е свежи пари в бюджета. Като има пари, кой му дреме за кръвта.

hotblooded

Цитат на: PcMan в 20 Февруари 2012 20:55:42
Това е защото ако питаш министъра нямат норматив актове да правят на смяна, а реалността е друга. Вместо да пазят децата на пешеходните пътеки и местата с повече птп, те гонят хем норматив, хем бакшиш. И кво, като убият някое дете на пешеходната с 100 министъра какво ще каже ? Е те полицаите си вършат работата! (позовавайки се на това, че си изпълняват дневните цели, разбира се това не го казва наглас, и е крайно недоказващо нищо).
Освен ако причината не е по-дълбока, и се сътои в това да се събират колкото се може повече глоби, което си е свежи пари в бюджета. Като има пари, кой му дреме за кръвта.
Ами те ако стоят на пеш. пътеки и места с концентрация на ПТП - няма да има инциденти... Като няма инциденти - няма за какво да си пишат актив... Обаче си е друго когато тъпата държава е решила че главен път ще минава през населено място и/или 4 лентов че и 6 лентови пътища ще се пресичат чрез пешеходна пътека, вместо да се направи една пасарелка която струва има няма 100 хил. лв или че тротоарите няма нужда да се чистят от сняг а снегорините като чистят улицата качват снега на тротоара и го правят непроходим - и някои ден шофьор блъсне пешеходец (неизбежно се случва когато има хора и коли на едно място - колкото ида се внимава, каквито ида са наказанията)- и оооооо каква работа се върши - то дознания, разследване, следствие.... за колко хора се отваря работа...
  Сега са внесли законопроект за минаване а червено и неспиране на пеш. пътека - да ти вземат книжката. Воплите за тези наказания идват от КАТ... Естествено след като радарите вече са с памет, на много места ги замениха с камери - Ушев си намери други начини да те "изтръска"... Хората вече взеха да си плащат глобите, вместо да бутат по 20 лв. за дребните нарушения. или просто нямат пари да "бутнат" и подписват акт-а и не го плащат... .. Но си е друго когато до вчера с това си глобявал с 20 - 50 лв. днес вече вземаш книжка... Това стряска повече.... щеш не щеш  - ще бутнеш. Нищо че на 80% от кръстовищата организацията на светофарите е сбъркана. Нищо че в радиус от 20 метра от пеш. пътека може да няма никой. Нищо че в закона пише че нарушения от този тип се санкционират "ако се създава непосредствена опасност за движението" ... Ушев и той деца храни... а и старите навици трудно се забравят.... Явно у нас законите ще служат за лесно намиране виновни а не за създаване на ред.

BIGFORDFAN

Цитат на: hotblooded в 20 Февруари 2012 22:20:20
Ами те ако стоят на пеш. пътеки и места с концентрация на ПТП - няма да има инциденти... Като няма инциденти - няма за какво да си пишат актив... Обаче си е друго когато тъпата държава е решила че главен път ще минава през населено място и/или 4 лентов че и 6 лентови пътища ще се пресичат чрез пешеходна пътека, вместо да се направи една пасарелка която струва има няма 100 хил. лв или че тротоарите няма нужда да се чистят от сняг а снегорините като чистят улицата качват снега на тротоара и го правят непроходим - и някои ден шофьор блъсне пешеходец (неизбежно се случва когато има хора и коли на едно място - колкото ида се внимава, каквито ида са наказанията)- и оооооо каква работа се върши - то дознания, разследване, следствие.... за колко хора се отваря работа...
  Сега са внесли законопроект за минаване а червено и неспиране на пеш. пътека - да ти вземат книжката. Воплите за тези наказания идват от КАТ... Естествено след като радарите вече са с памет, на много места ги замениха с камери - Ушев си намери други начини да те "изтръска"... Хората вече взеха да си плащат глобите, вместо да бутат по 20 лв. за дребните нарушения. или просто нямат пари да "бутнат" и подписват акт-а и не го плащат... .. Но си е друго когато до вчера с това си глобявал с 20 - 50 лв. днес вече вземаш книжка... Това стряска повече.... щеш не щеш  - ще бутнеш. Нищо че на 80% от кръстовищата организацията на светофарите е сбъркана. Нищо че в радиус от 20 метра от пеш. пътека може да няма никой. Нищо че в закона пише че нарушения от този тип се санкционират "ако се създава непосредствена опасност за движението" ... Ушев и той деца храни... а и старите навици трудно се забравят.... Явно у нас законите ще служат за лесно намиране виновни а не за създаване на ред.
Браво колеги, много точно казано, мамка му...

hotblooded

Някои плащал ли е глоба към КАТ но в банков клон, а не в самия КАТ? Има ли някаква разлика, какво трябва да напишем във вносната бележка - номера на акта или нещо друго??

Vasilev

Ми аз като плащах, отидох в най-близката до КАТ банка и те ми казаха какво да пиша :)

hotblooded

Цитат на: Vasilev в 27 Февруари 2012 11:00:54
Ми аз като плащах, отидох в най-близката до КАТ банка и те ми казаха какво да пиша :)

Това добре, ама в клона който мога да отида - никой не е плащал глоба към КАТ!
Еdit:
Така, може да се плати във всеки банков клон - трябва ви "наказателно постановление" + лична карта. Ако ви се струва 3,50 скъпо (толкова е по гишетата на СиБанк в КАТ) - аз отидох в ДСК и ме одраха 6 лв. За хора който имат сметки в ДСК обаче е 2 лв.

Vasilev

Ами не помня много добре. В решението трябва да имаш данни. Като основание попълваш нещо от рода на Акт за нарушаване на ЗДВП и номера на акта, а като име на получателя, номера на РПУ-то и града. Мисля, че такова нещо беше.

escobar

По сметката на КАТ, а като основание за плащане пишеш номера на наказателното постановление и датата, на която е издадена.

hotblooded

Попаднах в лапите на паяка, оказа че работят до 23:00.  За разлика от "синята зона" която е в сила до 18:00... И се получава така че няма къде да спреш на позволено, дори местата в сините зони са така сгъстени че доста често на книга има място, само че мондьо не може да се събере там.... Неудоволствието да видя че колата ми я няма да мястото на което я оставих  - ми струваше 51,60 лв + акт за административно нарушение! 

Pyrhel

А наказателните паркинги денонощни ли са или и те в 23ч бият кепенците и си заминават? Е примерно както сега е 4 без 10 сутринта и видя, че я няма колата, мога ли да отида да я търся или утре?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 24 Март 2012 03:53:30
А наказателните паркинги денонощни ли са или и те в 23ч бият кепенците и си заминават? Е примерно както сега е 4 без 10 сутринта и видя, че я няма колата, мога ли да отида да я търся или утре?
Поне в Бургас се оказа че са денонощни. Само че нямаха пос-терминал и обикалях да търся банкомат (пеша естествено)  C:-) вече са си научили урока - и са наснимали калниците и вратите на колата - да се виждат ако има драскотини - явно са яли хурката. другата страна има табела "синя зона"

whaaazp

Цитат на: Pyrhel в 24 Март 2012 03:53:30

Можеш да си я вземеш веднага. :)

amplified

И в София са денонощни, само че в София цената е 70 или 80 лева общо.

hotblooded

Цитат на: amplified в 24 Март 2012 19:35:28
И в София са денонощни, само че в София цената е 70 или 80 лева общо.
В Бургас общината слагала още 50 д 100 лв акт :( ще видим колко ще излезе моя

whaaazp

Цитат на: hotblooded в 24 Март 2012 19:58:01
В Бургас общината слагала още 50 д 100 лв акт :( ще видим колко ще излезе моя

Не съм убеден, че е от 50лв до 100лв... /дано да са го променили и да е така/.
Плащал съм и 20лв и доста повече от 100лв. Зависи по кой член ти напишат нарушението. :)

В София преди 2 седмици - общо 54лв (34лв за паркинга и репатрирането + 20лв фиш глоба, които се превеждат по банков път).

hotblooded

Май ме "изфотиха" днес.... Бяха заложили Астра с камера тук    Табелата за край на Айтос е 20 метра зад патрулката,  като ги видях бях с 80, но май беше късно...

Dmitarcho

Явно вече и фишовете трябва да се плащат ... :D :D :D Милиционерите защо не ги споменават тея неща като ги пишат тея работи ... пу

Ръца Пръца

Krum

Август на входа на София от Пловдив забравил съм фаровете 20лв фиш ^-^ Септември на входа на Симеонов град прегазих 3 знака "забранено влизането в двете посоки" 50лв фиш  ^-^ Октомври изхода на Омуртаг към Търговище включването на пътя София-Варна не спрях на Стопа и 20лв фиш (много разбрани органи :D) . Пак Октомври Сливен-Петолъчката след кантара има дълга прва до разклона за с.Драгоданово давам газ и мъжки изпреварвам голяма колона но пред един камион Астра с буркани та прескочих и тях ама.... нарушил съм маркировка М1 (неправилно изпреварване, непрекъсната линия) след преговори 20лв. фиш ^-^ за друго не се сещам хи-хи-хи

Bobi

Вчера ми лепнаха фиш за 20 лв за неправилно паркиране в Студентски град  (af)

escobar

Дебиш.
На мен последният фиш ми е от септември 2011 - от най-лявата на Цар Борис направих десен завой и се включих на Околовръстното.
20 кинта ама не ги плащам и чакам да видя какви действия ще предприемат. Август 2011 платих 2 фиша и реших, че трети ще ми бъде много.
Колко време се бавят фишовете в София, щото няколко пъти на ЦУМ от лентата за десен карам напред и по Сливница джарих в бус лентата 7-8 пъти, в рамките на последния месец и ако. Дойдат на куп, няма да ми се верва.

Bobi

Тъпото беше, че там, където бях спрял имаше  много коли, но когато са дошли шапките, всички бяха офейкали и Боби обра пешкира. :D

gambit

март месец тази година, влизам в едно градче близо до софия с 100км/ч ама то входа на градчето е една дълга права завършващата с лек десен завой и на самия завой е табелката за входа на града, те седяха 200 метра след табелката зад едни храсти с радара,после разбрах че съм карал с 98км/ч  ;D  и ми писаха нищо не искаха да направим :D 300 лева!!!  :'( от тогава не са ме спирали полицай

moni74

През лятото на 2010г ме хванаха 3 пъти да говоря по телефона в града :) Мразя корупцията, но в тоя случай си платих на ръка за дяволъка. Иначе с това темпо оставах без книжка. Четвъртия път за същото лято направих забранен ляв завой, говорейки по телефона, без колан и ... се оказах срещу полицейска патрулка :) За късмет, оказа се мой братовчед, та минах метър с обещанието за една почерпка.

----------------------------

escobar

Като видя некоя мацка как пише смс и се пробва да управлява получавам аневризми.

SICKandPROUD

Цитат на: gambit в 08 Декември 2012 19:19:54
март месец тази година, влизам в едно градче близо до софия с 100км/ч ама то входа на градчето е една дълга права завършващата с лек десен завой и на самия завой е табелката за входа на града, те седяха 200 метра след табелката зад едни храсти с радара,после разбрах че съм карал с 98км/ч  ;D  и ми писаха нищо не искаха да направим :D 300 лева!!!  :'( от тогава не са ме спирали полицай
И мен ме щипнаха с 280 пари, само където не беше в населено място, а на магистралата.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

tropper

Цитат на: escobar в 09 Декември 2012 17:53:39
Като видя некоя мацка как пише смс и се пробва да управлява получавам аневризми.
Преди 4-5 години една девойка ме блъсна отзад на кръстовището на Кошарите - и двамата правихме ляв завой от РУМ-а на Ч.Връх към Вапцаров. След като се помотахме 1 час с КАТ-аджийте, се оказа че и двамата продължаваме в една посока - към Дианабад. И пак аз бях отпред! На светофара на гара Пионер, докато спирах гледам в огледалото как наш'та се гримира ??? Изтръпнах!  ???
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/